benim bir arsam var.Arsamda tümsek ve çukurlar vardı.Kazma kürekle uğraşmak zor ve zaman alacağı için bende kepçe ile düzeltme yaptım.normalde üst komşu parsel benim parselimin tabanından bir metre yüksektedir.Ben yarım metre kadar daha aşağıya indim arsayı düzlemek için şimdi onun tabanı ile benim tabanım arasında bir buçuk metre mesafe oldu.Üst parsel komşunun binası ile benim arsanın sınır çizgisi arasındaki mesafe 2.5 metredir.Üst komşu buraya duvar öreceksin diyor bana.ben arsayı alalı 3 ay oldu.Benim arsamın düzlenmesini fırsat bilerek benden istinat duvarı yapmamı istiyor.resimleride ekte gönderiyorum.Bu konuda mutlaka cevaplarınızı bekliyorum.İstinat duvarını kimin yapması gerekiyor.
A.Gökhan ALPTEKİN
29-06-2007, 14:49
Tahmin ettiğim kadarıyla istinat duvarının yapılacağı arsa sizin binanınızın arka bahçesine denk geliyor bu durumda imar yönetmeliğinde şöyle bir hüküm var:
d) Arka ve yan bahçeler parselin en düşük köşe kotunu aşmamak üzere tesviye edilir. Bu gibi hallerde projesine uygun olarak istinat duvarı da dahil gerekli tüm önlemler alınır
anladığım kadarıyla bu size düşen bir görev ama tahmin ettiğimi de belirteyim belediyeyle görüşmeniz en sağlıklı sonucu getirir...
Erman GÜDÜ
15-07-2007, 23:22
İlgili idareyle görüşebilirsen oradan cevabı alabilirsin ama anladığım kadarıyla istinat duvarı senin parselinde bu nedenlede yapamak sana düşüyor. Fakat anlamadığım komşunun sana sınırı nasıl oluyorda 2.5 m oluyor. 3 m olması gerkemez mi?