Orijinalini görmek için tıklayınız : Otel Inşaati
koray2042 08-05-2007, 10:00 [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
antalyada sezona yetiştirmek için yapılan otel inşaatı.beton dökümünden sonra bir alt kattaki zavallı 3 günlük beton konsol kalıp ve taze betonu taşıyamayarak kırılıyor ve aşağıya inerken bir alt katını,o da alt katını derken durum ortada.ben bu konuyla ilgili 3 gün konuşurum ama yorum yok..
iyi ki daha yapım aşamasında hasar görmüş. Umarım yapan insanlara ders olmuştur...
statiker 08-05-2007, 16:41 yapılan hatalardan bir türlü ders almıyoruz...bu inşaatın denetçisi veay şantiye şefi yok mu???
M.Kemal VARCIN 08-05-2007, 21:35 Yapının yatay elemanları kısın en az 10 gun yazın ise en az 7 gun durmalıdır.Ancak tatil yorelerinde yaz sezonuna binanın yetiştirilmesi için bu gibi uygulama cok yapılıyor.Herkes bunun zararlı olacagını biliyor ancak sezona yetişme dusuncesiyle bile bile (Her zaman ki gibi birsey olmas mantıgıyla) hata yapılıyor.Bunu da engellemek cok zor gibi gozukuyor.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Yapının yatay elemanları kısın en az 10 gun yazın ise en az 7 gun durmalıdır.Ancak tatil yorelerinde yaz sezonuna binanın yetiştirilmesi için bu gibi uygulama cok yapılıyor.Herkes bunun zararlı olacagını biliyor ancak sezona yetişme dusuncesiyle bile bile (Her zaman ki gibi birsey olmas mantıgıyla) hata yapılıyor.Bunu da engellemek cok zor gibi gozukuyor.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
bu ustaların "bir şey olmaz" "o kadar olur" "sıvacı kapatır"
cevapları bende müthiş bir antipati yarattı.Bide bu adamlar kendileri
yapsat yapıyorlar artık.Varın düşünün neler olabileceğini,malzemenin parasını cebinden verdiğini
turrrannn 25-06-2007, 09:33 yüksek kalitede üretilen yerler böyle ise taşradaki konutların vay haline
bişey diyemedim kitlendim...
ShinAkuma 25-06-2007, 14:10 Yazık giden paraya yazık can kaybı olmaması en iyi yanı olayın
Koray baba olayı nete taşımışsın bakıyorumda inşallah millete ibret olur...
A.Gökhan ALPTEKİN 25-06-2007, 21:21 Bu binayı şu tarihe yetiştireceksiniz diyen işverene "HAYIR" demeyi öğrenmeli meslektaşlarımız...Hangisi suçlu diyeceğim ama sanırım sistem suçlu...
Raphsody 27-06-2007, 12:14 Primavera project kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor sanırım.
Artı, ve daha da ötesi, yanlışlarımızı tekrarlamaktan vazgeçmemiz gerekiyor.
statiker 28-06-2007, 10:10 yapılan hatalardan ders çıkarmalıyız artıııkkk!
asperity 03-07-2007, 14:54 iş sahıplerı bıraz ellerını ceplerıne atsalar bu sorunlar yasanmaz erken sertlesme ıcın katkı malzemesı kullansalar bu problemlerle karsılasılmaz
Katkı maddesi kullanabilirlerdi.Aslında burda müteahhit büyük ihtimalle mühendisi sıkıştırmıştır,bak falanca usta birşey olmaz dedi falanca usta ben düzeltirim dedi gibi...
M.Kemal VARCIN 07-07-2007, 23:33 iş programıyla ilgisi olacagını sanmıyorum daha once de dedim tatil beldelerinde her zaman sezon acılmadan once binalar yetiştirilmeye calısılır.Bu nedenle yapılmıs bir hata bu.Arkadasların dedigi gibi katkı maddesi kullanılabilirdi.Ancak katkı maddelerinin pahalı olacagını dusunerek ve birsey olmaz mantıgıyla yapılmıs bir hata...
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
statiker 08-07-2007, 16:04 insan hayatının paradan daha değerli olduğunu birilerinin anlaması gerekiyor artık...
Erman GÜDÜ 02-08-2007, 11:00 aman betonun ne önemi var kalıbın ne önemi var ki... güzel görünsün yeter. al sana güzel manzara.. ne kadar ilginç bir otel. tasarım da mükemmel olmuş. yiğidi öldür hakkını yeme hangimiz tasarımda binaya kırılmış konsol koyduk ki adam yaratıcı .....
ya.. bunlar sezona yetiştirelim, kazanacaz diye zannediyorlar ama işte kazançları ortada.. yazıktır yaa..
cömezmüh 06-08-2007, 16:06 güzel bi mühendislik ayıbı.bu ayıp bize yetsin artık para için deil onurumuz için çalışalım.
Erman GÜDÜ 18-10-2007, 08:47 Maalesef maalesef diyemiyorum. Tipik bir senaryo. Hepimizin başına gelebilir. Allah yardımcımız olsun.
Bu otelcilerin çoğunun gözü aç ve doymak bilmiyorlar.
Bir keresinde yan şantiyede acayip bi durum vardı.
otelin asansör perdeleri cephedeydi. asansörün yanındaki odadan perdenin arkasına doğru uzanan kapalı çıkma yaptılar. Ne ile? Epoksi denilen bir sihirli macun var ya!! güya tüm yapıyı tutacakmış. ankraj boylarına, sayısına kimse bakmıyor.. demir çubuğu soktuğunda perdede asılı bir şekilde durabiliyorsa neden 5 kat daha oda taşımasın ki? değil mi? mantık bu?
Genelde otel şantiyelerindeki benzer durumlarda yaşanan sistem şu;
epoksiyi yapacak ustayı taşeron vermez? yevmiyesini şantiyeye yazmak ister, otelci kabul etmez. Sonunda otelci diğer otelinde yazın garsonluk, aşçılık, bahçıvanlık yapan birisine bir kutu epoksi verir ve üzerinde yazdığı gibi uygula der. adam ne bilsin milletin canının kendi elinde olduğunu. Adamın kompresörü mü var ki ankraj deliklerinin içini temizlesin? derinliği ise zaten onu ilgilendirmez. ilk ankrajı yaparken bir iki defa deliğe üfler toz çıksın diye.. Çıkan toz gözüne kaçar ve küfür ederek elindeki bütün çubukları epoksiye bulayıp deliklere sokuşturuverir.
Abi, adam ne kadar aç gözlü ki; onca itiraza rağmen kendini taşımaktan aciz bu eklenen konsolun ucuna 20cmlik duvar örüp odayı genişletiyor....Bu 5 kat boyunca devam ediyor. en alt konsol bir yerden destek alsa, bir ihtimal, taşıyabilir derdim ama... malesef...
Birde tecrübeli bir inşaat firmasısınız.. sizin yaptığınız işi kontrol eden kim?
otelcinin diğer otelinin genel müdürü. patrona yalakalık yapmak için; yok bu kolon bozuk çıktı, yok şöyle yok böyle...
Bilmiyor ki ben istesem cam gibi kolon yaparım. Verdin mi suyu pırıl pırıl bir kolon elde edebilirsin? kolon kiriş düğüm noktalarındaki donatı sıklığını ortadan kaldırdığımda veya telleri koparıp sağa sola yasladığımda hiç sorun kalmaz. teknik bilgiden yoksun ve b.a.'ye estetik açıdan bakan yalakalar çok otel şantiyelerinde. (tabir belki biraz ağır oldu ama otel şantiyelerinde leflik yada saha mühendisliği yapmış duyarlı arkadaşlar bu tabire yabancı değiller)..
Saygılarımla...
ÇÖZÜM 1-İnşaat Mühendislerinin Parayı değil teknik gerekliliği ön plana alması
2- İnşaatta görev yapacak usta ve işçilerin sertifikalı olup her işte puanlamaya tabbi tutulması.
istediğimiz kadar tartışalım, kalıp süresine kalıpçı karar verdiği sürece yapılacak birşey yok. kalıpçı sordumu aceba üst katı çakalımmı diye? yok niye sorsunki. yıkıldığı zaman filan kalıpçının hatası denilmiyor, filan mühendisin hatası deniliyor ne de olsa...
kalıp sökümü için teknik şartnamelere uyulmalı.kışın min.21 gün olmalı ayrıca beton dökümünden sonraki günlük hava sıcaklıkları kontrol edilerek -5 altında kalan günler kalıp söküm süresine ilave edilmelidir. sezai hiçdurmaz
sizirlimuh 09-11-2007, 08:18 gereken tum yorumlar yapılmıs.yan kalıplar uygulamada ertesi gun sokulebiliyor ama alt kalıpların en az 7 gun kalmaları gerekiyor.şantiyeden alınan beton numunesinin 7 gunluk dayanım raporuna gore hareket edilmeli...saygılar
black_hawk 02-01-2008, 21:38 insan bunları görünce üzülüyo ama belki tek bir iyi yönü var bizim gibimesleğe yeni atılcaklar için bir deneyim aynı hatalara umarımdüşmeyiz..
aza tamah edemeycen çoğu bulamaz sen sezona yetişsin derken böle yaparsan böle 1 sezon daha beklersin tek teselli can kayıbının olmaması paylaşım için sağol
kendisine ve işine saygısı olmayan insanların eseri
böyle bir rezillik gerçekten çok utanç verici
hendese20 09-03-2008, 19:14 resimler silinmişmi acaba
resimleri göremedikte :(
Bence bu tarz görüntülerin ortaya çıkmasında ustalardan çok işverenlerin kabahati var.Ben şahitim istinat duvarının betonu dökülmüş,işveren gelip diyorki efendim hemen dolduralım duvarın arkasını..Usta diyor olmaz,daha betonu yeni döktük,adam diyor bişey olmaz dolduralım.Noldu sonra aynen adamın dediği gibi dolduruldu..Bişey olmadı ama olabilirdi de.Aynı şekilde kat çıkılacak diye malzeme yok diye 3 günlük betonun altındaki kalıpları söküp bir üst katta kullandılar aynı şekilde bu da işverenin sıkıştırmasından dolayı oldu..Maalesef Türkiyedeki inşaatlarda allah koruma faktörü katsayısı çok yüksek,bunu biraz daha aşağılara elbirliğiyle çekmemiz gerek...
selcuk5454 22-03-2008, 09:48 Arkadaşlar; hızlı kalıp alma değil hızlı imalat isteniyordur. Yani; sen 1 takım yada 2, 3 takım kalıpla haftada 2 kat dökecem dersen ve erken priz aldırıcı katkılar, buhar kürü vs sadece maliyeti artırır dersen bunları seyretmeye devam ederiz. Çare var parayla.
Mimar_sinan 13-04-2008, 17:43 Yorumları okudum gerçekten haklısnız.Ancak işveren veya mal sahibi bunların olacağını bilmeden kısa zamanda iş bitimi istiyor.Bankadan yüklü bi teminat alarak tabiki.Bunu ben yapmıyorum desen başkarı yapacak.Bana göre bu işbitimi süresini yetkili mercilerin belirlemesi lazım..
insanların gözünü para bürümüş koraya katılıyorum
o kadar aceleniz varsa bu işin farklı yöntemleride var
|