Orijinalini görmek için tıklayınız : Oskara Aday Hatalı İmalat..!!
BU GİBİ AKS AÇIKLIKLARI ARTIK OLMASIN...!!
BİNA BOYUNCA BU İKİ AKS BU ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILMIŞ
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
YAKINDAN ÇEKİM
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
BU RESİM HER ŞEYİ ANLATIYODUR...!!
statiker 27-02-2007, 10:42 adam soyut çalışmış
gerçekten soyut çalışmış,yerçekimini hesaba katmamış...:)
bayan mühendis 27-02-2007, 13:57 bunda bir tersliğin olduğunu anlaması için insanın bişey bilmesimi lazım acaba
tufanozturk 27-02-2007, 15:40 malisef bu çok yapılan hatalardan biri...insan utanır yaw hiçmi bişey göstermediler okulda...
cemil.bardi 27-02-2007, 21:38 bunu bir mühendisin yaptığına inanmak güç...
E Yuh Artik Bunu Yapanla Neye Dayanarak YaptiĞini ÖĞrenmek İsterİm
(TOPRAK) 03-03-2007, 21:17 Yaa Sanirim Ben Anlamadim Yanİ Kolonun Tam KesİŞİm Noktasinami Konmasi Gerekİyodu Benİ Ayiplamayin Ne Olur Bİlmemek Ayip OlmadiĞini DÜŞÜnerek Yaziyorum...?????
M.Kemal VARCIN 03-03-2007, 21:34 Toprak buradaki hata hemen yakınında kolon varken saplama kiriş yapılması yani burda aks kacıklıgı var ancak sunu belirtmek isterim.Herkes hatanın meslektaslarımızda oldugunu dusunuyor.Pesin yargı yerine biraz objektif dusunsek?
Belki bu bina kacak yapılan ve ustaya emanet edilen bir bina.Neden on yargıda bulunuyoruz kii?Burası turkiye arkadaslar eline keseri civiyi alan usta oluyor.Bunun onune gecemezsek ve zaten usta basında gerek yok bakmaya dersek bu gibi bircok orneklerle karısılasırız.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
turrrannn 04-03-2007, 23:39 abi buna imza atan mimarın mühendisin tus sahibinin yapı denetimin onay veren belediyenin odanın komple yetkilerini iptal edecen diplomalarını iptal edecen ki anlayacaklar kiriş nerden geçermiş bu ne rezalet ya
abi buna imza atan mimarın mühendisin tus sahibinin yapı denetimin onay veren belediyenin odanın komple yetkilerini iptal edecen diplomalarını iptal edecen ki anlayacaklar kiriş nerden geçermiş bu ne rezalet ya
Bütün kalbimle sizi destekliyorum, bu imzayı atanlar ceza almadıkça, kimse neyi imzaladığına bakmaz...
tufanozturk 28-03-2007, 01:55 malesef olay imzayı atanların yetkilerini almakla kovmakla çözümlenmiyor arkadaşlar olay eğitim şarttan geçiyor ustayıda mühendiside mimarıda...
belki yanlış düşünüyorumdur ama sadece görünüş açısından göze hoş gelmiyor olabilir. statik açıdan belki de sorun yaratmıyacak bir hatadır. ne bileyim, bina ne amaçla kullanılıyor? projesi nasıl? proje boyle ise buna gore mi statik hesap yapıldı? varsa eğer üst ve alt katlarda da (düşeyde) kolonlar aksında mı?
bence bunları da bilmek lazım...
Mühendis 28-03-2007, 11:50 Arkadaşlar kontrol olmassa sonuç bu olur işte. Bu sanırım işçilik hatası. Ama nasıl işçilik hatası. Kontrolu olmayan bir işçilik hatası. Birde burası belediye sınırları içindeyse vay halimize. Söylenecek bir söz yok. Acınacak durumdayız...
ucansogan 28-03-2007, 19:33 harbiden yuh yauw
M.Kemal VARCIN 06-07-2007, 21:32 arkadaslar bu fotograf ekleme ya da dosya ekleme siteleri belli sureden sonra upload edilen fotografları ve dosyaları silmekte.Bu fotograflar daha once gorunmekteydi.Dedigim gibi resmin eklendigi site tarafından bu resimler belli sure gectikten sonra silindi.Yapılabilecek birsey var o da bu yazıyı ekleyen arkadasın tekrar upload etmesidir.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Abi anlamıyorum.. Öyle dirak eleştirmektense "acaba neden böyle yapmıştır" diye düşünerek o mühendisin yerine kendimi koyuyorum ama malesef cevabını bulamıyorum. Yani gerçekten proje öyle onay aldıysa vay halimize..(tabii projesi varsa) :)
gtasci36 19-10-2007, 09:15 Helal olsun ya cok guzel :D
CHERCHEUR 22-02-2008, 18:01 Selam arkadaslar, Ben fransada calisiyorum, Burada boyle bir hata yapilsin (ki binde bir bile olmaz bu) yiktirip tekrar yaptirirlar, butun bina bitmis olsa bile, Buyuk ihtimalle yapan sirketide kovarlar, Allah gostermesin bir deprem olsa bu binanin hali ne olur..
Saygilar..
Y.Yıldırım 04-03-2008, 18:56 adam soyut çalışmış
çalışma soyut değil yapımı gerçekleştiren arkadaş boyut çalışmış
yeni bir boyut oluşturma amacı ile alanında bir ilk olmak adına tüm kirişelri muntazam bir şekilde kolondan kaçırmış :D
bakın tamamen de simetrik çalışmış :D
hey allahım ya!!
güleriz ağlanacak halimize sözümüz tam bu konuya uygun düşen tek söz !!
m. kemal varcan kardesıme katılıyorum... ama bızlerdede hatalar war turkıyenın egıtımını hepımız bılıyoruz derslere gırmeyız ama herzaman ımzamız atılır sınavlardanda kopya vs yada 1 hafta once baslarız calısmaya bız turkler ısın kolayına kacmayı sevıyoruz hocam benım dedem de usta adam plansız projesiz ew yapmıs 40 yıldır ayakta ben kusur bulamadım acıkcası :)
hesap kitap tutyorsa neden olmasın
projesi bu sekilde yapıldıysa
veyahut
kullanım amacı nedir bu binanın
ne amaçla kullanılacak
yada
sahiden ustanın
yoksa müthaititn mi zorlaması
neden böyle imal edildigi belli degil
yargısız infaz yapmayalım
ama bir daha karsımıza böyle bir olay gelirse tedbirlerimizi almalıyız
bu da bize ders olsun
Erman GÜDÜ 02-06-2008, 09:20 Cidden yazık ! Hem kim tarafından yaptırıldığı ve ya yaptırıldıysa. Ben bunun projeli bir yapı olduğuna da inanmıyorum.
arkadaşalr bence çok ağır eleştiriyoruz ne var yani belki denetçi arkadaşımız o gün dalgındı özel sorunları olabilir önemli olan tüm bina boyunca simetrinin bozulmadan aynı hataya devam etmek ki bence bu arkadaş bunu sağlamıştır. :)
bunlara helal olsun walla :)
arkadaşalr bence çok ağır eleştiriyoruz ne var yani belki denetçi arkadaşımız o gün dalgındı özel sorunları olabilir önemli olan tüm bina boyunca simetrinin bozulmadan aynı hataya devam etmek ki bence bu arkadaş bunu sağlamıştır. :)
Hayır, bence siz yanlıyorsunuz ki nedenini açıklayayım:
Eğer biz "belki şöyle olmuştur, belki böyle olmuştur" dersek bunu yapan insan(lar)ın eline bir koz, bir savunma vesilesi vermiş oluruz. Hatayı en ağır şekilde eleştireceksin ki bunu yapan kişi utancından yerin dibine girsin ve bir daha çıkamasın, aksi halde bir marifet yaptığını zannedecek, belki aleride aynı hatayı tekrar yapacak ve o zaman da yaptığını normal görerek " ben daha önce de böyle yaptım kimse bişey demedi, bu da doğrudur" diyecek. Yanlışın göreceliliği olmaz, hele insanın altına kafasını soktuğu, bütün hayatı boyunca çalışıp didinip kazandıklarını yatırdığı; canını emanet ettiği bir binada yapılan bir hata (artık nasıl hataysa) hoş görülemez. Bu da benim görüşüm.
black_hawk 13-07-2008, 11:18 Toprak buradaki hata hemen yakınında kolon varken saplama kiriş yapılması yani burda aks kacıklıgı var ancak sunu belirtmek isterim.Herkes hatanın meslektaslarımızda oldugunu dusunuyor.Pesin yargı yerine biraz objektif dusunsek?
Belki bu bina kacak yapılan ve ustaya emanet edilen bir bina.Neden on yargıda bulunuyoruz kii?Burası turkiye arkadaslar eline keseri civiyi alan usta oluyor.Bunun onune gecemezsek ve zaten usta basında gerek yok bakmaya dersek bu gibi bircok orneklerle karısılasırız.Saygılarımla...
kesinlikle size katılıyorum bunu yapan bir mühendis olmaz...yada olmasını düşünmek istemiyorumm...bence usta geçinen amelelerin işidir...
hakan.ins 04-08-2008, 13:36 bu binayı yapan arkadaşın elini sıkmak isterdim bir insan mesleğini bu kadar mı kötüye kullanır bu kadarmı denetimsiz iş yapılır şaşıyorum.bunu yapan meslektaşımız olmayabilir ama bir kontrol mekanızması olması lazım yapı denetimdede inşaat mühendisleri çalışıyo biliyorsunuz halleri harap projeci arkadaşta hiç mi merak edip kontrol etmemiş. bence hemen ustalara suç atmamak lazım onların başında durupta kontrol etmeyenler bence gerçek suçlu böyle giderse türkiyede daha çok durduk yere göçen binalar ve bir sürü gözü yaşlı insanlar olur
Gerçektende mühendislik okumayada gerek yok bunun için
juninho10 07-06-2009, 05:57 eskiden proje mi vardı denetim mi vardı...birçok eski bina projesizdir..insanlar şu mantıkla ev yapıyorlardı...birinci katı atıyım sonra para kazandıkça kat çıkarım...ama sen her kat atmanda binaya yük biniyor. neye göre kat atıyorsun..alt katta kullandığın malzeme üst kattaki ile aynı dayanımda mı?kolonlar kirişler aynı hizada mı ?bilmiyorsun..bunlar proje çizilmeden kafalarına göre kat çıkan insanların ürünüdür bence..ben bu yıl mezun olacağım ama böyle kişilerle sonuna kadar mücadele edeceğim inşallah...Bu gibi binalar mühendis elinden geçmemiştir bence...
|