Orijinalini görmek için tıklayınız : Land desktop vs Civil 3d

PROTAgonist
11-05-2007, 11:35
2004 versiyonunu öğrenmeye çalışıyorum, ancak tutorialler yetersiz ve bence yeterince açıklayıcı değil, "sayısalgrafik" ile de irtibata geçtim ancak Lan Desktop'un satıştan kalktığını ve döküman konusunda da yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Elimde yaklaşık 1500 civarında nokta var, bunları projeye aktardım, yüzey modellemesini tam anlamıyla başaramıyorum, "contours-eşyükseltileri", "borders-sınırları" ve "breaklines-kırıkma noktalarını" yaratma konusunda sıkıntı yaşıyorum, ayrıca hafriyat çalışmaları konusunda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Saygılarımla...

Bahsettiğim gibi land desktop civil 3d ismiyle ve gelişmiş olarak satışta artık.Civil 3d o noktalardan kolayca yüzey modelleyip,üzerinde contour,breakline,border oluşturup hafriyatta yapıyor.Büyük ihtimalle aynı mantıkta çalışıyorlar ama ben land desktopun arayüzünü bile bilmiyorum.Ama aynı şeyleri rahatça civilde yapabiliyorum ve size yardımcı olabilirim.
Demo(30 günlük bedava) isteyenler için yeni bir başlık açacağım. olmazsa demosunu bir deneyin

emrepala
12-05-2007, 11:10
Bahsettiğim gibi land desktop civil 3d ismiyle ve gelişmiş olarak satışta artık.Civil 3d o noktalardan kolayca yüzey modelleyip,üzerinde contour,breakline,border oluşturup hafriyatta yapıyor.Büyük ihtimalle aynı mantıkta çalışıyorlar ama ben land desktopun arayüzünü bile bilmiyorum.Ama aynı şeyleri rahatça civilde yapabiliyorum ve size yardımcı olabilirim.
Demo(30 günlük bedava) isteyenler için yeni bir başlık açacağım. olmazsa demosunu bir deneyin

İlginiz için teşekkürü bir borç biliyorum, özel sorularım olduğu için mail adresinize mesaj attım, cevaplarınızı bekliyorum...

Saygılarımla...

PROTAgonist
15-05-2007, 15:42
Şöyle bir pdf buldum.Land desktop -C3D mukayesesini burdan daha iyi yapabiliriz.Yalnız Pdf C3D 2006 ya göre yapılmış

PROTAgonist
01-06-2007, 09:55
LDD ve Civil 3D Karşı karşıya

Civil 3D diye bir program hakkında bir sürü şey konuşuluyor.Bir çoğunuz bu programın demosunu ve ya yetkili satıcınızdan aldığınız 30 günlük deneme sürümünü görmüşsünüzdür..Fakat kaçınız bu programı gerçek anlamda birincil üretim aracınız olarak kullanıyorsunuz.Bu bölümde kendinize sorabileceğiniz bir kaç soruyu aşağıdaki başlıklar altında cevaplayacağım .

Civil 3D nedir?
Civil 3D Autodesk Land Desktop’dan ne kadar farklı.
Civil 3Dyi öğrenmek ne kadar zaman alır.
Civil 3D nedir?

C3D tamamen dinamik bir inşaat mühendiliği dizayn modelidir ve yalnızca statik tasarımlı bir araçtan daha fazlasıdır.C3D dizayn değişiklikleri eş zamanlı olarak güncelleşsin diye akıllı nesneler üzerinde dinamik ilişkiler oluşturur.”On the Fly” dizaynına izin verir,bunun anlamı eğer bir yol modeli tasarlıyorsanız ve yolunuzun geçkisini değiştirmek zorundaysanız, kolayca geçkinizi değiştirirsiniz ve bunun sonucu boy kesitiniz bütün yolunuz boyunca dinamik olarak güncelleşir.Buna ek olarak bütün nesnelerinizle ilişkili olan etiketlerinizde değişiklikleri yansıtacak şekilde güncelleşir.Biz tasarımımızı sunmak için statik nesneler çizmek yerine model tabanlı bir çevrede çalışıyoruz.

Land Desktop –Yolun Sonu mu?

Bütün bunlar Autodesk Land Desktop için yolun sonu anlamına mı geliyor.Tam olarak değil.Bir gün, muhtemelen Land Desktop’da yazılım mezarlığı içindeki yerini alacak, fakat ben bunu önümüzdeki birkaç yıl boyunca beklemiyorum.Büyük firmalar yollarını Civil 3D ye çevirmek zorundalar,bu süreçte çok önemli bir planlama ,hazırlanma gerektirdiği için C3D nin birincil üretim aracı konumuna gelmesi bir kaç yıl sürebilir.

Land Desktop ve Civil 3D Karşı Karşıya

C3D Land Desktop’dan çok farklıdır. Bu farklılıklar o kadar önemlidir ki sadece bir şalteri kapayıp açmak gibi kolay bir şekilde Land Desktop’dan C3D’ye geçemezsiniz.İki program arasındaki genel mantık aynıdır fakat aralarındaki fark ilk olarak program arayüzündedir.

Yeni başlayanlar için kullanacağınız araçlarınız farklı yerlerdedir ve bu araçlar için “gelişmiş ve yeni” denmesi yetersiz bir ifade olarak kalır.C3D deki araçlar için bunların en azından ” daha büyük ve daha iyi”olduğunu söylemek istiyorum.Land Desktop kullanmaya alışanlar ve yüzeyini yada aliynmanını geçerli bir şekilde düzenleyenler veya profili ASLA hareket ettirmemek için elinden gelenin en iyisini yapanlar,yolun bu modası geçmiş kurallarını unutabilirsiniz.

C3D yle tamamen dinamik modellerle çalışırsınız.Çiziminizde bir yüzey varken,eğer TIN(Üçgenler Şeklinde)’i veya Ana ve Ara Eş Yükselti Eğrilerini görmek istiyorsanız kolayca yüzeyin stilini değiştirip görebilirsiniz.Bütün bileşenler zaten yüzeyiniz içinde oluşmuştur;siz sadece neyi görmek istiyorsanız “yüzey stili”nden o seçip görebilirsiniz.Çiziminizde oluşturduğunuz profili çok rahat bir şekilde yer değiştirebilirsiniz.Oh! ve kendinizi yatay aliynmanınızın yerini değiştirirken özgür hissedin,profiliniz(boy kesitiniz) siz gözünüzü kırpmadan değişecek.

C3D Öğrenme Eğrisi

“Ne kadar zamanda C3D öğrenebilirim?” bu büyük ihtimalle cevaplanması en zor soru.Çalışmaya önem verin demekle başlamak istiyorum.Tabii ki çalışma miktarı kişiden kişiye değişen bir şeydir,fakat ben C3D nin damarlarındaki kan olan nesne ve “etiket stillerini” içeren bir başlangıç kursu öneriyorum .Açıkça herkesin Yetkili Bir Autodesk Eğitim Merkezinden (benim firmam gibi) faydalanabileceğini düşünüyorum.Etiket ve Nesne stillerinin kesin olarak nasıl çalıştığını bilmeden ,Auto CAD veya Land Desktop ta ki çizimlerine benzer sonuçlar almak çok zor olacaktır.

Melaine Santer (Büyük bir BatıBölgesi Satıcısı olan L.A.CAD in Uygulama Mühendisi)’in Augi dergisinde yayınlanmış makalesinde çeviridir.

Not:Bu yazıyı altta not düştüğüm gibi Augi.com daki bir yazıdan çevirdim.
Kesinlikle iyi ingilizcesi olduğunu iddia eden biri değilim bir sürü hata olabilir ama bu yazının bazı şeyleri anlatması bakımından açıklayıcı olduğunu düşündüm ve çevirebildiğim kadar çevirdim:)