torunoğlu
18-06-2007, 00:51
arkadaşlar iki tane sorum olacaktı;
birincisi probinada eğik kolon girebiliyor muyuz?eğik kiriş girilebiliyor fakat analizde 0.1Afcd kontrolünü yapıp kolon gibi mi boyutlandırıyor?
ikincisi ise kolonda etriye sıklaştırması yaparken neyi baz alıyor?mesela kirişlerde 2h kadar sıklaştırma yapıyor ama kolonda daha farklı değerler verebiliyo mesela kolonun üst ile alt sıklaştırmaları farklı uzunluklarda çıkıyor.ayrıca temel içinde kalan kısmada sıklaştırma bölgesindeki sıklıkta etriye atıyor.bu biraz fazla değilmi??
H.Kumral
18-06-2007, 08:12
sıklaştırmalar kolonlardaki yönetmelikten kaynaklanıyor gerek temel içi olsun gerek katlardaki olsun
katlardakinin farklı olmasının sebebi kolon boyuna donatılarının bindirme bölgelerini sıklaştırıyor olmasındandır
eğik kolon konusunda bir bilgim yok malesef
muh_bulent
18-06-2007, 12:15
birincisi probinada eğik kolon girebiliyor muyuz?eğik kiriş girilebiliyor fakat analizde 0.1Afcd kontrolünü yapıp kolon gibi mi boyutlandırıyor?
ikincisi ise kolonda etriye sıklaştırması yaparken neyi baz alıyor?mesela kirişlerde 2h kadar sıklaştırma yapıyor ama kolonda daha farklı değerler verebiliyo mesela kolonun üst ile alt sıklaştırmaları farklı uzunluklarda çıkıyor.ayrıca temel içinde kalan kısmada sıklaştırma bölgesindeki sıklıkta etriye atıyor.bu biraz fazla değilmi??
slm kardeş kolondaki etriye sıklaştırması hakkında size bildiklerimi anlatacağım ki hepside doğru şeyler.şimdi kolonda etriye sıklaştırması üç şekilde olur.birincisi kolonun altında ve üstünde min.50cm kadar,ikincisi kolon boyutundan büyük olanın ebatı kadar (örneğin 50/80 ise etriye sıklaşması 80olacak),üçüncüsü ise kolon boyunun 6 ya bölünmesiyle elde edilen değer etriye sıklaştırması olarak göz önünde bulunduruluyor.bu sıklaştırmada kolonun altından ne kadar yükseliyorsan(örneğin 80cm çıktın) üstende o kadar iniyorsun(ör:80cm iniyorsun) ve sargı bölgesini ortaya çıkarmış olursun.genelde etry arası mesafe ise 8-10cm arasında daha idealdır.iyi günler inşallah bişeyler anlatabilmişim:):):):):)
insmuhgk
18-06-2007, 17:15
Probina 14 versiyon ile birlikte, egik plak, kiriş yanında egik perde ve kolon modelleme imkanı sunmaya başladı.
Tüm elemanlar için geçerli olmak üzere eğimli modelleme için, yapılması gereken eğimli düzlem tanımı. Tıpkı döşeme modeller gibi düzlemi girdikten sonra, numara verilen 3 köşesinin kotlarını değiştirerek istenilen açıda düzlem eğiliyor, akabinde seçtiğiniz yapı elemanlarını bu düzleme ilişkilendiriyorsunuz ve elemanlar düzleme bağlı olarak eğiliyor.
( probinanın sitesindeki eğitim videolarını izlemenizi öneririm)
Selamlar.
G.KÖSE
torunoğlu
28-07-2007, 18:36
kolonda sadece kotla oynayabiliyoruz ama hala eğik şekilde kolon atamıyorum:(
eğitim videolarında kotu değiştiriyorlar.45 derecelik bir kolon nasıl yapabilirim?
onurtunaboyu
28-07-2007, 19:19
kolonda sadece kotla oynayabiliyoruz ama hala eğik şekilde kolon atamıyorum:(
eğitim videolarında kotu değiştiriyorlar.45 derecelik bir kolon nasıl yapabilirim?
Hesap olarak hiç boyle bişey denemedim. Yani hesap kısımında nasıl bir şeyle karşılaşırsınız bilemiycem fakat modellemesini yapmaya çalıştım.
45 derecelik eğim için kat yüksekliğinize göre 2. bir aks oluşturun.
Dik kolonunuzu oluşturduktan sonra kolonun özellikler menüsünü açın.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Yukarıdaki gibi kolonun alt ve üstünü farklı akslara oturtarak eğik kolonu modelleyebiliyorsunuz. Değiştirmek istediğiniz aksı işaretleyin. Harf kırmızı olduktan sonra yeni aksı grafik editörden işaretleyin ve sonra güncelle deyin.
Hesaplarınız bittikten sonra işe yarayıp yaramadığını da yazarsanız bizce de çok faydası olur sanırım.
İyi çalışmalar dilerim.
torunoğlu
30-07-2007, 00:23
Hesap olarak hiç boyle bişey denemedim. Yani hesap kısımında nasıl bir şeyle karşılaşırsınız bilemiycem fakat modellemesini yapmaya çalıştım.
45 derecelik eğim için kat yüksekliğinize göre 2. bir aks oluşturun.
Dik kolonunuzu oluşturduktan sonra kolonun özellikler menüsünü açın.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Yukarıdaki gibi kolonun alt ve üstünü farklı akslara oturtarak eğik kolonu modelleyebiliyorsunuz. Değiştirmek istediğiniz aksı işaretleyin. Harf kırmızı olduktan sonra yeni aksı grafik editörden işaretleyin ve sonra güncelle deyin.
Hesaplarınız bittikten sonra işe yarayıp yaramadığını da yazarsanız bizce de çok faydası olur sanırım.
İyi çalışmalar dilerim.
denedim oldu, analizde de bir sorun çıkarmadı yardımlarınız için çok teşekkürler
iyi çalışmalar dilerim...