Orijinalini görmek için tıklayınız : Civil 3d Videoları

PROTAgonist
11-05-2007, 11:26
Wordta bir şeyler hazırladım.Buraya copy paste yaptığım zaman wordun içine attığım resimler buraya gelmiyor.Bende eklentilere koydum hazırladığım şeyi.buraya resimli bir şey koyamıyormuyuz.

M.Kemal VARCIN
11-05-2007, 11:33
Wordta bir şeyler hazırladım.Buraya copy paste yaptığım zaman wordun içine attığım resimler buraya gelmiyor.Bende eklentilere koydum hazırladığım şeyi.buraya resimli bir şey koyamıyormuyuz.

Wordte yazıdıgınız yazıyı sayfaya yazıp resim koymak istediginiz yere gelismis mesaj kısmında resim upload kısmı var resmi oradan upload edip linkini resmi koymak istediginiz yere yapıstırırsanız yapmak istediginiz seye ulasmıs olursunuz.

Gercekten guzel bilgiler bunlar.Ellerinize saglık.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Altuğ
12-05-2007, 23:27
İnternette Civil 3D ile ilgili Türkçe döküman bulmak neredeyse imkansız. Eğitim videosu ve Türkçe dökümanları yayınlayabilirmisiniz.

PROTAgonist
14-05-2007, 13:50
Şu an için Türkçe bir civil 3d videosu bulmak neredeyse imkansız.Elimde bir takım ingilizce dökümanlar var.İngilizce olmasına rağmen anlatan kişi söylediği işleri bilgisayar üzerinde gösterdiği için anlaşılabiliyor.Buraya onları koymayı düşünüyorum umarım yararlı olur.

Fakat öncelikle şöyle bir sorunum var dosyaların en küçüğü .rar lı halinde bile 5 mb buraya o dosyaları nasıl koyabilirim.ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum

Ayrıca ilerleyen tarihlerde eğer zaman bulabilirsem türkçe bir video hazırlamayı düşünüyorum ;lakin bu çok zahmetli bir iş sanırım umarım olur.

Murat ÖZMEN
İnşaat Müh.
PROTA Yazılım Ürünleri Yöneticisi
[Only registered and activated users can see links]

Serencebey Yokuşu 38 D: 3 Beşiktaş / İSTANBUL
Tel: 212-258 68 63 Fax: 212-258 66 21
[Only registered and activated users can see links] //[Only registered and activated users can see links]

onurtunaboyu
14-05-2007, 14:27
İyi çalışmlar dilerim.
İlk olarak büyük dosyaları [Only registered and activated users can see links] adresine upload edip işlem sonucunda verilen linki burda yayınlarsınız videoları download edebiliriz.
2.Olarakta görüntü hazırlmak için hypercam diye ücretsiz bir program var. Masaüstünün görüntüsünü kayıt ediyor. onunla hazırlayabilirsiniz. Açıklama olarak yazı yazmanız gerekirse notepad açılıp uyarı yazıları oraya yazılarak bir çözüm bulunabilir.

PROTAgonist
14-05-2007, 15:20
teşekkür ederim onur bey

işte ilk videonun url'i
yeni videolar yolda
kolay gelsin

PROTAgonist
15-05-2007, 09:02
Civil 3dyle koridor tasarımı konusunu bir ele alalım.Öncelikle söylemeliyim ki koridor tasarımımızı önceden oluşturduğum bir yüzey üzerine yapacağız.

Önceden oluşturduğumuz yüzeyimizi ekranda görüyoruz.Sol tarafta ki bölmede Surface Başlığının altında tanımladığımız yüzeyi Arazi ismiyle görebiliyoruz.Arazi üstünde mouse u getirdiğimizde o noktanın kotunuda görebiliyoruz

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])(resmi büyütmek için üstüne tıklayın)

yukardaki windows çekme menüleri yardımıyla Aliymanımızı çizelim
Aliymanımızı kurb ve geçiş çizgi ayarlarımızı yaptıktan sonra oluşturduk.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])(resmi büyütmek için üstüne tıklayın)
Sıra boy kesitleri göstermeye geldi.Profili yüzeyden oluşturu seçerek profili oluşturuyoruz.
Boykesitimizi hemen aliymanımızın üstüne yerleştirdik.Sonra ona yakından bakıp üzerinde lay out olarak düşey aliymanımızı çizelim.Dever hesabıda yapabiliyoruz fakat şimdilik bunu hesaplamayalım.
Create assembly komutundan Tip kesitimizi oluşturuyoruz.Sağda bulunan bölümden koridor tasarımda kullanacağımız objeleri görebiliyoruz.Burda seçerek yolumuzu oluşturuyoruz(istersek kendimizde tip kesit oluşturabilir *sonradan bunu hazırlayacağım)
Tip Kesitimizde şev çizgilerini görüyoruz.Şimdi yolumuzu oluşturalım.Tip kesitimizi aliymanımızı ve profilimiz gelen sorular eşliğinde seçerek koridorumuzu oluşturuyoruz.
Kesit çizgisi tipimizi ve buna müteakip kesit çizgilerimizi oluşturuyoruz.
kesitlerimize zoom yapıp bir bakalım ve enkesitlerimizi oluşturalım.Burda farklı kesitlere göre pencereye 4 e ayırıp bir gösterim yaptık.
Sections dan Kübaj hesabı yapalım.Onuda çizim yaptığımız yere koyabiliyoruz.Böylece yaptığımız herşey birarada.Civil 3d dinamik özelliği sayesinde şu anki ekrandaki herhangi bir şeyi değiştirdiğinizde ötekinide 1 sn içinde yenileyecek.Örnek:
Daha en başta yaptığımız aliyman şu an herhangi bir değişiklik yapsak bütün kesitler ve hesaplamalar değişecek.(Bu özelliği ilerde bir video hazırlayıp halinde göstermeyi düşünüyorum);Ayrıca kübaj hesaplamalarımızı aşağıdaki formattada alabiliyoruz.Ayrıca malzeme metrajıda yapabiliyoruz.

PROTAgonist
18-05-2007, 10:37
Burada haftalık olarak civil 3d videoları yayınlanıyor.Kolay gelsin

bunyamin
21-05-2007, 09:53
duzcelou kardeşim teşşekkür ederim.Yüklemelerini [Only registered and activated users can see links] adresinden yaparsan çok daha güzel olur bence.Birdaha teşekkürler.

PROTAgonist
23-05-2007, 10:32
Bünyamin bey
bugün upload dan denedim ama başarısız oldum yine rapidle vereceğim videoyu.
bu arada bu videolar autodeskin sitesinden verdiğim adresten kolaylık olsun diye burdan veriyorum
kolay gelsin