Orijinalini görmek için tıklayınız : proje çizimleri

kartal610
05-02-2007, 15:07
arkadaşlar probina çzim çıktıları kolonlar da ve diğerlerinde de (kirişler hariç) toplu bir çzim alamıyorum.. mesala kolonların düşey açılımlarını tek tek girerek mi dxf fornmatından alacağız anlayamıdm.. sadece kolonlar değil diğer temelllerde de aynı...

honolululu
05-02-2007, 16:09
Probina'da kolon ve kirişleri ister tek tek ister paftalayarak alabilirsiniz.
Pafta düzenleme menüsüne girerek sürükle-bırak şeklinde istenen kolon ya da kirişleri paftaya yerleştirmek mümkün.

Sürekli temellerde ve kirişli radye temellerde, temel kirişleri kiriş donatı hesapları menüsünden ulaşılabilir. Çizimleri ve paftalama işlemleri de aynen kat kirişlerinde olduğu gibi gerçekleştirilir.

Tekil Temel detaylarında durum biraz farklı. Tıpkı döşeme kalıp planı alır gibi Grafik editörde detaylar yerleştirilip DXF'e atılıyor.

kartal610
07-02-2007, 12:36
Probina'da kolon ve kirişleri ister tek tek ister paftalayarak alabilirsiniz.
Pafta düzenleme menüsüne girerek sürükle-bırak şeklinde istenen kolon ya da kirişleri paftaya yerleştirmek mümkün.

Sürekli temellerde ve kirişli radye temellerde, temel kirişleri kiriş donatı hesapları menüsünden ulaşılabilir. Çizimleri ve paftalama işlemleri de aynen kat kirişlerinde olduğu gibi gerçekleştirilir.

Tekil Temel detaylarında durum biraz farklı. Tıpkı döşeme kalıp planı alır gibi Grafik editörde detaylar yerleştirilip DXF'e atılıyor.

ARKADAŞIM TEŞŞEKÜRLER DEDİĞİN GİBİ YAPILIYOR.. ANCAK TEKER TEKER GİRMEK ZAHMETLİ.. KOMPLE BİR ÇIKTI ALAMIYORUZ DEMEK..

cassabotanic
09-02-2007, 17:28
Probina çinde Farklı paftaları birleştirebiliyormuyuz ? Yani ; Kalıp planı ve kolon aplıkasyon planınını birleştirebilirmiyiz. Teşekürler

cassabotanic
09-03-2007, 19:06
Bir ay olmuş 1 Allahın kulu cevap vermemiş.

onurtunaboyu
10-03-2007, 08:33
Farklı paftalrı Probina içinde birleştiremiyoruz. Onun yerine ayrı ayrı dxf yapıp AutoCad yardımıyla tek paftada topluyoruz. Neden probina içinde tek paftada toplamak istiyorsunuz?

mühendis1973
15-03-2007, 17:47
probinada onurtunaboyu arkadaşımızın dediği gibi tek pafta alma şansı yok malesef.ben bütün çizimleri tek tek dxf yapıp autocad da birleştiriyorum ve daha önemlisi düzeltiyorum da.. probina malesef çizim konusunda zayıf kalıyor mutlak suretle autocadde düzeltme yapılıyor birçok meslektaşımız probinada çizim düzeltmek yerine kendisi autocadde çizip geçiyor.ben bu konudaki şikayetimi ankaradaki yetkililere bildirdim yani hiçbir şey yapamıyorsanız bari kullanduğınız katman ayarlarını bildirin dedim,aldığım cevap bizde kendi projelerimizde autocad de düzeltme yapıyoruz şeklinde oldu..yani uzun lafın kısası bu şekilde kullanmaya devam gibi görünüyor ufukta..

cassabotanic
15-03-2007, 18:06
Farklı paftalrı Probina içinde birleştiremiyoruz. Onun yerine ayrı ayrı dxf yapıp AutoCad yardımıyla tek paftada topluyoruz. Neden probina içinde tek paftada toplamak istiyorsunuz?

Ben ideCAD kullanıyorum. ideCAD pafta dizaynı menusu altında bu tarz düzenlemelere olanak veriyor. Probina nın böyle bir özelliği olup olmadığını merak ettim yanıtınız için teşekkürler.

mühendis1973
16-03-2007, 17:56
Ben ideCAD kullanıyorum. ideCAD pafta dizaynı menusu altında bu tarz düzenlemelere olanak veriyor. Probina nın böyle bir özelliği olup olmadığını merak ettim yanıtınız için teşekkürler.

sorunuza kesin olarak şöyle bir cevap vereyim .probinada böyle bir özellik yok.keşke olsaydı zaten adam akıllı bir proje tam anlamıyla tanımlamak 2~3 saatimi alıyor ama iş çizimlere gelince sormayın hele işin içinde bir özenmek girerse varya yandınız.probinadan dxf yaptığınız bütün çizimlerde autocad de uğraşacaksınız demektir.saygılar.