Orijinalini görmek için tıklayınız : Depremin Düşey Bileşen Etkisi

uğur oflaz
06-03-2007, 15:35
[Only registered and activated users can see links]üşey%20bileşen%20etkisi.asp

CELİKKOLLU
24-06-2007, 15:40
Binaların yıkılma nedeni ile depremin düşey etkisini görmek önyargı olabilir.Düşeyde bina kuvvetlidir.Bu yönde hesap yapılıp yapılmaması gerektiği bence henüz tartışma aşamasındadır.

ahmet çelikkollu
inşaat mühendisi
[Only registered and activated users can see links]

torunoğlu
24-06-2007, 19:26
makale çok güzel olmuş, lakin genelde konsol ucuna oturan kirişlere göndermeler yapılıyor.son iki yönetmelikte de bunlar yasaklandı.amaç önceki yönetmeliklere göre yapılan yapıların düşey deprem yüklerine göre de güçlendirilmesi olmalı.günümüzde yapılan yapılara gelince malum konsollar hala serbest.bana göre de düşey dep. yüklerinde konsollarda ve de iki ucu mesnetli kirişlerde büyük kesmeler oluşabilir.ani yüklemeler altında yüksek mukavemet gösteren beton acaba kesme de de bu davranışı gösterebilir mi?bence hayır.

Erman GÜDÜ
17-07-2007, 09:41
zaten yapıların analizi yapılırken deprem sadece yatay yük olarak alınmıyor ki. örnek olarak muto yöntemiyle çözüm verilebilir. sadece düşey hal için ve sadece deprem hali için bulunan düşey yüklemelerden elde edilen sonuçlardan en elverişsizleri (şiddetleri büyük olanlar) süperpoze ediliyor ve öyle boyutlandırılıp donatı atılıyor.

Ahmet Pervane
19-07-2007, 03:35
Sayın uğur oflas;
Güçlendirme projeleri ile ilgili makalenizi okudum. Faydalanabileceğimiz önemli konulara değinmişsiniz. Teşekkürlerimi sunarım.
Yapı denetim şirketlerinde görevli elamanlara güçlendirme üygulamaları hakkında verilecek kurs hazırlıkları çerçevesinde
Kiriş, kolon,perde ve temel güçlendirme (betonarme manto) işlemlerin uygulanması sırasında dikkat edilmesi gereken hususların
Anlatılması görevini üslendiğimden konu ile ilgili pratik bilgileri derlemem gerekiyor. Sizin değerli deneyimlerinizden aktarabileceğiniz ne varsa
Mail adresime gönderirseniz çok makbule geçecektir.
Saygı ve selamlarımla.
Ahmet Pervane
İnş. Müh.
[Only registered and activated users can see links]