Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Cellubor nedir?

nanick
16-05-2006, 09:22
Kullanılmış kağıt ile bor madeni bir alaşımdan elde edilen,hem ısı hem ses hemde yangın yalıtımı yaptığı söyleniyor.Acaba bu malzemeyi değerlendirebilirmisiniz?Hakikaten dedikleri kadar iddealı bir yalıtım malzemesimidir?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...
[Only registered and activated users can see links] siteyede deyatlı bilgiler var sanırım

Mühendis
18-05-2006, 19:44
Değerli üyemiz. CelluBor malzemesi yeni bir malzemedir. Bir çok kuruluşta kullanılmıştır. Kurulduğundan bu zamana karşın herhangi bir olumsuz haberlerini duymadık. Eğer ki bu malzemeyi kullanacak iseniz, çok iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

asixyan
04-07-2006, 15:26
güzel bir malzemeye benziyor

ism06830
03-12-2006, 15:01
acaba dış cepeye uygulanabiliyormu merak ettim
uygulaniyorsada üzerine boya uygulamasını nasıl yapabiliriz
sitede hic üzerine boya sıva gibi uygulama yapmamişlar...

İsmail SKBN
03-12-2006, 16:57
valla bu firmaya borla ilgili bir araştırma yaparken rastlamıştım amerikan kökenliydi sanırımç borla üretilen mazemelerin ısıl iletkenlikleri düşük ama bilmiyorum malzeme hakkında bir fikrim yok.

Thermaflex
03-12-2006, 18:50
kırpılmış kağıtlar ve bor madeni ile katkı sağlanmış ve içersinde belli bir ısı yalıtımı sağlayan püskürtme sistemi ile uygulanan yanmazlığı olan bir ısı yalıtım malzemesi ucuz olması ve direk uygulama yapılabilmesi artı avantajları kraft olarak poşetlenmiş bir malzeme

sukruyilmaz
04-12-2006, 11:37
malzeme güzel bir malzemeye benziyor;sen bi dene bakalım güsel sonuçlar alırsan bizimle de paylaş:=)

zodiac
16-07-2007, 16:54
acaba dış cepeye uygulanabiliyormu merak ettim
uygulaniyorsada üzerine boya uygulamasını nasıl yapabiliriz
sitede hic üzerine boya sıva gibi uygulama yapmamişlar...
bu malzemeyi uyguladıktan sonra üstene donatı filesi yerleştirip sıva yapılıyor böylece dış cephelerdede kullanılıyor

Thermaflex
31-01-2008, 09:13
cellubor konya da üretim yapan bir firmadır. yanmazlık falan da vardır bir çok kurumda uygulanmıştır. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) adresinden alabilirsiniz. teknik detaylar ordadır .eps xps önemli bir rakip olarak girmiştir.

erkan1453
09-02-2008, 20:30
Cellubor selüloz ve Bor’un karışımı ile ortaya çıkmıştır. Isı ve ses yalıtımının yanında yanmazlık özelliği vardır. Cellubor, geri dönüştürülmüş kağıt kullanılarak da üretilebilmektedir.
Atık kağıtlar ile bor madeni tuzu işlenerek elde edilen Cellubor, püskürtülerek istenilen yüzeye rahatlıla uygulanabilir. Kullanım ömrü boyunca cellubor'un kalitesinde bir düşüş olmaz.
İstenilen yerde istenilen yoğunlukta ve istenilen kalınlıkta uygulama yapılabilir. Her türlü ses ve ısı köprüsünün oluşmasını uygulamanın ekyersiz olması engeller.
Kullanılmış kağıtların dönüştürülmesi ile doğaya ve ekonomiye katkı sağlar.Cellubor doğa ile dosttur. Bor madeni kullanılması sebebi ilede ayrıca bir öneme sahiptir.
Cellubor gelecekte değişik uygulama alanları ilede ekonomiye katkı sağlayacaktır.

[Only registered and activated users can see links]
cellubor.org