Orijinalini görmek için tıklayınız : 17 Ağustos Görüntüleri

sivil
16-04-2007, 19:39
:( :( hATIRLAMK İÇİN Bİ KAÇ GÖRÜNTÜ
([Only registered and activated users can see links])[img=[Only registered and activated users can see links]] ([Only registered and activated users can see links])[img=[Only registered and activated users can see links]] ([Only registered and activated users can see links])

[IMG][Only registered and activated users can see links]

UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN.......

statiker
17-04-2007, 08:37
millet olarak çok unutkan bir yapıya sahibiz..bir türlü ders almıyoruz...

M.Kemal VARCIN
17-04-2007, 11:41
Biz millet olarak unutkan degil.Her işin kolayına kacıyoruz.Bile bile yapılan hataları "BİRSEY OLMAZ" diyerek onemsemiyoruz.TUS'u(Teknik Uygulama Sorumlulugunu) muhendisler olarak iyi yapmıyoruz.(İstisnalar kaideyi bozmaz bu bir gercek)Ustalar işin dogrulugunu degil ne kadar kısa surede yaparsam su kadar para cebime girer dusuncesiyle calısıyor.Biz daha cok 17 Agustoslar yasarız.(Allahım bir daha oyle bir acı yasatmaz)Benim umudum bu hataları yapmayız bir daha da boyle bir acı yasamayız.Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

turgut inş
17-04-2007, 15:47
ben de 17,08,1999 u depremin merkezinde yaşayan biri olarak size katılıyorum. ben ve tüm tanıdıklarım o dönemde çok büyük acılar çektik. ama bu bölgede bile işini kötü yapan mühendis mütahit inşaat işçisi çok var. ama yine de bir şeylerin düzeldiğini görüyorum. eminim daha da iyi olacak. umarım daha iyi olmadan bir 17,08,1999 daha yaşamayız...

scFB
18-04-2007, 13:07
Söylenecek çok şey var ama anlayan var mı bilemiyorum. Deprem kuşağındayız ama hala aynı hatalara devam ediyoruz, binalar depreme bile gerek kalmadan yıkılıyor. Örneğin; Konya'da Zümrüt, İstanbul'da Huzur Apartmanı ve daha niceleri...
Saygılar

statiker
18-04-2007, 17:25
evet,ders çıkarıp uygulamayı düzeltmek gerekiyor?

Foactaikh_81
03-06-2007, 15:16
Allah sonumuzu hayır etsin. Yeni depremler de olabilir. Ama millet olarak hala akıllanmadık. Söyleyecek söz bulamıyorum...

A.Gökhan ALPTEKİN
19-06-2007, 13:08
Hala cebe nasıl para indiririm nasıl kendimi kurtarırım diyen büyüklerimiz sayesinde hep biz zorlukları çekiyoruz ama sanırım jenerasyon değişene kadar bu büyük amcalar projeleri tekelden yapmaya devam edecekler Allah böyle bir felaketi tekrar vermez inşallah...

dizayn150
30-06-2007, 08:36
Benim anlamadığım nokta depremin insanlara yok gibi gelmesi örnek vereyim ben inşaat mühendisiyim bir proje çizdiğim müşterim vardı inşaat kontrole gittiyimde kolon donatılarını yarı yarıya azalttığını gördüm ve inşaat 100 metrekarenin altında olduğu içinde yapı denetim yoktu sebebini sordum ve dediği cevap şefim sen fazla demir kullanmışsın ben bu inşaatı pahalıya yapıpda satamam ki dedi yani vatandaş insan hayatını paradan daha değersiz görüyor böyle oluncada daha çok binlerce kişiyi kaybederiz çok acı bir durumdayız...
Allaha dua etmekle depremin zararlarından kurtulamayız önce binamızı depreme uygun yapalım sonra allaha dua edelim tedbirini al takdiri allaha bırak saygı ve sevgiler...

inşaat34
17-08-2007, 19:49
Bugün yine 17 Ağustos. Her 17 Ağustosta olduğu gibi bugünde 1999 Marmara depremini hüzünlü birşekilde hatırlamak yerine aradan 8 yıl geçmesine rağmen neler değiştiğine bakmamız gerekiyor.Hala aynı yerdeysek yeni bir 17 Ağustos bizi şaşırtmasın.Hernekadar doğal bir felaket olsa da 17 Ağustos bütün sorumlusu bizleriz.Allah bir daha yaşatmasın....

forever156
18-08-2007, 13:54
Yaklaşan İstanbul depremine kayıtsız kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve benzeri kurumlar yüzünden daha nice 17 Ağustoslar olacaktır bence.Öncelikle sizlerinde bahsettiği gibi insan hayatından daha kutsal bişeyin,hele ki bu paraysa, olmadığını herkez bilmeli.Bilmeli ki 350 bin doları araştırmak için büyükşehir belediyesi ve benzeri kurumlar verip hiç olmazsa depremin yakınlığını bilip ona göre bi master plan hazırlanmalı.Saygılar

altan994
20-08-2007, 23:33
bu olanlardan herkez ders cıkaracaktır umarım

Erman GÜDÜ
25-08-2007, 14:16
resimlere bakıpta üzülmemek elde değil... ama hala daha çalmaya çalışan hala daha işin kolayına kaçanlar var. ama bu furya da bitecek eminim. biz insan odaklı çalışıyoruz. amacımız insan. bunu anlarsa iş biter zaten.

saygılarımla....