serhatcol35
11-04-2007, 23:16
Gümüşhane'den güzel kareler...
350
351
bu fotoğrafı kendim çektim ilk önce geçici olduğunu düşündüm ama aradan uzun süre geçmesine rağmen hala aynı yerinde ve halinde. sanırım barakayı unuttular :)
352
353
Galiba kalıp ve beton yetmemiş...
homeguitarist
13-04-2007, 00:27
gerçekten çok ilginç yaa ..adamlar neler yapıyorlar
Ve Bu memlekette inşaat mühendisleri odası mühendisleri onun bunun kölesi yapıyor. En karacahil ve en sığ mezun olmuş,en yetersiz sandıkları bir mühendisin bile bu özellikte bir bina yapmaya kalbi dayanmaz.
Dikkat ediyor musunuz birisinin yazısından sonra imo nun kapatılmasını isteyen o kadar çok yazı yazılmaya başlandı ki şaşırdım.
Bazı oda yandaşları da yok sabırlı olun yok şöyle yok böyle diyerek hala herkesi uyutmaya çalışıyorlar.(Alttaki binadan bahsediyorum)
Üsttekine gelince bence o adam zamanında fakirmiş zengin olunca nasıl bir binada oturduğunu nereden nereye geldiğini unutmamak için o barakayı yapmış.
Yani anlayacağınız Bina unutulmuş falan değil...İBRETLİK BİR BİNA !
statiker
13-04-2007, 08:42
burası Türkiye...olabilir böyle şeyler.artık alıştık.hatta şükretmek bile gerekir:)
dualarla ayakta kalan binalar... yabancı ükede olsa yıkılır kesin...
turgut inş
13-04-2007, 19:55
hep diyorum. TÜRKİYEM DE.... depremler ülkesi TÜRKİYEM DE yapıların kaderini mühendisler belirlemiyor diye.gördüğünüz üzere mühendisin uğramadığı bir yapı daha. inşaat teknik lise mezunu biri bile girse şu binaya bu görüntü oluşmazdı. depremde yıkılacak ilk binaların başında geliyor
M.Kemal VARCIN
13-04-2007, 23:37
Arkadaslar binadaki o hatayı da gectim yanına yapılan binanın kat yuksekligi ile o hatalı binanın kat yukseklikleri aynı olmadıgı için ve yine yanlıs gormuyorsam yeterli derz boslugu bırakılmadıgı için depremde bu iki bina cekicleme etkisi altında kalacaktır.Bırakalım eski binanın hatasını suanda yanında yapılan bina da da hata var.Ayrıca yandaki yapılan yeni bina asmolen bir dosemeye sahip.Bunun da ne kadar sakıncası oldugunu biliyoruz.
Bu ihmallerin sonucunda daha cok 17 agustoslar yasarız ancak o zaman akıllanırız(Allahım bir daha oyle bir acı yasatmasın vatanıma)Bir kat daha fazla yapayım,daha ekonomik olsun kolon yapmayalım son kat yıgma yapalım.Bir kere su kelimeye o kadar cok kızıyorum ki "BİRSEY OLMAZ" ne demek bu yaa.Adama diyorsun bak sunu su sekilde yaparsan soyle olur.Adam birsey olmaz diyor.Nereden biliyorsun oyle olmayacagını?Garanti mi aldın bir yerden?Bu zihniyet ve herseyi biliyorum demek,herseyi ustaya emanet etmek bizim en buyuk hatamız.Umarım bu hataları biran once farkeder biran once yaptıgımız hataları duzeltiriz.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
kurtoglu1983
15-04-2007, 13:42
hala aynıyız. bizde kış yok dört mevsim baharız. biz buyuz işte.
serhatcol35
20-04-2007, 22:35
Arkadaşlar en üstteki bina duyduğuma göre geçici belediye binası olucakmış. :)
çatıdaki baraka ise hala aynı şekilde durmakta...
inşaatları mühendisler yerine cahil insanlar yapıyor yani işinde cahil eczacısı doktoru esnafı eline para geçen herkes inşaat yapıyor yani mühendisler dışında herkes.Bir inşaat mühendisi bu ve benzeri meslek gruplarının hangisinin işini yapabilir bizim meslek odamız bize sahip çıkmaktan çok dandik işlerle uğraşıyor
yıldırım_
12-06-2007, 22:46
bu yapının yanlış ve nekadar geçersiz bir yapı olduğunu anlamak için mihendis olmaya gerek yok o kadar gören insandamı birsey demiyo!!!!
Raphsody
15-06-2007, 12:33
Allah akıl fikir versin. Azcık da göz zevki versin... de bizde bu tip abuk binalardan kurtulalım...
vede Emre51 arkadaşın dediğine katılıyorum.
Erman GÜDÜ
03-09-2007, 08:48
Tek kelimeyle klasik Türkiye manzaralı. Bu tarz yapı yapanları alkışlamak lazım. Adamlar imkansızı başarıyorlar...Bravo !
Yarım kolon çok hoşuma gitti. binaya ayrı bir hava vermiş...
Galiba karma sistemi yanlış anlamış ustalar. yarısı betonarme yarısı yığma yapılacak denilmiş... adamlarda kat yüksekliğinin yarısını -güya- kolona taşıttırıyorlar :)
mcannazsiz
01-07-2009, 16:09
[Only registered and activated users can see links]