Orijinalini görmek için tıklayınız : Odayi Ve Belediyeleri Protesto

uğur oflaz
13-05-2007, 13:49
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

İZMİR KONAK BELEDİYESİ 9 KATLI BİR BİNANIN GÜÇLENDİRMESİ İÇİN 78.000.-YTL (YETMİŞ SEKİZ MİLYAR T.L) RUHSAT HARCI İSTEMEKTEDİR.RUHSAT İÇİN BÜROKRATİK NEDENLERLE EN AZ 3 AY OYALADIĞI YETMEZMİŞ GİBİ.

İSTANBUL ŞİŞLİ BELEDİYESİ HİÇ PARA ALMAKSIZIN 3 GÜNDE GÜÇLENDİRME RUHSATINI VERMEKTEDİR.

İKİ BELEDİYEDE AYNI PARTİYE MENSUP VE ÜSTELİK AYNI YASALARA TABİDİR.

BU ARADA ÜSTÜMÜZE VAZİFE OLMAYAN HER İŞTE EN ÖNDE OLAN ODAMIZ (23 YILLIK MÜHENDİSİM ZARARINDAN BAŞKA HİÇ BİR FAYDASINI GÖRMEDİĞİMİDE İTİRAF ETMEK ZORUNDAYIM) MİTİNGLERİNDEN ZAMAN BULUPDA BİZİM SORUNLARIMIZA, BU HAKSIZLIKLARA DUR DEMEK YERİNE SİYASETLE UĞRAŞMAKTADIR.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI GÜÇLENDİRME PROJELERİNDE NORMAL PROJELERE GÖRE 2 MİSLİ PROJE HARCI ALMAKTADIR.

LAFA GELİNCE DEPREM KONUSUNDA MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR RARA SÖZ KONUSU OLUNCA FIRSAT BU FIRSAT DEMEKTEDİRLER.

9 YILDIR DÜNYANIN HER YERİNDE İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ DİSİPLİNİ İÇİNDE YER ALAN DEPREM KONUSUNU YER BİLİMCİLERE BIRAKAN ODAMIZ.
AYDA YILDA BİR ÇIKTIĞI TELEVİZYON PROGRAMINDADA 12 EYLÜLÜ ELEŞTİRMEKTEDİR. NE ALAKASI VARSA .

ARKADAŞLAR HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTMEDİKCE BELEDİYELERDE ŞAMAR OĞLANI OLMAKTAN KURTULAMAYACAĞIZ .

GELİN HEP BİRLİKTE PROTESTO EDELİM. AŞAĞIDAKİ METNİ ODAYA VE KONAK BELEDİYESİNE GÖNDERELİM.

[Only registered and activated users can see links]
SAYIN BAŞKAN,
BİNALARIN DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLMESİ KONUSUNDA YARDIMCI OLMAK YERİNE ANAOMAL RUHSAT HARCI ALMANIZI PROTESTO EDİYORUM.
SAYGILARIMLA

sayın başkan
birazda bizlerin sorunlarıyla ilgilenmenizi rica ediyoruz.Belediyelerde itilip kakılmaktan yorulduk bizlere sahip çıkmayı düşünüyormusunuz.
saygılarımızla.

SAYGILARIMLA
UĞUR OFLAZ
PROJE KONTROL MÜŞAVİRİ

angela
13-05-2007, 14:45
Sayın Oflaz

Kısa Bir zaman önce Tarkan Duran isimli bir meslektaşımız Odayı eleştiren bir emaili Yapidanismani ya da yahoogroups ta yayınlamış gördüğüm kadarı ile bayağı da ses getirmişti ve bir ara inşaat mühendisleri Odanın kapatılması konusunu tartışır olmuşlardı.

Bence bu meseleyi sadece bu forumda değil orada çok daha geniş kullanıcının istifadesine sunmak gerekmektedir. Bu emaili yahoogroups ve yapidanısmani platformlarında da yayınlamanız daha güzel olur kaatindeyim.

İyi çalışmalar

delibalta1981
15-05-2007, 14:53
BU ARADA ÜSTÜMÜZE VAZİFE OLMAYAN HER İŞTE EN ÖNDE OLAN ODAMIZ (23 YILLIK MÜHENDİSİM ZARARINDAN BAŞKA HİÇ BİR FAYDASINI GÖRMEDİĞİMİDE İTİRAF ETMEK ZORUNDAYIM)

Abi sana katılmamak mümkünmü.İMO Çağdaş Deli Dumrul olmuştur.Gerleni.........Gideni........

sivil
15-05-2007, 16:25
Bu müstakbel odamızı ben üniversitedeki öğrenci işlerine benzetiyorum.. Kuruluş nedenleri ile gerçek hayat uygulamaları hep ters.. biri öğrencilere diğeri mühendislere köstek olur herşeyi zora koşarlar...........

ulu-bilge
18-06-2007, 16:56
Sayın Oflaz
İnşaat Mühendisleri Odası güçlendirme projelerinden iki katı harç almamaktadır. Bu konuda ciddi bir yanılgı içerisindesiniz. Arzu ederseniz, Odamızın üyelerine gönderdiği Mesleki Denetim Hesaplama cetveline bakabilirsiniz. Orada güçlendirme projelerine ilişkin herhangi bir katsayı bulunmamaktadır. Güçlendirme projelerinin vize bedelleri diğer projelerle aynı sınıfta hesaplanmaktadır.

Saygılarımla iyi çalışmalar dileyiğiyle...
Ulu-Bilge

uğur oflaz
22-06-2007, 09:49
sayın bilge

izmir inşaat mühendisleri odası bina adı ruhsat nosudada verebilirim

konya inşaat mühendisleri odası bina adı ruhsat nosudada verebilirim

benden iki misli harç aldılar gerekçeleri ise bir mevcut proje için iki güçlendirme için diyorlar.
Keza izmir konak belediyeside 1- ruhsat harcı 2-onarım -tadilat harcı adı altında harç Aliyorlar.
uygulamalar genelgelere maalesef uymuyor
selamlar.
uğur oflaz.

Yapı Mühendisi
22-06-2007, 10:01
Sn.Oflaz

Belediyelerin takındığı tutum aslında güçlendirme projelerine değildir.

Belediyelerin aldığı tüm harçlarda enteresan tutarsızlıklar var.

Güçlendirme işi yaptığınızdan size de yapmışlar ama güçlendirmeye özgü bir durum değil.

Bütünüyle belediye yönetiminin , yönetim anlayışı.

Ama tutarsızlık konusunda haklısınız.

boza
22-06-2007, 10:33
Bu memlekette kimi kime şikeyet edeceksiniz! Yakında bütün illerde de fatura şartınıda koyarlarsa şaşırmayın o zaman kapatıp gideriz büroyu kahvede okey oynarız :)

benci7
08-08-2007, 12:23
afyonda var zaten fatura sartı
nersi adil ki bunun
100m2 ye 1375 fatura kesiyoruz ama müsteriden aldıgımız para 750milyon
algısı vergisi çalgısı içinde

Erman GÜDÜ
11-08-2007, 00:37
İmo burda da (Düzce) sadece para alma yeri :D belediye zaten almış başını gidiyor. Yazık vallahi billahi...