Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşer Kiriş Sistemi

MahmutAy
08-04-2006, 14:38
Düşer Kiriş Sistemi

Özellikle asmolen ve mantar döşemeli binalarda TÜNEL KALIP SİSTEMİNDEN sonraki en hızlı sistemdir. En ağır parça 25 kg dır. İki takım kalıp hızıyla çalışacak bir Düşer Kiriş Sisteminin ilk yatırımı klasik sistemden ucuzdur. Projeye özel parça gerekmez. Problemli yerleri ahşapla çözülebilecek özelliğe sahiptir.
[Only registered and activated users can see links]
Güven Hastanesi

[Only registered and activated users can see links] Yatırım Maliyeti Klasik Sistemden Ucuzdur.

Ana Kirişlerin Montajı

Kuruluş Sistemi:
Ayarlı dikmelerin üzerine 10x10 lata yerine, bizim vereceğimiz ana kirişler konulur. Ana kirişlerin üzerinde 5x10 lata yerine kullanılmak üzere üzere vereceğimiz, düşer kirişler monte edilir.

Düşer Hafif Kirişlerin Ana Kirişlere Montajı

Resimdeki kiriş kafası yardımı ile yan düşer kirişler monte edilir.

Pano Yerleştirme ve Söküm

Resimde görüldüğü gibi düşer kirişlerin üzerine kalıplar konulur. Kalıplarla birlikte düşer kirişin yüksekliği Ana kirişe eşittir. Yani hem ana kirişler hem kalıplr betona basar. Beton dökülüp ilk mukavemet değerini elde ettikten sonra kiriş kafası sökülerek sıarsıyla kafa, düşer kiriş ve kalıplar alınır. Ana kirişler betona basmaya devam eder. Sadece ana kiriş ve ayarlı dikmelerden % 50 fazla aınarak iki takım kalıp sahibi olunur. İlave alınanlarla üst katı kurarken alt kattaki kirişler seyreltilir. Böylece ortam sıcaklığı 20 C civarında iken İki katın betonu eğer demirci yetişirse 8 günde tamamlanır.

Düşer Kirişli Ahşap Uyumlu Döşeme Kalıp Sistemi

Düşer Kafa ve Montajı

ihsantoyoglu
31-07-2006, 14:51
teşekkürler biz bu konuları daha görmedik ama yinede emeğine sağlık...

c.celik
17-08-2006, 18:39
ilginç bi yöntem uygulamada hiç görmedim daha ama gayet kolay yapılabilir bişeye benziyor denemeli

bebiş
15-05-2007, 20:49
merhaba ben inşaat teknikerliği 1 sınıf ögrencisiyim uygulamalı çizim dersi hocamız bizden çizdirdiği projenin kiriş ve döşeme detaylarını istedi ama ayarlıyamıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim

Erman GÜDÜ
06-08-2007, 09:45
detayları bilmeden nasıl projeyi yaptınız? :D

A.Gökhan ALPTEKİN
06-08-2007, 11:23
merhaba ben inşaat teknikerliği 1 sınıf ögrencisiyim uygulamalı çizim dersi hocamız bizden çizdirdiği projenin kiriş ve döşeme detaylarını istedi ama ayarlıyamıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim

Hocanızın çizdirdiği planı bizimle paylaşırsanız yardımcı olabiliriz bu şekilde nasıl yardım edebiliriz ki?

Ayrıca konunun başlıkla alakası yok Forum Kurallarını okumanızı tavsiye ederim...

ymss
14-08-2007, 17:47
ters kiriş nedir:? nerelerde kullanılır?neden kullanılır?güvenilirliği ne kadar?ve resimlerini gönderebilirmisiniz?teşekkürler.

has
16-10-2007, 08:52
Sayın Mahmut Ay; bu konunun "kirişler" yerine "kalıp, iskele" başlığı altında olması gerekmiyor mu?

bazı öğrenci arkadaşlar "biz daha bu konuları görmedik" diyecek kadar yapı sistemi zannetmişler mevzuyu.

has
16-10-2007, 09:00
Ters kiriş, terstir. yani normalde gördüğün kirişli sistemlerde, döşeme kirişe üstten basar kiriş aşağıya sarkar.

Ters kiriş ise farklı gereksinimleri (alt katta yetersiz kat yüksekliği, döşeme üzerine toprak doldurulurak yapılacak bir bahçenin toprağını kaymaması vs. ) karşılamak için kirişin fazlalığının döşemenin altına doğru sarkması yerine yukarıya doğru parapet gibi yapılarak elde edilir.

Statik olarak bir dezavantaj oluşturmaz. ama dinamik olarak ne sonuçlar doğurur tam bilmiyorum.

yasH-r
29-02-2008, 18:55
mrb bana betonarme kirişlerin tasarımı yapım ılkelerı ve guclendırme yontemlerı lazım yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tskler

idris ANUK
02-03-2008, 19:48
ilk önce elinize sağlık .Bu sistemin maliyet analizinide öğrenebilrmyz.

saygılar.....