Benim sana önerim en iyisi çatı yaptırmak bendede aymı problem vardı çatı yaptırdım kurtuldum ve de çok rahatladım.
Arkadaslar evim en üst katta ve rutubet yapmaya başladı. Su yalıtımı yaptıracagız fakat terasta duran gunısılar (güneş enerjileri) problem yaratıyor. Terasta 20 adet gunısı var bunları bir yere toplamayı dogru bulmuyorum ve oldukları yerde çözmek istiyorum.Tabana en saglıklısından bir yalıtım sürdürecegiz fakat üzerine kaplama yapmak için biraz beklemek istiyoruz çünkü bina yeni ve oturmalar tamamen bitsin istiyoruz.Fakat bu arada yalıtımın gunısı ayaklarından zarar görmesini nasıl engelleyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Benim sana önerim en iyisi çatı yaptırmak bendede aymı problem vardı çatı yaptırdım kurtuldum ve de çok rahatladım.
Catı yaptırmak en makul cozum ancak izolasyon olarak dusunceniz var ise (marka vermek zorunda kalıcam benim o marka konusundaki urunlerde bilgim oldugu için.)Sika adlı bir yapı kimyasal urunleri satan bir firma var.Sika nın kullanım klavuzu var.Bu klavuzlardan izolasyon hakkında bilgileri elde edebilirsiniz.Benim size oneri sika topseal 107 ve sika topseal 107 elastik adlı malzemeleri kullanmanız.Sika ile ilgili bilgileri asagıdaki linkten elde edebilirsiniz.
http://www.sika.com.tr/index.php
saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Tesekkur etmek için "tesekkur et" butonunu kullanalım.Forumda mesaj kirliligi olusturmayalım daha kullanılır bir forum için butonu kullanalım...
Yapı Mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır.
Edward L. Wilson
sikanın direk hizmetleride var yalıtımı kendileri de yapıyorlar die bilirum ermeniztan da bir fuarda tanışmıştım sika ile öle demişti ama işin boyutuna göre iş secimi yaparmı bilemem
bence yaparlar sizin çatınızla ilgileneceklerini sanmıyorum genelde büyük balıkların peşinde olurlar siz en iyisimi malzemeyi alın aldığınız yerdende bir usta ayarlasınlar işiniz bitmiş olur
verilen bilgi tam olarak doğru değildir, sürme esaslı yalıtım ürünleri ile çözülmesi gereken bir detay bu ama bahsi geçen çimento esaslı ürünler ve benzer muadilleri UV ışınlarına uzun süreli dayanıma sahip değildir, ayrıca üzerlerinden gezilemez ve çatlak köprüleme kapasiteleri düşüktir. teras yalıtımı için günümüzde daha gelişmiş malzemeler vardır (örneğin PU esaslı kaplamalar veya elastomerik reçine esaslı ürünler) http://www.koster.com.tr/balkon.htm adresinden inceleyebilir, sorularınız için info@koster.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.
üzerinde arabaların dahi gezebildiği uv ışınlarına dayanımlı sağlığa uygun yerli üretim malzemeler var arkadaşlar.çözümü dışarıda aramayalım.yardım almak isteyenler iletişime geçebilirler.
Arkadaslar daha once onerdigim malzeme sadece izolasyon için bunun uzerine kaplama malzemeleride bulunmakta.Bunların faydaları ise uzerinde yurunebilir olması ve UV ısınından ve surmus oldugunuz izolasyonun yıpranmamasını saglamaktadır.
Gerci konuyu acan arkadasımız cozum bulmustur cok oldu ama en azından bundan sonra aynı problemi yasayan insanlar için tekrar belirtme geregi duydum.
Benim herhangi bir izolasyon sirketim yok kullanıdıgımdan ve gordugumden dolayı oneriyorum Sika ve Weberden sasmayın.Bu firmaların sitelerinden gerekli verileri alabilirsiniz.
Benim onerim:
Sika için Sikatopseal 107 elastik ve kaplama olarak sikalastik 450 dir.
Weber için ise weber.dry SS-15 ve weber.tec MA 200 isimli malzemelerdir.
Bastada soyledigim gibi firma ismi vermek cok yanlıs reklam gibi oluyor ama yapılabilecekte pek fazla birsey kalmıyor.Cozum olarak en yakın izolasyon sirketine(bayisine)gitmek ancak onlarda tam olarak gercek manada neyin ne oldugunu bilmiyorlar(istisnalar kaideyi bozmaz) bu nedenle en azından bir bayiye gittiginizde ufakta olsun bilgi edinin diye bu markaları verdim size.A marka da olur B markada olur ama onemli olan cozumdur.Ek olarak bilgi için internet adreslerini kullanabilirsiniz.
Weber için :
http://www.weber.com.tr/Servlet/Redi...257425868&id=6
Sika için :
http://www.sika.com.tr/index.php?s=2&s2=products
Ama hiç bir zaman unutmayın;
her ne marka olursa olsun kalite her zaman kalitedir ama aldıgınız malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun uygulama sekliniz uygulamanız yanlıs olursa hiç bir faydasını goremezsiniz.Bu nedenle uygulama sekline cok dikkat ediniz ve uygulama adımlarını atlamadan bosver demeden dikkatli bir sekilde yapınız.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Konu TuğraMuh tarafından (04-10-2008 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.
Tesekkur etmek için "tesekkur et" butonunu kullanalım.Forumda mesaj kirliligi olusturmayalım daha kullanılır bir forum için butonu kullanalım...
Yapı Mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır.
Edward L. Wilson
Yaptıgımız bir projede başımıza dert olmustu bu tarz bi sorun.sürme izolasyon uyguladık üzreine file ve kaplama yaptık.1 yılı geçti bi sorun yok şuanda
selam eğerki eviniz ankaradaysa yardımcı olurum.tenis kortlarına sürülen amerikan malı bir yalıtım malzemesi var biliyormusun bilemem ama onu tavsiye ederim. 0 555 273 40 63
Paylaş