cassabotanic
01-03-2007, 09:34
ideYAPI 'nın sayfasından aynen kopyaladım.
Lisanslı Öğrenci Versiyonu
Öğrenciler, lisanslı ideCAD sahibi olabilirsiniz.
Türkiye ve K.K.T.C`deki üniversitelerin inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültelerinde öğrenimlerine devam eden 3. ve 4. sınıf ile yüksek lisans ve doktara öğrencileri, 145 YTL ödeyerek, ideCAD lisanslı öğrenci sürümüne sahip olabilirler. Lisanslı öğrenci sürümleri `Enterprise IDS` olup, son versiyonlardır.
[Only registered and activated users can see links]
onurtunaboyu
01-03-2007, 15:32
"Enterprise IDS" ile ne kastediliyor acaba bilen var mı?
Siteye de girdim fakat tam anlamadığım yerler var.
Mesela kısıtlı kullanım mı bu da (Süre, çıktı vermeme, Bazı hesapları yapmama)
Bu programla yapılan statik hesaplar odalarca kabul edilcek mi?
H.Kumral
01-03-2007, 16:22
sanırım bu sürümü ticari amaçla kullanamazsınız
tufanozturk
01-03-2007, 16:38
bende böyle bişeyin çıkarılma mantığını hala anlamış değilim...
cassabotanic
01-03-2007, 18:26
Ben de mantığını tam bilmiyorum ama sanırım yurt dışındaki benzerlerinin aynıdır. ideCAD Almanca sürümünde öğrenci versiyonu çıkarmıştı 5-6 sene önce
. Sanırım Türkiye'de de vaktinin geldiğini düşündüler.
tevekkül
02-03-2007, 17:27
sözleşmesinde neler yazıyor bilgisi olan veya görüşen var mı. ticari amaçla kullanılabilir mi?
M.Kemal VARCIN
02-03-2007, 20:52
Benim sahsi dusuncem idenin ogrenci surumunu ticari amacta kullanılmaz.Cunku o kadar dusuk bir fiyata bu olmaz.Egerki oldu diyelim.Onunda crackını bizim insanımız iki snye de bulur ve kullanır.Onun için ticari amaclı kullanılacagını sanmıyorum.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
tufanozturk
02-03-2007, 21:40
doğrudur..bencede mantıklı...
cassabotanic
03-03-2007, 10:27
Ticari amaçla kesinlikle kullanılamıyacagı acık. Batıda buna educational student versiyonu diyorlar. Malesef bizim oğrenciliğimiz zamanında ne PC ne statik program ne de öğrenci versiyonu vardı.
cassabotanic
03-03-2007, 10:49
"Enterprise IDS" ile ne kastediliyor acaba bilen var mı?
Siteye de girdim fakat tam anlamadığım yerler var.
Mesela kısıtlı kullanım mı bu da (Süre, çıktı vermeme, Bazı hesapları yapmama)
Bu programla yapılan statik hesaplar odalarca kabul edilcek mi?
ideYAPI nin iki ana ürünü var bunlar professional ve enterprise. Enterprise , professional ürününe göre daha fazla olanak içeriyor . IDS ise entegre ozelliği yani statik programla data entegrasyonu var anlamına geliyor. Enterprise IDS demek, hem tüm olanakların olduğunu hem de statik programla entegre oldugu anlamına geliyor. Kısaca piyasadaki "en baba" ürün diyebiliriz.
Statik hesaplar odalarca kabul edilir de bunu ideYAPI kabul etmez. Çünkü ögrenci versiyonu ticari olarak kullanılamaz.
tevekkül
03-03-2007, 16:19
o zaman bu 145 ytl de neyin nesi? bedava dağıtılsın. hem reklam yapacan hem de üstüne para istiyorsun bence hiç mantığı yok.
cassabotanic
03-03-2007, 17:14
O zaman siz kırık kullanırsınız olur biter. içinize sinerse. Beşiktaşta kırık program satanlar apartman girişlerinde utanmadan 150 milyon istiyorlar. Kırık program alanlar onlara niçin bedava vermiyorsunuz dese ne cevap alırlar sizce. Neticede hesap kitap meselesi. Ben bu 145 YTL nin maliyet olduğunu düşünüyorum. Program kilidi kitabı cd si vs.
cassabotanic
19-04-2007, 10:57
Ben öğrenci olsaydım para verip almayı tercih ederdim. Tabi paramın olduğunu varsayıyorum :)