sinemizm
24-01-2007, 18:15
bu benım forumdakı ılk yazım:) ılk yazımın bu olmamasını tercıh ederdım ama cok acıl yardıma ıhtıyacıma war:( smdı bn ıç mımarlık bolumunde okuorum poster hazırlamam gerekıor uzay kafes sıstemı hakkında ama dunyaca unlu tanıdık bılınen bır ornek ınternette bulamadım. cok ta az waktım kaldı. bu konu hakkında bılgı sahıbı yada yardımcı olcak bırılerı warsa cok sevınırm:)
turgut inş
24-01-2007, 19:16
sevgili sinemizm
su an elimde dökümanım yok.ancak nereden bilgi edinebileceğin hakkında yardımcı olabilirim. uzay kafes sistemler büyük açıklıkları düşey taşıyıcı elemanları az kullanarak geçmemize yarar.sanırım sen de posterinde uzay kafes sistemlerin iç mimari özgürlüğüne kattığı faydayı vurgu yapacaksın.bu taşıyıcı sistem türkiye ve dünyada hava alanları, sehirler arası büyük terminallerde, futbol sahaları tirbünleri, uçak filoları ve uçak üretim tesislerinde ve sanayi yapılarında kullanılır. örneğin eskişehir terminalinin çatısı uzay kafes sistem ile geçilmiştir. bulunduğun şehri bilmiyorum ama yaşadığın şehirdeki organize sanayi bölgesini ziyaret edersen bu tip örnekleri bulacağına eminim.aramalarını amerikaya yönlendir. çelik yapılar en yaygın orada kullanılır
İsmail SKBN
24-01-2007, 20:45
benim bildiğim son zamanlarda yapılan Suvarnabhumi hava alanı var alltaki linkte resimleri var uzay kafesler pek görülmesede havaalanının ansayfasından daha ayrıntılı resimlere ulaşabilirsin.Ayrıca muhteşem yapılar([Only registered and activated users can see links]) başlığındanda diğer yapılara bakabilirsin.
Suvarnabhumi hava alanı
- Havaalanı 4 bin 200 hektar alan üzerine kuruldu.
- Terminal çelik ağlarla örüldü.
- Uzunluğu 126 metre.
- Toplam 560 bin metre.
- Bu ölçüler 79 futbol sahasına eşit.
- Uçaklara 101 giriş bulunuyor.
- Uçaklar için 60 adet park alanı bulunuyor.
- Pistlere saatte toplam 76 uçak inip kalkabiliyor.
- Yılda 45 milyon yolcu taşınacak.
- Yıllık yük taşıma kapasitesi ise 3 milyon ton olacak.
- İki tane daha ek iniş ve kalkış pisti yapılacak.
- Ek inşaatın ilk bölümü 2015 yılında tamamlanacak.
- Ek inşaatlarla alanın kapasite 100 milyona çıkacak.
- Yük kapasitesi 6.4 milyon tona yükselecek.
- Aynı anda 51 uçak terminale yanaşabilecek
[Only registered and activated users can see links]
sinemizm
24-01-2007, 22:35
sevgili sinemizm
su an elimde dökümanım yok.ancak nereden bilgi edinebileceğin hakkında yardımcı olabilirim. uzay kafes sistemler büyük açıklıkları düşey taşıyıcı elemanları az kullanarak geçmemize yarar.sanırım sen de posterinde uzay kafes sistemlerin iç mimari özgürlüğüne kattığı faydayı vurgu yapacaksın.bu taşıyıcı sistem türkiye ve dünyada hava alanları, sehirler arası büyük terminallerde, futbol sahaları tirbünleri, uçak filoları ve uçak üretim tesislerinde ve sanayi yapılarında kullanılır. örneğin eskişehir terminalinin çatısı uzay kafes sistem ile geçilmiştir. bulunduğun şehri bilmiyorum ama yaşadığın şehirdeki organize sanayi bölgesini ziyaret edersen bu tip örnekleri bulacağına eminim.aramalarını amerikaya yönlendir. çelik yapılar en yaygın orada kullanılır
yardımcı oldugun ıcın tesekkur ederım ama ben bu tur yazınsal bılgılerı buldum tek ıhtıyacım olan unlu bı yapının uzay kafes sıstemıyle yapılandırılmıs olması.ınternettede bununla ılgılı cok az yapı fot war ama tesekkur ederım yınede:)
sinemizm
24-01-2007, 22:44
benim bildiğim son zamanlarda yapılan Suvarnabhumi hava alanı var alltaki linkte resimleri var uzay kafesler pek görülmesede havaalanının ansayfasından daha ayrıntılı resimlere ulaşabilirsin.Ayrıca muhteşem yapılar([Only registered and activated users can see links]) başlığındanda diğer yapılara bakabilirsin.
Suvarnabhumi hava alanı
- Havaalanı 4 bin 200 hektar alan üzerine kuruldu.
- Terminal çelik ağlarla örüldü.
- Uzunluğu 126 metre.
- Toplam 560 bin metre.
- Bu ölçüler 79 futbol sahasına eşit.
- Uçaklara 101 giriş bulunuyor.
- Uçaklar için 60 adet park alanı bulunuyor.
- Pistlere saatte toplam 76 uçak inip kalkabiliyor.
- Yılda 45 milyon yolcu taşınacak.
- Yıllık yük taşıma kapasitesi ise 3 milyon ton olacak.
- İki tane daha ek iniş ve kalkış pisti yapılacak.
- Ek inşaatın ilk bölümü 2015 yılında tamamlanacak.
- Ek inşaatlarla alanın kapasite 100 milyona çıkacak.
- Yük kapasitesi 6.4 milyon tona yükselecek.
- Aynı anda 51 uçak terminale yanaşabilecek
[Only registered and activated users can see links]
bu bılgıler cok faydalı oldu hatta posterın akısını tamamıyla degıstır dı:)