Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahşap-Betonarme Merdiven

cemabay
15-04-2007, 19:44
Yaptıracağımız triplex bir villada betonarme ve ahşap merdiven hususunda karar veremedik.
Bizim tercihimiz daha doğal olması açısından ve bu tür villarada ahşap merdiven daha güzel ve estetik bir hava katıyor olmasından, ahşap.
Fakat ahşap için zamanla güvelenme ve ses yapma olayı olur diyorlar. Tabi ne derece doğru bilemiyorum.
Projede merdiven betonarme olarak yapılmış. Sizce hangisi daha uygun olur. Betondan daha çok doğallıktan yanayım. (Ahşap villa yaptırmasakta)
Teşekkür eder. Saygılar sunarım.

statiker
16-04-2007, 09:44
bence ahşap yapılmalı.ama kaliteli ağaçtan yapılırsa herhangi bir sorun teşkil edeceğini zannetmem.malzemeyi iyice araştırırsın.bi sorun çıkmaz

M.Kemal VARCIN
16-04-2007, 22:39
Dogallık istiyorsanız arkadasların dedigi gibi ahsap yada celik merdiveni oneririm.Betonarme merdiven saglamlık acısından(celik merdivende) ahsaba gore daha iyi.Ancak ahsapın zaman sonra guvelenme degilde ses olayı olacaktır.Guvelenme olayını ahsap merdiven için kullanacagınız agac cinsi ve ilacıyla cozebilirsiniz.(İlaclar genellikle telefon direklerinde kullanılıyor.yıllardır guvelenmeden kotu hava sartlarına dayanmaktadır).Secim sizin tabiki.Celik yaparsanız pahalı olacaktır.Ahsap yaparsanız guvelenmeden ziyade belli sure sonra ses olacaktır.Artıları eksileri dusunup geriye secim yapmak kalıo.Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

firatseker
13-07-2007, 00:14
arkadaşlar kaliteli bi emprenye işlemi ile ahşap çelikten de betondan da daha dayanıklı ve uzun ömürlü bi yapı elemanı olarak kullanılabilir. ahşap yapılar dersi almıştım ve ödevimdi :) tabii ülkemizde piyasası ne durumda bilmiyorum.(ekonomik değil teknik kısmıyla ilgilenmiştim)

Erman GÜDÜ
17-07-2007, 14:09
ahşap derim ben ama sağlam ve kaliteli ağaç kullanılmak şartıyla

akyasu
25-09-2007, 19:37
arkadaşlar ben yeni üye oldum bana betonarme ve çubuk merdiven çiaimleri yollarsanız çok sevinirim bide stüdyo evvvvvvv

ERSAVAS
10-10-2007, 00:27
Arkadaslar bende yeni üye oldum.Aslinda benim sorunum merdiven yerlestirmesi hakkinda. Yükseklik 2,65cm uzunluk 1,99 genislik 2,10cm. U döner merdiven yapmam gerekiyo veya alternatif düsünceniz ve detaylariniz varsa, gönderirseniz sevinirim. Simdiden tesekkürler

codex
19-01-2008, 15:39
Yaptıracağımız triplex bir villada betonarme ve ahşap merdiven hususunda karar veremedik.
Bizim tercihimiz daha doğal olması açısından ve bu tür villarada ahşap merdiven daha güzel ve estetik bir hava katıyor olmasından, ahşap.
Fakat ahşap için zamanla güvelenme ve ses yapma olayı olur diyorlar. Tabi ne derece doğru bilemiyorum.
Projede merdiven betonarme olarak yapılmış. Sizce hangisi daha uygun olur. Betondan daha çok doğallıktan yanayım. (Ahşap villa yaptırmasakta)
Teşekkür eder. Saygılar sunarım.

Beton merdiven üzerine ahşap kaplama yapılırsa daha sağlam & doğal durur....

küpeşteci
18-03-2008, 14:51
kesinlikle ahşap diyorum işcilik çok önemli bu işte ahşabın verdiği tadı hiçbişey veremez.

celalsungu
18-03-2008, 16:08
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

mimynr
06-04-2008, 14:48
ahşap olması tercihdir hem dogallık hem saglık acısından,güvelenme konusuna gelince piyasada su bazlı protex koruyucu boyalar mevcut iki kat vurduktan ve üzerine mat yada parlak tercihe göre cila vurduktan sonra bişe olmaz tabi unutulmamalıdır.herseyden önce emprenye edilmesi de gerekir ahşabın...

turgayt
25-01-2009, 18:09
bence ahşap kullanacaksan emprenye edilmiş ahşap kullanmalısın bu güvelenme dediğin şeyi ortadan kaldırır ama işçiliği çok önemli daha sağlam olmasını istiyosan hafif çelikten bi karkas yaptırıp ahşapla kaplayabilirsin