tamermanav
17-06-2007, 10:59
yükseltme perdeleri hakkında elinde kaynak olan veya bilgisi olan benimle paylasırsa cok sevinirim....
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Yükseltme perdesi tamermanav 17-06-2007, 10:59 yükseltme perdeleri hakkında elinde kaynak olan veya bilgisi olan benimle paylasırsa cok sevinirim.... H.Kumral 18-06-2007, 08:20 yükseltme perdesi nedir acaba biraz açıklarmısın tamermanav 18-06-2007, 10:36 Ya Iste Bu Radye Temellerin üstüne Kolonlari Birlestiren Perdeler Var Onlara Yükseltme Perdesi Deniyo Bende Onun Statik Boyutunu Ve Amacini Anlayamadim ... H.Kumral 18-06-2007, 13:30 bir nevi su basman kotuna kadar yapılan yüksekliği 100 cm den az olan perdelerden bahsediyoruz sanırım bana kalırsa bu perdelerin yüksekliğinide kat yüksekliği olarak dikkate alıp analiz yapmak doğrusu. perdeleride kolon arasına beraber çalışmayacak şekilde konstrüktif bir donatı ile uygulayabiliriz Erman GÜDÜ 21-07-2007, 22:34 subamsman perdeleri için mühendisler statik hesap yapmazlar ve onun zaten bir çözümü yok denilip projede mühendisin insiyatifi doğrultusunda donatı atılır. (örnek olarak fi10/20 ) gibi. analizlerde kat yüksekliğini subasman perdesi kadar artırıp yaptığımız zaman daha güvenli ama bu seferde o birleşim bölgesinde etriye veriyor ve geometri olarak bu imkansız. burasında bende pek kararsız kalıyor bu nedenle projelerde subasman boyunu ihmal ediyorum. uygulamada kolon filiz boyunu subasman boyu kadar artıyorum. başka açıklamaları olacak arkadaşların cevaplarını bekliyoruz. saygılarımla... A.Gökhan ALPTEKİN 22-07-2007, 12:02 Bahsettiğiniz yapı subasman seviyesine çıkarılan perdeler ise dikkate almamız gereken çok önemli bir şey var perdeler istinat duvarı gibi çalışacağından tevzi demirleri dışa değil iç kısıma yerleştirilmelidir ayrıca filizlenme boyunu 60-70*donatı çapı(cm) olarak belirliyorum... İyi çalışmalar... fatbaha 12-10-2007, 14:36 yükseltme perdesi olarak hiç duymamıştım..ama burdan anladıgım kadarıyla su basman perdeleriyle aynı şey...ve alptechin in dedigi cok mantıklı,toprak basıncından dolayı yapı icinde ki kısımlarda cekme olusacak ve bu yüzden bu kısım daha iyi donatılmalı.. kolay gelsin herkese..saygılar. latif127 10-07-2008, 21:07 staj yaptığım yerde yükseltme perdelerini 90 cm redyeden sonra atıyorlar.temel üzerine ilk etapda binanın pis su boruları vs konulduktan sonra kum ile yükseltme perde seviyesince dolgu yapılıyor daha sonra grobeton ve bina devam ediyor. filizler yükseltme perdesinden projedeki filiz boyuna göre fazla oluyor.yani kısaca yükseltme perdesi dediğimiz binanın pis su borularının temiz su vs. gibi emvartemlerinin saklanması için yapılan bişe :) hatam olabilir bu işlerde yeniyim daha :) lookindoors 10-07-2008, 23:25 Yapıda bodrum perdelerle çevrili ise, biz ona genelde toprak itkisini aldığı için şantiye dilinde toprak perdeleri veya subasman perdeleri olarak anıyoruz.Ancak genelde mütemadi temellerde yüksekliği 1 m. yi geçmeyen perdelere yükseltme perdeleri deriz.Proje analiz aşamasında bu perdeler rijitliği arttırdığı için dikkate alınmaz.Statik açıdan kolonlarla bi bağlantısı olmamalı ancak uygulamada buna da uyulmaz. |