bi tane usta bul.o yapar.bu kadar basit
Merhaba;
Apartmanın son katında oturuyorum. Binada mantolama yapılmış ama bir odanın duvarının mantolaması tavan seviyesinin 40 cm altında. Bu yüzden kiriş fena şekilde ağlıyor. Çıplak kalmış toplam yüzey 7 m2 civarında. Bu kısmın mantolamasını nasıl tamamlatabilirim? Teşekkürler.
bi tane usta bul.o yapar.bu kadar basit
yalıtım iç cepheye mi uygulanmış? nasıl anladınız o bölgeye yalıtım uygulanmadığını?
mantolama işini xps harcı ile yapıştırarak çözdük diyelim. peki bunun üzerine sıva, boya vs. olayını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
İlginize teşekkür ederim.
Yalıtım dış cepheye uygulanmış. Yan odanın penceresinin üst hizasında denizlik konarak bitirilmiş. Yani üst kiriş yalıtılmamış. Denizliğin yukarısında sadece binanın eski sıvası var.
5. katın üst kısmındaki yaklaşık 7 m2 alanın yalıtımı için iskele kurmadan bir çözüm bulunabilir mi acaba?
Aklıma nakliye firmalarının kullandığı asansörler geldi ancak çalışılacak alan aracın girebileceği bir yer değil.
merhaba.
kalan kısım için dışarıdan yapılacak her türlü uygulamanın maliyeti sanırım yüksek olacaktır. zahmetli bir iş olur çünkü. bunun yerine kalan kısma içerden yalıtım yaptırabilirsiniz. estetik açıdan sizi rahatsız etmeyecekse mantolama yapılacak alanı ısı köprüsü oluşturmamasına dikkat ederek köşe bitiş çıtaları kullanarak merkezlerle bitirebilirsiniz. darbeye karşı dayanıklı olaması için xps ve eps nin üzerine alçıpan levha uygulaması yaptırmanız daha sağlıklı olur.
umarım faydası olur.
Paylaş