Orijinalini görmek için tıklayınız : etabs hakkında!!!

ustame
27-03-2007, 22:11
etabsta proje tasıyıcı sistemi kuruyorum yükleri giriyorum . daha sonra birkez analiz ettirdikten sonra kurtarmayan kesitleri ne kadar büyütürsem büyütüyüm yine de kurtarmıyor. ilk analiz sonucundaki sonuçlar cıkıyor herzaman.. yani kesiti büyüttüğümü program tanımıyor. acaba ilk analiz sonuclarını silmem mi gerekiyo bilginiz var mı ?

H.Kumral
28-03-2007, 07:44
modelini gönderirsen bakabilirim söylediklerinden birşey çıkaramadım

ustame
28-03-2007, 13:19
modeli gönderiyorum. deprem yükleri rattırarak analiz ettirirsen ne demek istediğimi daha rahat anlarsın. yükleri ne kadar artırırsam arttırıyım kesitler her zaman kurtarıyo.

tufanozturk
28-03-2007, 13:33
kardeş gönderdiğin dosyayı etabs açmıyor...

ustame
28-03-2007, 14:20
önceki gönderdiğimi importla acmanız lazım.

ustame
28-03-2007, 14:22
edb dosyasını da gönderiyorum.

H.Kumral
29-03-2007, 07:39
ustame modeli inceledim ufak tefek değişiklikler yaptım sende benim modeli bir incele sonra tekrar konuşuruz

ustame
29-03-2007, 16:29
modeli inceledim anladıgım kadarıyla her kata diafram atamısın sence sebebi o mu? yani benim tek diafram atamam mı?

H.Kumral
29-03-2007, 17:29
tam olarak yaşadığın sorun neydi bilemiyorum ama neler yaptım onu söyleyeyim

1- katlara rijit diyafram ataması yaptım
2- kiriş kesitleri kolon kesiti olarak tanımlanmıştı onları kiriş olarak düzelttim
3- dinamik analiz opsiyonunu kapattım
4- shell lere automesh atadım
5- kolon kesitlerinin donatılarını %1 olacak şekilde düzenleyerek design opsiyonunu refinforced to checked olarak değiştirdim kolonların minimum donatı koşullarında kapasitelerini görebilmek için

hatırladığım kadarı yaptıklarım bunlardı

sende bana neden ritz vektor ile dinamik analiz yapmak istediğini anlatırmısın merak ettim açıkçası

brandon
29-03-2007, 17:58
Ben yeni yeni etabs çalışıyorum. Etabsta ritz vektör ile dinamik analiz seçeneğini bulamadım.

Nerede acaba ?

ustame
29-03-2007, 22:59
dinamik analizi kitaptan gördüm. kutlu darılmazın kitabından. netten arastırdım aslında yapılara time history analiz,spectrum analizi falan da yaptırmak gerekiyo diyo. yönetmelikler bu bildigim kadarıyla sart kosmuyo ama yapılması saglıklı. cünkü zemin deprem sırasında alışılmısın dısında davranıs gösterebiliyo. yani sadece yatay kuvvetler etkili olmuyo bunun yanında düşey yükler dediğimiz dinamik yükler de etkili oluyo . sap ayrıca üst yapıyı yaplasık olarak cözüyo on da sorun yok ama temel hesabında tam anlamıyla istenilen sonucu vermiyo. cünkü zemini tam olarak tanımlayamıyoruz. o yüzden dinamik analiz yapılması gerekiyo üst yapıyı cözerken.

brandon
30-03-2007, 00:51
Ben Ritz vektörü butonunu ya da seçeneğini bulamadım. Siz onu nereden buldunuz ?