hocam ben müteahhitlik yapıyorum hepimiz tehlikeli iş yapıyoruz önemli olan burada önlemleri almak kurallara göre hareket etmek ve yazılı olarak evrakları tamamlamak gerisi Allah'a emanet
Şuan halihazırda bir şantiyede saha mühendisi olarak çalışmaktayım..Şantiye şefliği de yaptım yıllarca..Benim dikkat çekmek istediğim konu şu:
Şu anki işyerim çok tehlikeli sınıfta ve çok çalışan var iş güvenliği uzmanlarıda var..Ne kadar önlem alsanızda işçilere eğitim versenizde evraklarla bunları tutanak haline getirsenizde işçilerin en ufak bi hataları bile iş kazasına sebebiyet vermekte ve mesele mahkemelere kadar gitmektedir..ölümlü kaza olsa ne kadar önlem alırsanız alın yine işin ucu size dokunuyor.. Kanunlar şantiye şeflerini neden korumuyor..Şantiye şefi ne kadar çabalasada ne yazıkki iş kazaları oluyor..ölümlü kazalarda taksirle adam öldürmekten yargılanma durumu oluyor..o yuzden ben şantiye şefliklerini kabul etmiyorum..sizce neler yapılabilir yada yapmalıyız..buna nasıl bi çözüm olmalı..
hocam ben müteahhitlik yapıyorum hepimiz tehlikeli iş yapıyoruz önemli olan burada önlemleri almak kurallara göre hareket etmek ve yazılı olarak evrakları tamamlamak gerisi Allah'a emanet
Ben de şantiye şefliklerini kabul etmeme çözümünü destekliyorum.
her yere bir günah keçisi lazım.
Paylaş