Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalasla Güçlendirme

A.Gökhan ALPTEKİN
04-07-2007, 23:20
KASIMPAŞA'da yan arsadaki temel kazısı sırasında büyük çapta hasar oluşan bina belediye tarafından tahliye edildi. Binanın tahliye edilmesine rağmen hasarın gittikçe artığını ve büyük tehlike yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri önlem alınması için yetkililere haber verdi. Ancak yetkililerin duyarsız kaldığını öne süren mahalle sakinleri, gittikçe yan yatan binayı kalaslarla desteklemeye çalıştı.
İlk iki katı kaçak olduğu öne sürülen 8 katlı binada, yan tarafındaki arsada yapılan temel kazısı yüzünden çatlarlar oluştu. Daha sonra bina yan yatınca, apartman sakinleri Beyoğlu Belediyesi'ne ihbarda bulundu. Belediye ekiplerinin incelemesi sonucu büyük çapta hasar tespit edilen binanın boşaltılmasına karar verildi. Belediye yaklaşık 1 hafta önce binayı boşalttı, binada kalan aileler akrabalarının yanına yerleştirildi.

‘YETKİLİLER DUYARSIZ’

Ancak binadaki hasarın gittikçe artığını gören mahalle sakinlerinin tedirginliği sona ermedi. Vatandaşlar, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’ne defalarca dilekçe vermelerine rağmen kimsenin tehlikeye aldırış etmediğini öne sürdü. Bunun üzerine çökme tehlikesi bulunan binanın yakınındaki apartmanlarda oturanlar ve mahalle sakinleri ilginç bir çözüm buldu.

KALASLARLA DESTEK

Mahalle sakinleri kendi imkanları ile aldıkları kalaslarla çökme tehlikesi bulunan binaya destek yaptı. Yandaki binayla desteklenen apartmanla ilgili gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini belirten mahalle sakinlerinden biri, “Göz göre ölüme gidiyoruz'' dedi. Mahalle sakinlerinin kalasları yerleştirme çalışması sırasında da ilginç görüntüler ortaya çıktı.

[Only registered and activated users can see links]

Alıntı:[Only registered and activated users can see links]

soad
07-07-2007, 20:28
Ne zeki adamlar.İlgili kurumların bitişik nizamlı yapıların inşaatına bir yönetmelik yapması gerekiyor artık.

shigul
08-07-2007, 01:11
artık "yok artık!" bile diyemiyorum

statiker
08-07-2007, 16:07
pesss yani....başka bir şey söyleyemiyorum..

KUTLUMÜH
18-07-2007, 13:36
yuh yani , nedir böyle bir işe bilmemki.Ne kadar aciz bir ülke olduk
kardeşim.felaketleri davet edip edip duruyoruz , sonra da gelsin vahlar gitsin tühler.YUHHHHHH KARDEŞİM YUH.:mad:

rudeboy
18-07-2007, 14:27
fotoğraftan binanın bir stabilite sorunu çıkarabileceği anlaşılıyor zaten.

Raphsody
18-07-2007, 18:33
Bizde boşuboşuna hesap yapıp duralım... Adamlar kolayını bulmuş işte...

Hastayım sana yurdum insanı...

Erman GÜDÜ
18-07-2007, 21:51
trajikomik denilebilecek bir durum :D o kadar zati ağırlığı kalaslarla taşıyacaksın ya o da güzel... zaten o binanın yerleşimi komik tren gibi duruyor resimde 8 katlı bir tren :D

Serays
24-07-2007, 10:22
İnsanlar hayatları için birçaba göstermeye çalışmışlar, onları böylesine komik çözümleri uygulamak zorunda bırakanlardan hesap sorulmalı. Ve bu uygulanan çözüm işe yaramayınca ne olacak??? Kaç kişinin daha canının yanması gerekecek dikkat çekebilmek için.

cömezmüh
06-08-2007, 16:57
bu bina suda batmaz ha çünkü bunun zaten tipi KAYIK:))işte yüzyılın dahileri ve bizim kayık:)

aspendos01
22-10-2007, 03:27
yuh bee bu kadarda olmazki

Hanedan
22-10-2007, 06:51
.........İlk iki katı kaçak olduğu öne sürülen 8 katlı binada, yan tarafındaki arsada yapılan temel kazısı yüzünden çatlarlar oluştu. Daha sonra bina yan yatınca, apartman sakinleri Beyoğlu Belediyesi'ne ihbarda bulundu. ...........
.....

Ayıp kardeşim. Binanın nasıl ilk iki katı kaçak oluyor da; diğerleri yasal oluyor.. Anlayabilen bize de anlatsın lütfen.

Ayrıca "TENCERE DİBİN KARA..SENİNKİ BENDEN KARA" misali adamlar kaçak binaları devriliyor diye yan inşaatı ihbar etmişler.. Yukarıda ne diyor; "yandaki temel kazısı yüzünden çatlaklar oluştu".. Kafanıza göre inşaat yapıp, gönlünüzce kat çıkarsanız olacağı bu...

Kalas olayına da gelince... çözüm mantıklı ama malzeme doğru değil. bu tip sıkıntıların profesyonelce çözüldüğü örnekler mevcut. Ama onlar hesaplanarak imal edilmiş uzay kafes kirişlerin , düğüm noktasından düğüm noktasına mesnetlenmesi ile halledilmişler. Böyle latalarla değil. Ama işin doğrusuna bakarsanız "hiç yoktan iyidir". Mahalleliye yol gösterecek birisi yoksa, kendi sağ duyularıyla birşeyler yapmaya çalışmaları da, seçtiklerin yöntemin zayıf olması da normal..

kashif
23-10-2007, 10:11
Arkadaşlar böyle bir yere inşaat yapmak zorunda kalsaydınız nasıl önlemler alırdınız, mühendis olarak bu problemi nasıl çözerdiniz. Gerçekten sıkıntılı bir durum.Tecrübesi olan arkadaşlar varsa ve de paylaşırsa sevinirim. hatta fotoğrafları da varsa konuyla ilgili çok güzel olur.

nirengi
23-10-2007, 16:37
Arkadaşlar böyle bir yere inşaat yapmak zorunda kalsaydınız nasıl önlemler alırdınız, mühendis olarak bu problemi nasıl çözerdiniz. Gerçekten sıkıntılı bir durum.Tecrübesi olan arkadaşlar varsa ve de paylaşırsa sevinirim. hatta fotoğrafları da varsa konuyla ilgili çok güzel olur.

Al abicim sana fotoğraf..

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Telefonda mıydı? Bilgisayara aktarmışmıydım? diye biraz tereddüt yaşadım. Çünkü telefon suya düştü açılmıyor.
Ama buldum. Allahtan daha önce bu fotoğrafı bilgisayara aktarmışım..

İstanbul'da Askerdeyken bir haftasonu çarşı izninde Cevahir'e gidiyordum. herkes bir yerlere koşuştururken, kaldırımda durup epey izlemiştim inşaatı. Şişli'de.
Çözüm çok ilginç ve zekice gelmişti. Yanımda Fotoğraf makinesi yoktu. çözünürlüğü kötü olmasına rağmen telefonla çektim.

kashif;44833 senin sorunun yanıtı fotoğrafta.. profesyonelce uygulandığı belli. (diğer lataların yanında :) )

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana..

Saygılarımla....

ritmo
09-02-2008, 18:58
Buna benzer bir yapı görmüştüm.Bitisik nizam bir tarafı diğer tarafına temel kazısı yapacaklardı.Ancak temel acılmaya baslanacagı sırada yandaki bina 3-4 cm yan yattı.Sonuc olarak binayı boşalttılar.Mühendi bir arkadasa danıstım.Ya uygun bir forekazık hesabıyla binanın mukavemeti artırılacak.Yada bir istinat duvarı ile güçlendirilecekti.En uygun ve Ekonomik olanı ise bana Sanayiden Belli ebatlarda unuttum ebatları celik profillerle binanın belli yerlerine belli derinliklerde gömmek gerekir dedi.Dogrumudur?

kdurmus
21-03-2008, 03:50
bunu hesap eden muhendis yukleride kalaslaramı verdi acaba:D