Orijinalini görmek için tıklayınız : İde Professional 5.5 de merdiven hesabı
grundfos 02-04-2007, 16:23 Bursada çalışıyorum ve idestatik 5.5 professional kullanıyorum.Bursa İ.M.O. sı projelerde merdiven hesabı istiyor.Fakat Bendeki versiyon merdiven hesabı yapmıyor.Onca para verdim ve merdiven hesabı için arkadaşın programını kullanıyorum.Bence ideYapının bu sorunu ele alması gerekiyor...
Bursa haricinde merdiven hesabı isteyen İ.M.O odaları varmı acaba?
Belki birlik olursak Professional versiyonuna da merdiven hesabını koyarlar..
yuksekmuhendis 02-04-2007, 16:29 idecad 5.502 professional versiyonda araçlar menüsü altında idecad stair5 programı mevcuttur . bu programda 4 tip merdiven için analiz yaptırabilir ve çizimlerini pafta halinde alabilirsiniz.
daha önceki versiyonlardada mevcuttur.
Yapı Mühendisi 02-04-2007, 18:14 Bursa haricinde merdiven hesabı isteyen İ.M.O odaları varmı acaba?
Hesapsız merdiven mi olur?
Sen merdiveni beğenmiyür müsün?:p
Mühendis 02-04-2007, 18:29 Bazı merdiven tipleri ide de yok. Elle yapmak gerekiyor. Sana kolay gelsin. Şu merdiven hesabını da oldum olası hiç sevmiyorum...
grundfos 02-04-2007, 19:34 Arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemiyorum tabiki merdivensiz proje olmaz.
Ben proje de merdivenin donatılarını elle çiziyorum.
Benim sorunum projenin rapor kısmında..İde statik in pahalı versiyonunda tam fiyatını ve adını hatırlamıyorum galiba enterprize versiyonunda ; dediğiniz gibi standart merdiven tipleri var onları projenize uygulayıp Merdiven raporu alabiliyorsunuz ,ama bendeki versiyonda(İDECAD professional NC 5.502) yok..Varsada ben bulamadım :))
hesabı elle yapabilirim ama Bu kadar para verdiğim bi programdan merdiven hesabı da yapmasını istiyorum...
Diğer konuysa izmirdeki inş müh arkadaşlarım İzmir İ.M.O sının Merdiven raporu istemediğini söylediler sadece merak ettim .Bursada merdiven raporunu istiyolar..
grundfos 02-04-2007, 19:37 resim eklemeye çalıştım ama becerememişim tekrar link ini veriyorum :))
[Only registered and activated users can see links]
turrrannn 02-04-2007, 21:41 o merdiven programı kullanılamıyor hep 8lik demir veriyor allah muhafaza
cassabotanic 03-04-2007, 09:00 Bazı merdiven tipleri ide de yok. Elle yapmak gerekiyor. Sana kolay gelsin. Şu merdiven hesabını da oldum olası hiç sevmiyorum...
Hayal edebileceğiniz tüm merdivenlerin FEA olarak analizi ve donatı hesabı var
Cizim yok sadece sanıyorum 6 versiyonunda çizimleri de eklerler.
resim eklemeye çalıştım ama becerememişim tekrar link ini veriyorum :))
Merhaba
ideCAD Stair
Professional versiyonunda,
Başlat/ideCAD Statik 5 Proffesional/Araçlar ;
Enterprise versiyonunda,
Başlat/ideCAD Statik 5 Enterprise/Araçlar altındadır.
Proffesional Modülünde ideCAD Stair programının hesaplayabileceği merdivenler:
Valla üşenmedim hepsinden birer örnek yaptım :)
1. Duvara konsol mesnetli taşıyıcı basamak merdivenler:
Örnek çizim:
Örnek rapor:
2. Duvara basit mesnetli taşıyıcı basamak merdivenler:
Örnek çizim:
Örnek rapor:
3. Kat sahanlığı üç diş kenardan mesnetli kıvrımlı sistem merdivenler
Örnek çizim (bir kısmı)
Örnek rapor (bir kısmı)
4. İç çevreden betonarme perdeye ankastre kıvrımlı sistem merdivenler
Örnek çizim (bir kısmı)
Örnek rapor (bir kısmı)
5. İki ucundan mesnetli ara sahanlıksız uzay taşıyıcı helisenik merdivenler
Örnek çizim (bir kısmı)
Örnek rapor (bir kısmı)
6.İki ucundan mesnetli ara sahanlıksız uzay taşıyıcı helisenik merdivenler
Örnek çizim (bir kısmı)
Örnek rapor (bir kısmı)
8'likten büyük donatılar da gördüm :)
Enterprise modülünde hem ideCAD Stair var, hem de sonlu elemanlar yöntemi ile her türlü merdivenin analizi var.
Resmi web sitesinde konu ile ilgili link:
Programdan aldığım foto:
Ayrıca idecad programlarında merdivenin programlanabileceği biliyor muydunuz? Tam incelemedim ama merdiven dosyasını notpad'e açarsanız görebilirsiniz. (Merdivenler, program klasörü altında stair klasöründe). Program kütüphanesinde olmayan herhangi bir merdiven, merdiven programlamasıyla oluşturulabiliyor. Ben şimdiye kadar hiç oluşturmadım. Ama incelenmesi lazım. El kitabında da bununla ilgili bir açıklama var.
Örnek foto:
Toparlarsak,
idecad stair 6 tip merdiven hesabı ve çizimi yapıyor.
Sonlu elemanlar yöntemi ile de her türlü merdivenin analizi yapılıyor. Olmayan merdiven, programlanarak oluşturulabiliyor. Donatı alanları otomatik hesaplanıyor, kesit alınıyor, donatı çizimi ise otomatik yapılmıyor. Sanırım, çizim de 6 versiyonunda programa eklenir.
battal46 03-04-2007, 13:34 professional yada enterprise her ikisindede programlar alt klasörde araçlarda idestairde 6 tip merdiven analizi,çizimi ve raporu alınabilmekte
Program içerisinde ise sadece idestatik enterprise da merdiven analizi ve raporu mevcut
hatta enterprise da merdiven çizip merdiven deformasyonu komutuyla istediğiniz merdiveni oluşturup kaydedip,analiz edip rapor alabilirsiniz ama çizimler yine elle
Enterprise da merdiven dışında kubbe tonoz ve çatı analizi yapıp rapor alabilirsiniz
Merdiven çizimleri için analiz sonrası perspektif görüntüde 3b çerçeve moduna geçip kabuk,döşeme kuvvetleri menüsünden merdivendeki gerilmeleri ve gerkli donatı kesitlerini görebilirsiniz
Saygılar..
grundfos 03-04-2007, 20:28 Herkeze çok teşekkürler arkadaşlar.Kusura bakmayın İyice araştırmadan foruma gereksiz bi konu açtım.Bundan sonra daha iyi araştırma yapıcam.. :D
tomeytos 20-09-2007, 00:20 Arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemiyorum tabiki merdivensiz proje olmaz.
Ben proje de merdivenin donatılarını elle çiziyorum.
Benim sorunum projenin rapor kısmında..İde statik in pahalı versiyonunda tam fiyatını ve adını hatırlamıyorum galiba enterprize versiyonunda ; dediğiniz gibi standart merdiven tipleri var onları projenize uygulayıp Merdiven raporu alabiliyorsunuz ,ama bendeki versiyonda(İDECAD professional NC 5.502) yok..Varsada ben bulamadım :))
hesabı elle yapabilirim ama Bu kadar para verdiğim bi programdan merdiven hesabı da yapmasını istiyorum...
Diğer konuysa izmirdeki inş müh arkadaşlarım İzmir İ.M.O sının Merdiven raporu istemediğini söylediler sadece merak ettim .Bursada merdiven raporunu istiyolar..
Düzeltiyorum İzmir'de de isteniyor, yeni gelen kontrolcü arkadaşlar (Meral abladan sonra) istemektedirler...
Düzeltiyorum İzmir'de de isteniyor, yeni gelen kontrolcü arkadaşlar (Meral abladan sonra) istemektedirler...
valla ben de izmirde proje yapıyorum.bir kere eksiklikler föyüne yazmışlardı.ben de yapmadım.acele bir projeydi.o şekilde geçirdiler.(akil bey imzaladı hatta)bir daha da sormadılar.ama yeni yapı denetim yönetmelinde çizimlerde bazı detayları istiyorlarmış.merdiven hesabını da zorunlu tutabilirler belki bundan sonra
|