Değerli arkadaşlar,
Binamız yaklaşık 25-30 yaşında. Dün banyolarımızın tavanlarındaki betonlar ciddi oranda döküldü ve döşemelerin taşıyıcı demirleri ortaya çıktı. Görsel olarak tavandaki görüntüyü PVC asma tavan ile kapatmayı düşünüyoruz fakat döşemenin taşıyıcılığı ile ilgili endişelerimiz var. Bu konuda ne yapılabilir? Tecrübesi olan arkadaşların acil olarak bilgi vermelerini rica ederim. Bu gibi işleri kontrol eden firmalar var mıdır?
Teşekkürler.
H.Kumral
10-05-2007, 15:36
üniversiteden bir heyete kontrol ettirebilirsiniz
sadece paspayı ie dökülen ve donatı korozyonu ileri düzeyde değilse tamir harcı ile onarım yaptıktan sonra asma tavan uygulaması yapılabilir
ama problem pas payı dökülmesindende öte ise o zaman bir tespit yaptırmanızda yarar var derim
lustremoon
16-06-2007, 19:16
meraba;
Bence zaman kaybetmeden üniversite veya bir yapı lab. uğrayıp binanızdan karot aldırın, sonra donatı raporu aldırın. anladıgım kadarıyla ıslak hacimli bölge ve imalat esnasındaki soguk derzden kaynaklanan bir hatada olablir, binanızı bir an evvel aldığınız raporlar doğrultusunda güçlendirme yaptırmanız gerekmektedir.
Bencede binanın bir uzmana yada denetim sirketine gösterilmeli gerekli deneyler yapılarak önlem alınmalı.asma tavan sadece dış görünümü değiştirir. gerekirse güçlendirme sistemine başvurulmalı.çünkü dikkate alınacak bir konu. konyadaki gibi zümrüt apt faciası yasanmasın tekrardan allah korusun..
A.Gökhan ALPTEKİN
13-08-2007, 02:32
Ben betonun sonradan döküldüğünğü sanmıyorum pas payı 0 oloan betonun sıvayla gizlenmesi sonucu sıvanın da dökülüp ortaya bu durumun çıktığını düşünüyorum tabiiki bu bir tahmin fotoğraf koyarsanız durumun ehemniyeti hakkında yorum yapabiliriz...
açıklık fazla değilse fazla önemi yok. sıva dökülmesi de olabilir. açıklık fazlaysa çelik profillerle döşeme alttan desteklenebilir. ondan sonra asma tavan yapılabilir.
Sorun sadece banyoda ise korkulacak bir şey olmadığı kanısındayım.Muhtemelen banyonun havalanma sistemi düzgün değil ve nemden oluşan bir beton dökülmesi var...
Yine de bir bilene danışılmalı.Danışılacak merciler yukarıda yazılmış zaten...
Erman GÜDÜ
25-08-2007, 14:04
işi bilen birisine gösterin derim. ne kadar tuvalet ve banyo tavanı olsada.
O.Cordoba
14-09-2007, 08:09
Beyler aynı problem bizim banyoda da cereyan etmişti.Hemen durumun fotoğraflarını çekip üni. hocama götürdüm.Banyo ve tuvaletler bildiğiniz gibi ıslak mekanlar olduğu için duş sırasında çıkan buharlardan normal olarak etkileniyorlar.Bunun üzerine bir de bina'nın inşaası aşamasında paspayları ihmal edilmiş ise beton yüzeyinde donatı doğrultusunda çatlaklar ve akabinde dökülmeler meydana geliyor.Arkadaşın belirttiği gibi bina yaklaşık 30 senelik ki bahsettiğim pas payı tehlikesi olağandır.Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden üniversiteye yada bir lab. başvurulmalı ve alınabiliecek önlemler değerlendirilip uygun çözüme ulaşılmalı.