undefined (02-12-2009)
merhaba arkadaşlar
2 katlı bir binanın üzerine 3. katı çıkacagım etraftan yıgma tuğla ile yap
daha ucuz olur falan dediler ama internette şöyle bir bakındıgımda yıgma tugla ile gazbeton veya ytong kullandıgımda 3 katı fark var
yani yıgma tugla 1m2=25 tane
gazbeton veya ytong 1m2 =8 tane
bu rakamlar ne kadar dogru ben gaz beton veya ytong yaptırırsam bana maliyeti ne olur
1250 tane gazbeton veya ytong a ne ortalama kadar öderim
yıgma tuglanın tanesine 0,40 ytl fiyat çekiyorlar gazbeton ve ytong fiyatlarına ulaşamadım
yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
undefined (02-12-2009)
Fiyat olarak bilgim yok ama ytong cok iyi bir malzemedir.
Icinde kalan hava dogal bir isi yalitimi saglar.
Ekonomik olacagini da dusunuyorum.Kendi evim olsa YTONG dan sasmam.
Diger gazbetonlari dusunme...
Ins.Muh.Yavuz OSMANOGLU
ytong veya gaz betonun tane fiyatı ne kadar acaba?
bu fiyatlara lentolar dahilmidir?
ayrı bir fiyatı varsa onun hakkında bilgide verebilirseniz sevinirim)
insaat müh. Serkan FAİZ
m³ ü 92 ytl ytong un fiyatı
ytong taşıyıcı özelliği olmayan bir malzemedir. yığma tuğla ise taşıyıcıdır
ytong ısı yalıtımından dolayı tercih edilir ytong m2 fiyatı ortalama 33 ytl iken yığma tuğla isesenin adet fiyatına göre 18 ytl civarında(ama normalde 24 civarı)
13,5 tuğlanın fiyatı 0,19 ykr ytong fiyatları ise ytongun kalınlığına bağlı olarak değişir. 10!luk ytong 2ytl tanesi, 15'lik ytong 3,5 ytl ve 13,5 lik ytong 3 ytl ye yaklaşık fiyatlarla alınabilir. ytongun ısı ve ses yalıtımı tuğalaya göre fazladır, 7 adet ytong 1m2 dir.
ayrıca gazbetonun kendi içindede sınıfları var(g1,g2,g3..)sertlik dereceleri vardır. düzgün örüldüğünde sıva malzemesinden %60 lara kadar tasarruf sağlar.
akg gazbeton 75ytl/m3 + kdv muhtelif illerde bayiileri ve fabriklaraı var.
25*60 boyutlarında derinliği isteğe bağlı.
gazbeton yaptırırsan izolasyon yaptırmazsın dış cepheye 13.5 lik tuğla kullanmazsın. oradan karın olur.
bizim binaların 2780m2 lik cephesi var 25lik gazbeton kullanacaz 52bin ytl masrafı var. tuğladan 11bin ytl kazanıyoruz. 41bin ytl ye mal oluyor nakliye+işçilik hariç.
bu konuda yardım isteyenler osmancel@gmail.com
Ne kadar arasamda inşaatla ilgili güncel fiyatları veren bir adres bulamadım. Hep karşıma çıkanlar kamu kurumlarının resmi birim fiyat listeleri. Bunlarında piyasayla arasında farklar var.
Birim fiyatla ilgili birimfiyat.net www.birimfiyat.com ve www.unitrate.com var.
Mühendislere referans olacak güncel fiyatların verildiği siteler biliyorsanız eminim çoğu kişinin dertlerini çözersiniz.
Paylaş