PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ide Cad Mimari Help

esat_tuna36
09-06-2007, 14:10
arkadaşlar autocadden bir projeyi ide cad mimariye atıp üzerinde işlem yapabiliyormuyuz. saygılar.

tomeytos
20-09-2007, 01:05
arkadaşlar autocadden bir projeyi ide cad mimariye atıp üzerinde işlem yapabiliyormuyuz. saygılar.

evet yapabilirsiniz ama bunu hangi versiyonda yapacağınıza göre yapmanız gereken birkaç işlem olabilir. Mesela mimari 4.01'e autocad'te yaptığınız çizimi çağırmak istiyorsanız ve autocad 2006 veya üzeri kullanıyorsanız öncelikle dosyanızı ister dxf ister dwg olsun autocad 2000 formatında dwg ya da dxf olarak kaydedip ide'den çağırmalısınız. Versiyon uyumsuzluğunu engellemek için küçük püf noktalarından biri. Ayrıca yerinizde olsam ideyi öğrenir onda çizim yapardım zira autocad'te siz çizime başlayın ben de mimari de başliyim 1/3 sürede ben bitirmiş olurum. Autocad mimari için özelleştirilmiş bir çizim (artıı daha önemlisi bir tasarım programı değildir) sadece uzun uzadıya çizim yapmanıza olanak veren ve tasarım konusunda sizi oldukça kısıtlayan ve sınırlayan bir program olmaktan öteye geçmez. Ama benim zamanım çok bir projeye tasarımına 3 boyutlu görünüşüne kadar 1 ay ayırırım diyorsanız o zaman size kolay gelsin ama o kadar da hiçbir müşteri beklemez. IDE çok pratik öğrenmesi kolay işlevsel bir programdır. Archicad'i de bilirim ama daha karmaşık bir programdır ide kadar kesinlikle pratik değildir. autocad'ten bir mimari çizim programına geçmeye niyetlenen ve biraz çekinen tüm adaylara ide'yi kesinlikle tavsiye ederim. Statik versiyonu ile entegrasyonu olması artı avantajdır ama bu statik çözüm yapanları daha çok bağlıyor. Ben ide statikin son versiyonunu da kullanmaktayım gayet memnunum. Program gayet isteklerimi yerine getirebilmekte. Kolay gelsin...

kmlsrt
20-09-2007, 20:21
İdeCAD için izlediğimiz yolu archiCAD içinde kullanabilirmiyiz ?
(AutoCAD de çizilmiş projeyi , autoCad 2000 dxf veya dwg olarak kaydedip archiCAD de çağırıyoruz ve açıp üzerinde değişiklik yapıp çıktı alabiliyoruz.)
Doğru anladığımdan emin olmak istedim.İkinci olarak bu işlemin tersi de aynımı olacak ? Örneğin archiCAD de hazırlanan projeyi autoCAD de açmak için yine AutoCAD 2000 dxf veya dwg olarak kaydedi mi çağıracağız?Teşekkür ederim.

tomeytos
16-01-2008, 00:43
İdeCAD için izlediğimiz yolu archiCAD içinde kullanabilirmiyiz ?
(AutoCAD de çizilmiş projeyi , autoCad 2000 dxf veya dwg olarak kaydedip archiCAD de çağırıyoruz ve açıp üzerinde değişiklik yapıp çıktı alabiliyoruz.)
Doğru anladığımdan emin olmak istedim.İkinci olarak bu işlemin tersi de aynımı olacak ? Örneğin archiCAD de hazırlanan projeyi autoCAD de açmak için yine AutoCAD 2000 dxf veya dwg olarak kaydedi mi çağıracağız?Teşekkür ederim.

Autocad ile bir dxf yada dwg uzantılı dosya açmanız gerekiyorsa buradaki püf nokta bu dxf ya da dwg uzantılı dosyayı hangi programın çıktısı olarka aldığınız ve versiyonudur. Autocad'te böyle bi sorun olmaz genelde ama genelde kural şudur. Bir programın üst versiyonunun çıktısı alt versiyonu ile açma konusunda problemler yaşamanız olanaklıdır. Ama bu pek autıcad için geçerli değildir bizim ide ve diğer programlar için geçerlidir...

senguven
27-04-2008, 16:15
Arkadaşlar kolay gelsin,
ıde mimari proğramını ilk defa kullanacağım. Acaba forumumuzda proğram ile ilgili kaynak kitap mevcutmudur? Saygılarımla..

Volkan Donbaloğlu
27-04-2008, 16:38
Linkini verdiğim dosya işinize yarayabilir;

http://rapidshare.com/files/110796454/__304_decad_Mimari__izim_Hakk__305_nda_Her__351_ey __pdf_.pdf

blue_rebel
19-09-2008, 21:39
arkadaşlar ben idecad bilmiyorum en yakın zamanda kastırıp öğrencem, ama sormak istediğim birşey var; bildiğim kadarıyla idecadde yapılan çizimde beton hacmine kadar bize veriyor ama bunu autocadden aktardıktan sonra yine beton hacmini öğrenebiliyormuyuz ?