Orijinalini görmek için tıklayınız : Buda 20 katlı otel inşaatı! Bakın klima sığıyor mu ?
KUTLUMÜH
14-05-2007, 21:09
işte size mükemmel bir otel inşaatı.ne güzel bir kolon dimi.sırf klima sığsın diye kolon traşlatıp duruyorlar.ne biçim ahlak bu yaa.bide bunu söyleyen adamlar mimar mış.vaybe insanlık bitmiş artık...
SerMimar
14-05-2007, 21:12
Bir kişinin yaptığı ayıbı, bütün meslektaşlarımıza mal etmeyiniz lütfen..
burada hata hem mimarın, hem makine mühendisinin hem de inşaat mühendisinin...
ve bu yaşanılan "kooordinesiz" çalışma sonunda oluşan bir sonuç..
yine de paylaşımınız için teşekkürler.
not: ayrıca resim gorunmuyor.
KUTLUMÜH
14-05-2007, 21:28
Bunun böyle yapılmasını söyleyip uygulattıran 25 yıllık bir mimar.ben inşaat mühendisiyim.ve ben bu adamla bu olay yüzünden kavga ettim.artık o kişiliksiz adamla çalışmıyorum!böyle adamların bence meslekten derhal uzaklaştırılmaları gerekiyor.foto mükemmel bir hata fotosu değilmi.?etriyelere bakın birde.54 adet olacağına 27 adet etriye var.bu olayla yapılmış olan betonarmenin ne kadar kötü olduğunuda görebiliyoruz.
statiker
15-05-2007, 11:43
biz de bu zihniyet varkennn avrupayı; bırakın yakalamayı uzağına bile yetişemeyiz..
SerMimar
15-05-2007, 14:03
aynı olay, çalıştığım şirkette elektrik borularının geçmesi için yapılmıştı :)
muh_bulent
15-05-2007, 16:27
tipik bir inşaat çalışması........çünkü ben bu tür şeylerle inşaata çokrastladım.artık yeterrrrrrrrr demek gerekir
M.Kemal VARCIN
16-05-2007, 12:52
Arkadaslar su bir gercek kimse yapının saglamlıgını dusunmuyor gerek biz insaat muhendisleri gerek mimarlar gerek insaat sahipleri.Ucuz olsun guzel olsun klima oraya sıgsın vs vs dusunuluyor.Onun için biz ne yaparsak yapalım buna engel olmamız cok zor (bu kafayla bu zihniyetle).Oncelikle zihniyet degişmeli ki bunun hata oldugunu dusunebilsinler.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
extremeengineer
19-05-2007, 02:28
işin bir vahim durumu daha var ordaki delici-kırıcı donatıya değdiği anda o noktayı zayıflatıyor. kalıcı deformasyon bırakıyor.
Yetkin Mühendislik yasasının çıkması lazım ayrıca imonun mühendislere yaptırımı olmalı ayrıca MİMARLAR ŞANTİYE ŞEFİ olmamalı.
M.Kemal VARCIN
08-07-2007, 00:08
Yetkin Mühendislik yasasının çıkması lazım ayrıca imonun mühendislere yaptırımı olmalı ayrıca MİMARLAR ŞANTİYE ŞEFİ olmamalı.
BU olayın yetkin muhendislikle ne alakası var acaba onu acıklarmısınız???
statiker
08-07-2007, 17:01
ben de anlayamadım yetkin mühendislikle olan bağlantısını...
badboy333
09-07-2007, 15:50
müh.lik mimarlık falan hikaye arkadaşım. sistemin getirdiği bozukluklar silsilesinin bir ürünüdür tüm bunlar. karpuzcunun mütayitlik yaptığı, yanında çalışan müh.in kalıpçı kadar değerli olmadığı bir ülkede istediğiniz kadar bu işin ciddiyetini anlatmaya çalışın, kafalar kalın boşuna ! !
A.Gökhan ALPTEKİN
09-07-2007, 18:58
Bu ülkede mühendisler patronları zengin etmekten vazgeçer ve "hayır" demeyi, öğrenebilirse bu işler bir çözüm bulur yetkinlikle alakası yok...
muh_bulent
15-07-2007, 10:11
abicim mühendisler mimarlara boyun eğmemelidir artık ağırlığımızı onlara göstermeliyiz.bu ne yaaaa kolon estetik için zayıflatılırmı
Erman GÜDÜ
02-08-2007, 11:50
tek kelime: YAZIK
ne kadar yeter denilirse denilsin yeni yetişen mühendislere bu zihniyet aşılanmadığı sürece bu tür örneklerle daha çok karşılaşacağız
cömezmüh
06-08-2007, 17:01
yetkin mühendislikle ilgisi olmayabilir ama soad arkadaşımızın mimarlar şantiye şefi olmasın lafına katılıyorum.şuan bir mimar arkadaşın(10 yıllık tecrübeli)yarım bıraktığı bi işe devam etmeye çalışıyorum.ilk binayı onun kontrolünde yaptılar 2.binayı benm kontrolümde gelin farkı görün derim.şantiye şefi mutlaka inşaat müh.olmalı bence...
burda bir detay daha var.bu oda icin bu yapiliyorsa alt ve ust kattaki odalar icin de ayni seyi yapmislardir.kolon dikey aksinda oldugundan dolayi:D
inşaat34
20-08-2007, 21:32
Gerçekten çok yazık; bukişiler artık iş ahlakının sınırlarını fazlasıyla zorluyorlar...:mad:
Bunun böyle yapılmasını söyleyip uygulattıran 25 yıllık bir mimar.ben inşaat mühendisiyim.ve ben bu adamla bu olay yüzünden kavga ettim.artık o kişiliksiz adamla çalışmıyorum!böyle adamların bence meslekten derhal uzaklaştırılmaları gerekiyor.foto mükemmel bir hata fotosu değilmi.?etriyelere bakın birde.54 adet olacağına 27 adet etriye var.bu olayla yapılmış olan betonarmenin ne kadar kötü olduğunuda görebiliyoruz.
Madem durum anlattığın gibi(donatının eksikliği) gerekli mercilere başvurmalısın bu konuda...
Ama dikkat et suçlu da çıkabilirsin,güzel Türkiyemde...
mimarlar mühendisler neden anlaşamaza kanıt bir resim bence... bide neden insanın degeri bu kadar düşük ülkemizde...:mad:
Sn. Amele77,
" Kavga ettim" dediğinize göre o şantiyede bir sorumluluğunuz var demek ki. Yalnız konumunuz nedir bilmiyorum?
İnşaat mühendisi olarak orada bulunduğunuza ve kaç tane etriye olması gerektiğini bildiğinize göre, etriyelerin halini ve sayısını o fotoğraftan görmemeliydiniz!
Ve de fotoğrafı kullanıp b.a.'yi yapanların hatasını çıkarırken bu kadar rahat olmamalıydınız!
( Eğer ki, fotoğrafta görülen kolonun imalatında şantiyede bulunmadıysanız sözüm yok. )
Saygılarımla...
Hasan Çolak
İnşaat Mühendisi
peaceful
05-09-2007, 10:44
her şeyden önce gelişi güzellikten vazgeçmemiz gerekiyor kafa yapısını değiştirmemiz lazım.aman boş verlerle gidilen zamanda yaşıyoruz.
onurbora
05-10-2007, 15:15
Yok ya bunu yapan inşaat mühendisi olamazzz ya olamazzz..Nasıl bir zihniyet bu..Ya bunun başında görevli bir insan yok mu?
Yok ben 20 senelik ustayım yok ben 20 senelik mühendisim, mimarım, benim yaptığımda hata yoktur, ben hata yapmam..Neden?? 20 senedir işte bilmem kimim..Eee sen 20 seneden beri yanlış yapıyorsan, yanlış biliyorsan ne olacak!!
babur_tr
13-10-2007, 19:05
mimarla betonarmenin ne ilgisi var. ne şantiye şefi imiş bu böyle mimardan... asıl mimar şantiye şefi olursa bence işler daha kötüye gider.
mimarla betonarmenin ne ilgisi var. ne şantiye şefi imiş bu böyle mimardan... asıl mimar şantiye şefi olursa bence işler daha kötüye gider.
Otel şantiyelerinde maalesef mimarların söyledikleri daha kıymetli.. İşini bilen mimara sözüm yok; hepsi mesai arkadaşlarımız ama... işte durum ortada..
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.