Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrencilere Probina Hakkında Öneriler??

zombie
28-06-2007, 09:25
öncelikle bu forumda bulunan, bu foruma ve bizlere katkı sağlayan mühendis mimarlara teşekkür etmek istiyorum

ben inşaat mühendisliği 3. sınıfa yeni geçecek bir öğrenciyim. ve her üniversitede olduğu gibi bizde statik ve betonarme tasarımını görmediğimiz için tam anlamıyla mesleğin içine girebilmiş değiliz.

elimde probina programı var.sormak istediğim bu programı şimdi öğrenme çabalarım bir sonuç verir mi, yoksa bu aşamada; bu gerekli bişey değil mi?ayrıca probinayı tam anlamıyla öğreten bir dökümanı nereden bulabilirim veya bunun yerine sta4cad e mi yönelmeliyim?

İlginize şimdiden teşekkürler...

Yapı Mühendisi
28-06-2007, 09:40
Statik ve betonarme hesaplar sizin için erken.

Size sadece kavramlara aşinalık kazandırır.

H.Kumral
28-06-2007, 09:50
arkadaşım zaten daha yeni 3. sınıfa geçmişsin yani betonarme ( mesleki dersler ) dersini henüz almadın sanırım yanılmıyorsam. o zaman dediğin programları kullanmak için bence erken derim. nasıl bir hazırlık yapmam gerekiyor dersen bana kalırsa mukavemet-statik ve dinamik derslerini tekrar gözden geçirebilirsin.nihayetinde bundan sonra göreceğin tüm mesleki dersler, gördüğün dersleri temel alarak kendi teorilerini ortaya koyacaklar

ben kendimden hatırladığım kadarıyla kendimi 3. sınıf derslerini alırken mühendis adayı gibi hissetmeye başlamıştım o yüzden bence şimdilik programlardan uzak dur işin teorisine zaman ayır derim iyi bir temelin olur. buda seni iyi bir mühendis olma yolunda epey ileriye taşıyacaktır

A.Gökhan ALPTEKİN
28-06-2007, 10:41
Sayın meslektaş adayım programlara bu derece takılmayın derslerinizin teori kısmını içinize işleyin programları staj esnasında öğrenebilirsiniz hiç olmadı eğitim videoları var oradan öğrenirsin ya da kurcalarsın kurcaladıkç anlayamadığın yerleri buradan öğrenebilirsin ama şuanda önemli olan derslerin ve işin teorisi...

Başarılar...

zombie
30-06-2007, 11:48
önerileriniz için teşekkürler...

yasargp
25-09-2007, 07:49
yinede bu tür programların içeriği hakkında ön bilgiyin olması senin yararına olacaktır.

nirengi
25-09-2007, 09:26
öncelikle bu forumda bulunan, bu foruma ve bizlere katkı sağlayan mühendis mimarlara teşekkür etmek istiyorum

ben inşaat mühendisliği 3. sınıfa yeni geçecek bir öğrenciyim. ve her üniversitede olduğu gibi bizde statik ve betonarme tasarımını görmediğimiz için tam anlamıyla mesleğin içine girebilmiş değiliz.

elimde probina programı var.sormak istediğim bu programı şimdi öğrenme çabalarım bir sonuç verir mi, yoksa bu aşamada; bu gerekli bişey değil mi?ayrıca probinayı tam anlamıyla öğreten bir dökümanı nereden bulabilirim veya bunun yerine sta4cad e mi yönelmeliyim?

İlginize şimdiden teşekkürler...

Arkadaşları katılıyorum. Öncelikle işin teorisini öğrenmelisin. Ama insan öğrenci de olsa tüm zamanını ders çalışmaya ayıramaz. Ayırmamalı da zaten.
Elimde program var dediğine göre bilgisayarında vardır diye kabul ediyorum. veya kaldığın yerde vardır diye.. Derslerden sıkıldığın zamanlarda diğer arkadaşların gibi bilgisayar oyunu oynayacağına ( kendi ev arkadaşlarımı hatırlayarak yazıyorum ) autocad, idecad, probina, sta4cad ne bulduysan kur incele.. menülerin içerisinde neler var?.. bir programda bahsi geçen eylem-komut diğerinde nerede ve nasıl? bunları öğren derim. Programların demo cd'sine ücretsiz ulaşabilirsin. Bazı programlarda eğitim videoları çıkıyor bazılarında ise kısıtlı sürümleri.. İnternet sitelerinin adreslerini aşağıda veriyorum..

sta.com.tr
probina.com.tr
idecad.com.tr

Autocad eğitimi aldın mı bilmiyorum? Autocadokulu.com gibi epey site var internet üzerinde. buralardan takıldığın konuyu takip edebilirsin. Google'dan aratırsan hepsini görürsün.

Arkadaşların haklı oldukları konu şu; sen kendince betonarme çözmeyi öğrendim sanabilirsin. bundan dolayı da bilinçsizce yapacağın her hatadan sonra "o yanlış" senin için artık daha doğru bir gerçek olmaya başlayacaktır. Çünkü hep tekrar etmektesin.. Bir gün karşına birisi çıkıp deseki " sen yanlış yapıyorsun?" ozaman sen kendi yanlışını doğruymuş gibi savunabilirsin.

Onun için derslerinden kopma. Ama boş zamanlarında programları karıştır. Eğitim videolarını izle.. Diplomayı aldıktan sonra karıştıranlardan olma mümkünse yani hayata atıldıktan sonra vakit kaybetme.

Ama kesinlikle mezun olmadan ben bu işi çözdüm diyerek rehavete de kapılma. Tevazu sahibi ol ve hep bir şey öğrenmeye çalış; mükafatını kesinlikle alırsın..

Saygılarımla..