Orijinalini görmek için tıklayınız : buda benden olsun
demiraydemir
26-02-2007, 16:04
mükemel bir mühendislik
ama direği unutmuşlar
statiker
26-02-2007, 17:34
gerçekten şaheser tek kelime ile...
M.Kemal VARCIN
26-02-2007, 23:27
Arkadaslar bence hemen yorum yapmayalım cunku gorundugu uzere yol daha yeni yapılmıs.Yol genişletme calısmalarından sonra daha trafige acılmadan o direk oradan alınacaktır.Bence bi yanlıs anlasılma bulunuyor burda.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
tufanozturk
26-02-2007, 23:40
geçici olarak tabela koymuşlr galiba ama böyle bir direğin böyle bir noktada durması çok tehlikeli..gece gelen sürücüler farketmeyebilirler...
M.Kemal VARCIN
26-02-2007, 23:44
Arkadaslar bence ya ilk yazdıgım gibi yada bunda ayrıca fotoshop var.
tufanozturk
27-02-2007, 01:03
evet fotoshop olabilir.
demiraydemir
28-02-2007, 06:24
Fotoshop Yok Kendİm Çektİm Ama MÜhendİsİnİ AÇiklamayacaĞim
Rezİl Olmasin Orada Tek İle Karayollarinin Arasindakİ Bİr SÜrtÜŞme İle Kaldirilmasi 1 Hafta SÜrÜyor Bu Kadarini SÖyleyİm
yolun trafiğe kapalı olaması o direğin orada olmasını gerektirmez arkadaşlar. çünkü bi şekilde bilmeyen biri yolu kullanma gereği duyabilir ve hele hele gece bu yolu kazara kullanma gereği doğarsa gerisini siz düşünün. Aslında bizim Avrupa birliğine giden yoldaki engellerden birisi gibi.. :-) tersten düşünürsek avrupanında bize bakışı gibi olmuş. Resim gerçekse Çeken kardeş Eline Sağlık çoK manadar bir resim çekmişsin. Selamlar
bkocaman
04-03-2007, 07:13
şimdi o direği kaldırıp yama mı yapacaklar oraya, daha yeni yapılmıs yol ya, yazıktır bu milletin vergilerine, neden herseyi ellerine yüzlerine bulastırıyorlar ki:( kaza riskini zaten düşünmek bile istemiyorum...
şimdi o direği kaldırıp yama mı yapacaklar oraya, daha yeni yapılmıs yol ya, yazıktır bu milletin vergilerine, neden herseyi ellerine yüzlerine bulastırıyorlar ki:( kaza riskini zaten düşünmek bile istemiyorum...
Ama şöyle düşünün o direği oradan kaldırsaydılar Telekomdan gelip bir de devlet malına zarar verdiniz diye ceza kesebilirlerdi.
Bizim bir şantiye arsamızın üzerinde telefon direği vardı defalarca söylememize yazı yazmamıza tekrar tekrar üstüne düşmemize rağmen direği kaldırmadılar. Telekomdan birileri gelip kabloları aldılar ama direği almadılar sonra patronumuz bekçiye talimat verdi bekçi ve iki arkadaşı gelip direği yıktılar.
Ondan sonra ne gelen oldu ne giden.Ama tersi de olabilirdi. Burası Türkiye sonradan gelip devlet malına zarar verdiniz diye ceza da kesebilirlerdi.
Tam da bizim ülkemize uygun bir manzara...
ucansogan
28-03-2007, 20:39
helal ya bunu burada unutana ..
Raphsody
15-06-2007, 13:55
Al bi örnek daha... Ve bu 1.5 senedir orada...
Arkadaslar bence hemen yorum yapmayalım cunku gorundugu uzere yol daha yeni yapılmıs.Yol genişletme calısmalarından sonra daha trafige acılmadan o direk oradan alınacaktır.Bence bi yanlıs anlasılma bulunuyor burda.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Yolu yapmadan direği kaldırmayı deneseler daha doğru olmaz mı? İlla tersten mi yapmak lazım her işi bu ülkede.
Yol trafiğe açık gibi duruyor. Trafiğe kapalı olsa o tabelayı direğe asmazlardı.
:cool:
ahmetkale
25-06-2007, 09:36
Ne diyelim . Allah ıslah etsin. :)
Erman GÜDÜ
03-09-2007, 09:50
Eğer gerçekse yazık. Dalga geçer gibi :D:D
M.Kemal VARCIN
13-09-2007, 11:39
Yolu yapmadan direği kaldırmayı deneseler daha doğru olmaz mı? İlla tersten mi yapmak lazım her işi bu ülkede.
Yol trafiğe açık gibi duruyor. Trafiğe kapalı olsa o tabelayı direğe asmazlardı.
:cool:
Sn tawsan sunu bir dusunmeniz gerekmekte.Her fotografta negatif dusunmenin anlamı yok sezarın hakkı sezara.Biraz olumlu tarafından bakalım fotografa dikkatli bakarsanız o tabela eski yola ait tabela ve direk olabilir.Ayrıca fotografın sol kısmındaki dolgu topragına dikkat cekmenizi istiyorum.Bu yol eski yol duzenlenerek yeniden yapılmıs olabilir.Bir alttaki yorumumu okursanız ya yenilendigi için trafige acılmadan yapılmıs bir direk bu yada fotoshop dedim.Lutfen dusuncelere saygılı olalım.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
İyi Çalışmalar...
Yol daha açılmadı diyorsun ama açılmamış(!) yolda ki, kaldırılacak bir direğe uyarı levhası koymuşlar; neden acaba? Rüzgar çarpmasın diye mi?
M.Kemal VARCIN
19-09-2007, 11:51
Yol daha açılmadı diyorsun ama açılmamış(!) yolda ki, kaldırılacak bir direğe uyarı levhası koymuşlar; neden acaba? Rüzgar çarpmasın diye mi?
Arkadas soyleyis tarzın cok ukalaca.Yolu yapan ben degilim ilk once onda bir anlasalım.İkincisi sizin yazdıgınız su yazıdan onceki yazıları okudunuz mu bilmiyorum.Size gore levhalar ruzgar engellemek için konuyorsa siz o sekilde dusunmeye devam edin.
Biraz olumlu tarafından bakalım fotografa dikkatli bakarsanız o tabela eski yola ait tabela ve direk olabilir.(Ruzgarı engellemek için degil)Ayrıca fotografın sol ve sag kısmındaki dolgu topragına dikkat cekmenizi istiyorum.Bu yol eski yol duzenlenerek yeniden yapılmıs olabilir.(sag tarafa genişletilmiş bir yol gozukuyor)Ve Yolun durumuna bakarsanız yolda soguk derz var yolun sag tarafı yenilenmiş ve sol tarafı kullanılmıs yol olarak gozukuyor.Bu benim sahsi dusuncemdir.
Sonuc olarak herkesin bir konu hakkında dusunceleri gorusleri fikirleri vardır.Buna herkes saygı cercevesi içinde yanlıs var ise yanlıs hakkında bilgi verilip belirtilir.Dogru ise hak verilir.Forumda bu cerceve icerisinde hareket etmeliyiz diye dusunuyorum.Ne o direk ruzgar için yapılmıs ne de bu imalat yanlıs yapılmıs yada dogru yapılmıs.Burası paylasım platformudur.Herkes birbirinin dusuncesine saygı cercevesi içinde yorum yapmalıdır.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Arkadas soyleyis tarzın cok ukalaca.Yolu yapan ben degilim ilk once onda bir anlasalım.İkincisi sizin yazdıgınız su yazıdan onceki yazıları okudunuz mu bilmiyorum.Size gore levhalar ruzgar engellemek için konuyorsa siz o sekilde dusunmeye devam edin.
Biraz olumlu tarafından bakalım fotografa dikkatli bakarsanız o tabela eski yola ait tabela ve direk olabilir.(Ruzgarı engellemek için degil)Ayrıca fotografın sol ve sag kısmındaki dolgu topragına dikkat cekmenizi istiyorum.Bu yol eski yol duzenlenerek yeniden yapılmıs olabilir.(sag tarafa genişletilmiş bir yol gozukuyor)Ve Yolun durumuna bakarsanız yolda soguk derz var yolun sag tarafı yenilenmiş ve sol tarafı kullanılmıs yol olarak gozukuyor.Bu benim sahsi dusuncemdir.
Sonuc olarak herkesin bir konu hakkında dusunceleri gorusleri fikirleri vardır.Buna herkes saygı cercevesi içinde yanlıs var ise yanlıs hakkında bilgi verilip belirtilir.Dogru ise hak verilir.Forumda bu cerceve icerisinde hareket etmeliyiz diye dusunuyorum.Ne o direk ruzgar için yapılmıs ne de bu imalat yanlıs yapılmıs yada dogru yapılmıs.Burası paylasım platformudur.Herkes birbirinin dusuncesine saygı cercevesi içinde yorum yapmalıdır.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Sevgili arkadaşım UKALA kelimesini şu mübarek günün hatrına olgunlukla karşılıyorum; çok ağır bir kelime kullanmışsın.. Kendine saygı beklerken hakaret ettiğinin farkında bile değilsin herhalde...
Merak etme ! Ben bütün mesajları okudum. Seni ne tanıyorum; Ne de olayı kişiselleştirmek istiyorum. Lakin, daha ilk mesaja muhalefet olmuşsun.. diğer konularda da olduğu gibi.. Muhalefet olmak forumda yasak bir şey değil, aksine doğruyu bulabilmek için gerekli birşey..
Ama her önümüze konulanı kabul etmemiz bizden beklenilmemeli.. Aynı şekilde senin yazdığın şeyleri de ben kabul etmeyebilirim. Bunda anlaşalım..
"Sezarın hakkı sezara" diye her karşı görüşe hizaya gelin! gibisinden çağrı yapmamalısın. Moderatör de olsan saygılı olmak senin için de geçerli.
Özellikle son günlerde bu forumu fırsat buldukça takip ediyorum. Bazen saatlerce bilgisayar karşısında donuk bir ruh haliyle forumlarda ki yorumları okuyabiliyor insan. Bir renk olsun diye yorumumun sonuna ne demek istediğimi düşünmenize sevk edecek manalı ve küçük bir espri ekledim; Buna mı ukalalık diyorsun? Sitede espri yapılmaz diye bir kural mı var? Yoksa sen ukalalık'ın manasını mı bilmiyorsun? Kendine gel arkadaşım.
Gelelim Direk-Yol-Levha üçlüsüne...
1- Zannetmiyorum ki; kimse "asfalttan sonra buraya bi direk güzel gider" denilip, o direğin oraya konulduğunu düşünüyordur. Tabi ki, yoldan önce de orada duran bir direk o ! Yol yeni; Direk eski... Profesör olmaya gerek yok....
2- Bir konu da haklısın ama.." Hemen yorum yapmayalım..."
{ demiraydemir >>> Fotoshop Yok Kendİm Çektİm Ama MÜhendİsİnİ AÇiklamayacaĞim
Rezİl Olmasin Orada Tek İle Karayollarinin Arasindakİ Bİr SÜrtÜŞme İle Kaldirilmasi 1 Hafta SÜrÜyor Bu Kadarini SÖyleyİm }
Keşke biraz daha sabredip fotoğrafı çeken arkadaşın yorumunu da bekleseydin.. Bu kadar zayıf bir tespitte bulunmazdın. Gerçi birşey kazanıp kaybettiğin bir yarışma değil bu. Sonuçta sıradan bir forum... Tartışıyoruz.
Raphsody'nin gönderdiği fotoğrafta mı photoshop? Ön yargılı olmayalım. Bunlar Türkiye gerçekleri.. Her yerde rastlamak mümkün bu fotoğraflara.. Ama bu fotoğraf için demiraydemir'e özellikle teşekkür ederim. En güzellerinden..
3- Şu ısrarla savunduğun sol tarafta ki dolguyu ben niye göremiyorum? Nerede? Ben orada bir refüj görüyorum sadece. İçerisinde de, haliyle, toprak!
4- Sağ tarafta ki bahsettiğin şey ne anlamadım. Şarampolden mi bahsediyorsun? Öyle ise o, her yolda var... Yok ben asfaltta ki soğuk derz! den sonrasının sonradan ilave yapıldığını söylüyorum diyorsan ; Yolda gördüğün her derz ilave yol yapıldığı anlamına gelmez. Finisher'ın bir genişliği vardır ve asfaltı ancak o genişlikte serebilir. Serdikten sonra yan tarafa devam edebilir ya da yan tarafı başka bir Finisher sererek gelir. Kaldı ki derzin sağı ve solu aynı renkte. İkisi de yeni, belli.(en azından asfaltı,çizgileri..)
5- Türkiye'de kamu kurumlarının nasıl çalıştıkları ve yetki karmaşası sonucu milli sermayenin çar-çul edildiği çoğumuzun malumu. Şimdi o fotoğrafa bakınca durumun ne olduğu belli oluyor. Birisinin söylemesine gerek kalmadan Karayollarının hızına Elektrik idaresinin yetişemediği ya da bazı pürüzlerden dolayı o direğin orada kaldığı anlaşılabiliyor. (Süs olarak konulmadığı belli)
Karayollarının direği kaldırma yetkisinin olmadığını biliyoruz ve kabulleniyoruz. Ama direk yol açılmadan kaldırılacaksa, eski levhayı niye kaldırmazlar ki.. Yetkileri mi yok? VAR!
Demek ki oradan taşıt geçiyor.. Şantiye aracı olsun, yanlışlıkla girenler olsun ya da fotoğrafı gönderen arkadaşın dediği gibi halk tarafından kullanıldığına göre; herhangi biri olsun farketmez.. Herkesin kaza yapma ihtimali var... Yani o direk, o haliyle, TEHLİKELİ !
(Rüzgar esprisi bunları hatırlatmak içindi.. ama gurur yapmışsın..)
6- Yorumlarda fotoğrafın savunulacak bi tarafı yok. Eleştirenler haklılar tabi.. Mesela asfalt ekibi sermiş, sermiş.. direğe gelince asfaltı orada kesmiş arkasından devam etmiş.. Eee! makineler nerede ? Ortalıkta yok.. Şimdi, TEK-TEDAŞ'ın (her neyse), keyfi çattığında o kadar ekip geri dönecek ve bir kaç m²'lik alanı asfaltlayıp işine bakacak. bkocaman arkadaşımın dediği gibi Yazık değilmi??
Yanlışlıkla yola biri girse ne olacak? demiş mesta.. haksız mı?
Yorumlara saygı gösterelim lütfen.
Bunları yazdıktan sonra, bir fotoğrafı analiz edişimizde ki farklılıklar da ortaya çıkmış oldu. Senin Ukalalık olarak algıladığın, o espri tüm bunların özetidir.
Saygılarımla...
Hasan ÇOLAK
İnşaat Mühendisi
M.Kemal VARCIN
20-09-2007, 14:36
Sevgili arkadasım;
Benim yazımdan alıntı yapmadan bu yorumu yapsan sana bu sekilde bir tepki gelmezdi.Cunku gosterdigin tepki saka dahi olsa o konu hakkında yazı yazan kişiyi rencide edici olabilir ki.Sizin bu yazdıgınız yazı rencide edici bir yazı oldugu için o kelimeyi kullandım.İkincisi hiç bir zaman moderator oldugum için sınıf ayrımında bulunmadım ve ben ne isem oyumdur.Hiç bir sekilde bu unvanın arkasında sıgınıp kimseye size bulundugum gibi kelimede bulunmadım.Sonucta moderatorluk unvan degil amacı forumu duzenlemek ve kullanılabilir hale getirmektir.Ucuncusu "keşke biraz daha sabredip fotoğrafı çeken arkadaşın yorumunu da bekleseydin.. Bu kadar zayıf bir tespitte bulunmazdın. Gerçi birşey kazanıp kaybettiğin bir yarışma değil bu. Sonuçta sıradan bir forum... Tartışıyoruz." yazdıgın bu yazıda ekleyen kişinin yazı yazacagını bilemem o anda forumda gordugum konu hakkında yazı yazdım buna herkesin hakkı vardır.Benden once statiker yazmıs o da mı fotografı ekleyen kişinin yazısını beklemeliydi?Bence bu konuda yanlıs dusunuyorsun.Son soyledigin soz tartısıyoruza katılıyorum cunku burada birseyleri tartısmalıyız bir seyleri konusmalıyız ki forum amacına ulassın.Biliyorsun forum paylasım platformudur.
Yola gelince benim yol hakkındaki yorumlarım benim sahsi dusuncelerimdir.MUHALEFETLİGİM degil.Benim burdaki dusuncemin dısında kızdıgım konu su.Her zaman yapılan hatanın muhendisler tarafından yapıldıgı sanılıp surekli olumsuz tarafından bakılarak sucun muhendislere atılmasıdır.Foto hata ve foto yapı bolumune bakarsan yorumlar hep olumsuz.Benim burdaki amacım hata yapılmıs neden yapılmıs neden yapılmıs olabilir nedenini arastırmak ve sahsi dusuncemi siz diger muhendis arkadaslarla paylasmak.Sunu bilin ki her yapılan yorum dogru degildir.Bunu kabullenelim.Sonucta birbirimizin goremedigini bir baska muhendis arkadas gorecek ve hatanın gercekten neden yapıldıgını soyleyecektir.Bu dusunce MUHALEFETLİK degildir.Yani amac bagcıyı dovmek degil uzum yemek.
Yoldaki sureksizlikler sizin dediginiz gibi olabilir.Ancak bu kadar derin olacagını sanmıyorum.Ayrıca diregin dip kısmına bakarsanız yolun altına serilmis filler malzeme ve dolgu malzemesinin oldugunu goreceksiniz.Ayrıca yol renginin farklılıgı o malum diregin daha onceki yolun kenarında oldugu ve yeni yapılan yolun içinde kaldıgı dusuncesini gosterdi bende ve ben bu dusunceyi forumda paylastım.Sonucta bu benim sahsi dusuncemdir.
Aslında herseyi asagıdaki yazıda acıklamıssın.
"Bunları yazdıktan sonra, bir fotoğrafı analiz edişimizde ki farklılıklar da ortaya çıkmış oldu. Senin Ukalalık olarak algıladığın, o espri bunların özetidir." Bende yukarıda ne anlamda oldugunu size soyledim.Espriyi benim yazmıs oldugum yazıyı almadan yazsanız bu tartısmalara girmeyecektik.Sonucta yapmıs oldugunuz saka insanları rencide edici asagılayıcı olmamalı diye dusunuyorum.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
onurbora
05-10-2007, 15:22
:PP Ahh bizim yollar yapılırken de vardı bu olay..Nasıl fotoğrafını çekmedim..:((
Direğin biraz daha kenarda olduğunu ve yolun sürekli çalışan bir yol olduğu düşünün..Direğin üstünde sol tarafa geçin levhası.. Ağlanacak halimize gülmek bu oluyor herhalde..
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.