[b][i]Değerli meslektaşlarım;
Mensubu bulunduğum oda hakkında konuşmak veya yazmak istemiyordum.Sadece söylenenleri dinliyor ve yazılanları okuyup kendikendime üzülmekle yetiniyordum. Ancak bu son olayda artık patlama noktasına gelmiş bulunuyorum.
03 kasım 2007 tarihinde TMMOB tarafından organize edilen bir mitinge davetli olarak katıldık. Arkadaşlar sakın yalnış anlaşılmasın,ben mensubu bulunduğum odamdan aldığım davet üzerüne miting alanına giderken kafamda sanki mesleğimizle ilgili sorunların çözülmesi için bir miting düzenlendiğini düşünmüştüm.
Miting alanına indiğimizde Türkiye nin tüm illerinden gelen otobüsleri ile bazı politik görüş sahibi kuruluşların temsilcileri ve az miktarda da mühendislerin orada toplandığını gördüm. Mitinge saygı duruşu bile yapılmadan,İstiklal marşımız okunmadan ve Türk Bayrağı bile açılmadan mitinge başlandı.
Durumu farkettiğimde alandan ayrılarak yandaki kaldırıma seyircilerin yanına geçtim.
Atılan sloganlardan bahsetmek istemiyorum!.
Meslek odalarının görev yetki ve sorumlulukları kuruluş yasasında belirtilmiştir. Meslek odaları gücünü kuruluş yasasındaki yetkilerinden, Zorunlu olarak kayıtlı bulunan meslek mensubu Üyelerinden ve mesleğin üzmanlık derecesindeki bilgi beceri ve bilim ve teknolojiden alması gerekmektedir. Bu güç ise hertürlü siyasi Politik ve hatta ideolojik güçlerdende daha önemli bir güçtür. Anlaşılması basit bir örnek verecek olursak bilimsel olarak enaz kolon boyutu 25/50 olması gerekiyorsa siyasetin baskısı ile bu 20/50 olarak değiştirilemez. Ancak eğer bir meslek kuruluşu politize olmuş ve hatta bir ülkenin Sadece bir siyasi görüşünü benimsemiş gurubun, bir politik kesimin temsilcisi durumuna düşmüş ise o meslek kuruluşunun gücü ancak o kesimin gücü kadar olacaktır. Böyle bir kuruluşun Üyelerinin tümünü temsil etme yeteneği de olamaz.
Değerli meslektaşlarım haklı olarak odanın kendilerine sahip çıkmadığı, birçok mesleki sorunları ile ilgilenilmediği gibi şikayetlarde bulunmaktadırlar.çok haklı olan sayın meslektaşlarım böyle bir kuruluştan ne bekliyorsunuz?
sn.TMMOB yöneticilerine :
1-Odamızın üyelerinin tamamı sizin politik görüşlerinize katılmak zorunda değildir.ve siz belli bir politik görüşe sahip olan belli bir kesim üyenin temsilcisi değil Tüm zorunlu olarak kayıtlı bulunan meslek mensubu üyelerin temsilcisi olmak mecburiyetindesiniz.
2-Eğer siz politika yapacaksanız TMMOB 'den istifa edip beğendiğiniz politik ortamda görev yapabilirsiniz.
3-Meslek mensuplarının zorunlu aidatlarından aldığınız paraların kendi politik amaçlarınız doğrultusunda harcamanızın hesabı hem tüm üye meslektaşlarımız tarafından ve hemde görevli devlet yetkilileri tarafından sorulmalıdır.
4-Yasa ve Tüm meslek mensubu üyelerinizden aldığınız yetki ve gücünüzü mesleğimizle ilgili sorunlarımızın çözümü için kullanmalısınız!..
sn.Meslektaşlarıma;
1-iki yılda bir yapılan oda seçimlerine ilgi göstererek gerçekten sizi temsil edeceğine inandiğinız kişilerin seçilmesini sağlayınız.
2-Odaların seçimlerinde geleneksel olarak hakim bir gurubun yoğun bir çalışma ile sürekli seçim kazandıklarını unutmayın.
3-Mesleğine ve odana ship çıkarak siyaset üstü bir güce sahip olan odamızın üyelerimizin ve mesleğimizin sorunlarını çözmek için görevin sana düştüğünü unutma…
saygı ve başarı dileklerimi sunar odamızın gerçek kimliğine kavuşmasını temmenni ederim.[/i][/b]