arslan57
09-07-2007, 20:56
Merhaba
Vray hazır materiallerin nasıl kullanıldığını ve renderı, vray ile alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilen arkadaşlar varmı? Acaba yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılarımla,;)
KIRCA001®
10-07-2007, 07:34
Normal olarak materyallei nasıl kullanıyosan.vray materyalide o şekilde kullanabilirsin.Tek farklılık ışık ve gölge ayarlarına dikkat etmelisin.
jeffreyy
27-07-2007, 22:14
genelde hazır materialler .mat uzantılıdır. fakat bu dosyalar sadece prosedürel materiallerde tek başına işe yararlar. eğer materialler texturelerden yani map dosyalarından oluşuyorsa ya da hem prosedürel hem de map dosyalarının bir karışımı ise material editörde material browser ı kullanarak o materialin içersindeki mapleri görebiliriz.maplerin de bilgisayarın sabit diskinde bulunması gereklidir ve dosya yollarının değiştirilmesi gerekebilir. materialimizi material browserda doğru bir şekilde görüntüleyebildiysek yapacağımız tek şey malzememize materialimizi atamak olacaktır. ışık ve global illumination ı ve gerekli render ortamımızı hazırlayarak materialimizi test edebiliriz.
Genel olarak jeffreyy arkadaşımızın dedikleri doğru. Buna biraz da ben katkıda bulunayım. Materiyal editörü açtığın ve get materiyal komutuna tıkladığın zaman karşında gördüğün zaten bir *.mat uzantılı bir dosyadır. Bu zaten maxin içinde mevcuttur. Hemen sol taraftan materyal library'e bas ve altta open komutuna tıkla. Şimdi .mat uzantılı dosyanı seçebilirsin. Ancak materiyal editöre eklenen materyalin bazı ayarlarını yapman gerekir. Öncelikle materiyalin maps kısmındaki kullanılan resim dosyalarının bilgisayarındaki doğru yerlerini tanımlamalısın. Daha sonra ise Mteryalin kendi ayarları ve senin dosya ayarlarının aynı veya yakın olup olmadığını kontrol etmelisin. Mesela materiyal cm ile hazırlanmış ve senin dosyam mm ise bu materialin kullanımını bozacaktır. Yani kısacası maps kısmındaki değerlerle de oynaman gerekebilir.
Saygılar.
Arkadaslar [Only registered and activated users can see links] adresinde birsuru ucretsiz hazır vray kaplama var yalnız bazıları sizde calısmayalbilir buda o kaplamanın hazırlandıgı vray versionuyla sizinkinin uyusmaması daha dogrusu sizin vray versiyonunuzun dusuk kalmasından dolayıdır... İyi Calısmalar.....
bu siteye üye oldum Download yapıyorum ama açmıyor.uygun programı seçin yazıyor.Uygun program nedir?