torunoğlu
16-07-2007, 11:03
arkadaşlar sık donatında dolayı kiriş alt mesnediyle perdenin arasında kalan boşluk
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
statiker
16-07-2007, 14:15
beton dökümüyle kimse ilgilenmemiş galiba..
SerkanÇelik
16-07-2007, 14:39
Kötü bir imalat gerçekten,sık olduğu görülüyorsa önlem alınmalıydı,30 sn ye vibratör tutmamanın veya katkı maddesi kullanmamanın yada en kötüsü iki tıktık la tokmaklamamanın sonucu.Şimdi de orayı bir güzel kapatıp yapı kimyasalı firmalarının özel ürünlerini kullanmanız gerekir. Çoğu firmanın ürünleri arasında bulunan grout ile tamiratını yapabilirsiniz. Tabi 2 mm den bile sıvışıp akan bu malzemeyi orada nasıl tutacaksınız ayrı bir sorun.Yada hiçbirşey yapmayıp usta az harç hazırlar malayla ittire kaktıra doldurur orayı sonrada üztüne ince bir sıva oohh kimse birşey anlamaz ki genelde de bu yapılır...
torunoğlu
17-07-2007, 09:19
bu durumda katkı, max agrega boyutu, statikçinin ufak çap kullanması etken diye tahmin ediyorum.
M.Kemal VARCIN
17-07-2007, 23:46
Arkadaslar biliyoruz ki hep teorik konular uzerinden gidiyoruz.Donatı aralıklarının min maks degerlerini biliyoruz.Ancak iş uygulamaya gelince orada kalıyoruz.Buradaki bu hatada bunlardan kaynaklanmakta.Bu hatanın en buyuk nedeni kesitte kullanılan donatı capı ve yeterli vibrasyonun yapılmaması. 2. soyledigim vibrasyon olayı birinci duruma baglı.Yani en buyuk etken kesitteki donatı capıdır.Kesitte kullanılan donatı capının buyutulmesi donatı adedini dusurmekte buna baglı olarakta donatı aralıgını arttırmaktadır.Zaten donatı aralıgı arttırıldıgında 2. eksiklik olarak saydıgım vibrasyon rahatlıkla olacaktır.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar....
Erman GÜDÜ
06-08-2007, 09:14
beton dökümündeki işçi zayıflığı neden olarak gösterilebilir. donatı çapını bilmediğimizden dolayı neden desem yalan olur. ama kötü bir iş olduğu aleni ortada. iyi çalışmalar...
Arkadaşlar malum odur ki; beton dökümünde kolon-kiriş birlikteliği tercih edilir. Aksi takdirde soğuk derz oluşabilir endişesi vardır.
Alın size kolon-kiriş birlikteliği;;; alın size soğuk derzin kralı !!!!
Ayrı döktüğümüzü söylediğim arkadaşlar hemen "şöyle zararlı böyle zararlı" diye ahkam kesiyorlar.
Bende diyorum ki "kardeşim bizim yaptığımız inşaatlar çok hızlı ilerlemek zorunda. turizm sezonuna yetiştirmemiz gerekiyor ve açıklıklardan kaynaklanan acayip donatılar var düğüm noktalarında. vibratörün şişesini ya sokamıyoruz yada sokunca çıkaramayıp 2000 ytl lik hortumu kesip şişeyi içeride bırakıyoruz.."
Mecburen biz de ayrı ayrı döküyoruz. bir ikincisi herkes katta bi tane düğüm noktası varmış gibi hep kolonla kirişin birleştiği yere bakıp yorum yapıyor.... Ya döşeme ile kolonun alt ucundaki birleşim yeri ne olacak? orada kalmış talaş-toz parçalarının ne kadar zarar verdiğini yıkılması gereken bir bodrum perdesini devirdiğimizde gördüm; şok oldum. sanki arada jilatin kalmış gibiydi. tecrübe etmeyenleri etmeden uyarmak istedim.
Saygılarımla...
Arkadaşlar sık donatı olan yerler hep işçilik hepte üretimin kalitesi açısından genelde sorun oluyor. Eğer Donatının çokluğundan beton girmeyeceği kanatine varıırsam Ben As ten yola çıkarak kurtareacak donatı alanını hesaplayım ona göre çaplarda oynma yapıyorum. Sizinde bunun işinize yarayacağını tahmin edeiyorum. Yani 10?14 yerine 8?16 gibi
A.Gökhan ALPTEKİN
05-12-2007, 11:21
Segragasyon beton dökümündeki en büyük sorunlardan, bu noktada beton dökümünü meslektaşlarımızın takip edip vibrasyon tokmaklama veya kimyasal madde kullanımını gerektirecek durumlarda yol gösterici olmalıdır...
beton dökümüyle ilgilenen kişi işinde bayağı iimiş...
halilisgor
23-08-2008, 16:58
bence sadece sıkdonatıyla alakalı bişey değil ayriyetten beton dökümü sırasında yapılan ihmalkarlıkların bir sonucu gibi geldi bide vibrasyona daha önem verilseydi problem ortadan kalkacak gibi görünüyor
32derece
31-10-2008, 22:37
Açıkçası başlık biraz garip duruyor: buradaki suçlu sık donatı değil. Hatanın nereden kaynaklandığını arkadaşlar açıklamış.
Bu olayın değil belki ama buna benzer sonuçların doğduğu olayların bir sorumlusu da beton santralleri. Kat dökülen yerlerde temel betonu için uygun kıvam sınıfıyla beton gönderenlerin de kabahati. "Slump" değeri 10'dan (10 cm) düşük gönderilen betonla kolon-kiriş dökülmez. Burada betonu sipariş edenlerin biraz dikkat etmesi gerekiyor. Betonun dayanımı ham halde çıplak gözle test edilemiyor ama kıvam sınıfı, maksimum dane çapı betonun döküleceği mahale göre talep edilmeli.
Neyi nasıl talep etmeniz gerektiğini bilmezseniz; beton santralleri çimentosuna da kıyamaz, şantiyede betona su verilmesine de göz yumar (bizzat kendileri su katmaya kalkar betona). Yoksa betonun kıvamı gerektiğinden çok düşükse istediğiniz kadar düzgün vibratör tutun. Gereğinden fazla vibrasyon bu sefer de segregasyona neden olacaktır.
adrans_21
27-11-2008, 23:22
arkadaşlar ben kolon ile tabliye betonunu birlikte döküyorum her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum usta isterse kolon kiriş birleşim noktasında donatı fazlalıgı nekadar olursa olsun betonu döker pöroblemsiz