Orijinalini görmek için tıklayınız : Tel Ve Çİvİ Metraji

nrcn1113
16-03-2007, 17:08
Şantiyeci arkadaşlara benim sorum biraz değişik olacak ben de yakında şantiyeye başlayacağım. Allah Yardımcım olsun.

1) 1 m² ye gidecek 10 luk 8 lik 7 lik çivi ne kadardır

2) 1 m² ye ne kadar kalıpçı teli gider

3) 1 m² ye ne kadar demirci teli gider

4) 1 kutu çivi kaç kg lık sandıkta satılır.

5) Naylon İnşaat ipi kaç m' lik olur.

Kolonlarda, kirişlerde ve döşemelerde paspayı siparişini ne kadar aralıkla veriyorsunuz

bunların siparişini ne kadar söylemeliyim.

nrcn1113
17-03-2007, 11:18
Buradaki arkadaşlarımızdan yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba herkes hesap mühendisliği mi yapıyor?

dmzkn
17-03-2007, 21:46
1 m2 betonarme kalıba yaklaşık 0.1 kg çivi gider (civi boyutu kullanılan kalıp tahtalarına göre seçilir.)..kalıpta kullanılan tel çok cüzzi miktardadır
1 m2 demir işçiliğinede 0.01kg bağ teli gider...
çiviler kutu değil kilo ile satılır..kutular 25 ile 30 kg arasında istiflenir...
inşaat ipi naylon değil çirpi ipi olarak adlandırılır ve istenilen uzunlukta vardır... bunların mühendisliklede bağdaştırmamak lazım ...bunlar belli bir miktar alındıktan sonra ne kadar işçilik yapıldığını saptayıp ustanızın sarfiyatının bulabilirsiniz...

nrcn1113
17-03-2007, 22:09
Yanlış anlaşılmasın.
Mühendislikle ilişkilendirmedim. Proje işi ile meşgul arkadaş ve büyüklerimizin bilmemesi normal olabilir ben de biraz panikledim."Foruma katılanların hepsi proje işi ile mi uğraşıyor acaba hiç şantiyeci kimse yok mu" anlamında yazdım

Yanıt için teşekkür ederim

canylmz
26-08-2007, 21:23
1113 yanlis dusunuyorsun.bu tur sarf malzemelerin analizini bayindirlik bakanliginin biz muhendislere ve herkese verdigi birim fiyat analizi adli kitaptan bulabilirsin.tabii ona da bakmasini bilmek lazim.sen cirpi ipini filan dusunecegine daha bir cok kalem var insaat sektorunde.sen daha isin basindasin zannedersem.bir de bu tur malzemerde kontrollu olmak uzere kalfalarina da guvenmelisin ama kontol altina almalisin!!!(bildigim kadariyla 7lik civi olmaz 6lik vardir) buna da santiyecilik denir:mad::mad::mad:

nrcn1113
26-08-2007, 21:55
1113 yanlis dusunuyorsun.bu tur sarf malzemelerin analizini bayindirlik bakanliginin biz muhendislere ve herkese verdigi birim fiyat analizi adli kitaptan bulabilirsin.tabii ona da bakmasini bilmek lazim.sen cirpi ipini filan dusunecegine daha bir cok kalem var insaat sektorunde.sen daha isin basindasin zannedersem.bir de bu tur malzemerde kontrollu olmak uzere kalfalarina da guvenmelisin ama kontol altina almalisin!!!(bildigim kadariyla 7lik civi olmaz 6lik vardir) buna da santiyecilik denir:mad::mad::mad:

1) bu soruyu sorduğum zamana kadar statikçi olarak çalışmıştım ve ilk şantiye deneyimimi yaşayacağım zaman kalıp devam ediyordu benden de bu çeşit malzemelerden ne kadarına ihtiyacım olacağı sorulmuştu. Panikledim ve bilen kişilerden yardım istedim.

2) Bu sorunun neresi garip geldi onu da anlamadım. İlk defa şantiyeci oluyordum ve herkes gibi birden kendimi bir boşlukta hissetmiştim.Doğal olarak ta bilgi paylaşımı olan bir yerde bilen birilerine sorarsam cevap alabilirdim ve şantiyede daha ilk günden karizmamı çizdirmeye hiç niyetim yoktu.

3)Madem şantiyecisin bu soruya sorulduktan 5 ay sonra bile doğru dürüst bugün bile cevap verememen senin bunları bu kadar zman sonra dahi bilmediğini gösteriyor. Bense o zaman araştırdım ve öğrendim. Şu anda demirci,kalıpçı ya da boyacı ile görüşürken hiç te zorlanmıyorum. Bütün her şeyin siparişini kendim veriyorum. Hatta baktığım zaman sahada ne kadar demir olduğunu kalıbın ne aşamada olduğunu bilebiliyorum.

4) Neden kalıpçıdan ve demirciden istediğini anlamadım. 4 işlem bilmiyen mühendis ilk defa görüyorum. M² ye gidebilecek çivi ve tell miktarını bildikten sonra yaklaşık malzeme miktarını çıkarmaktan aciz misin yoksa mühendislik bilgin mi o kadar.

5)Kulaktan dolma bilgilerle kaldığın için 7 lik çivi olmadığını söylüyorsun.6 lık 8 lik ve 10 luk çivilerin çok kullanılması 7 lik çivinin olmadığını göstermez. Sen şimdi niye 8 lik kullanıldığını da bilmezsin. Onu da kendin araştır.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Hem o soruyu o gün iyi ki sormuşum ki bak bu kadar uzun şantiyeciliğinde bugün benim sayemde yeni bir şey öğreniyorsun. Ayrıca cevap verme tarzını da beğenmedim muhtemelen çok ta kaba birisin.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

6) Kaç yıllık şantiyeci olduğunu da merak ettim doğrusu onu da yazarsan genç arkadaşlara ibret olması açısından yararlı olur. En azından şantiyecilik neye denir öğrenirler.

tamermanav
26-08-2007, 22:27
nrcn1113 kardes terör estirdin yavvvv:D

Erman GÜDÜ
26-08-2007, 23:45
Yine konudan sapılıp bir tartışma ortamı başlamış... Bravo valla :D:D

Tayrot
04-08-2008, 23:29
Merhabalar,

Firmamızda çivi ve bağ teli satışı yapılmaktadır.
Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]

sgerard
15-03-2009, 12:07
nrcn1113 kardes terör estirdin yavvvv:D

tam santiyeci olacak kardesimiz:)