mimar ilker
08-05-2006, 15:37
Merhaba hep meraK etmişimdir okullarda mimarlık tarihi derslerinde neden osmanlı ve turkiye cumhuriyeti eserleri akımları vb neden birtkac dersle bitirilir
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Mimarlık Tarihi mimar ilker 08-05-2006, 15:37 Merhaba hep meraK etmişimdir okullarda mimarlık tarihi derslerinde neden osmanlı ve turkiye cumhuriyeti eserleri akımları vb neden birtkac dersle bitirilir osenturk 08-05-2006, 19:17 sadece mimarlık tarihi dersimi bence mmiarlıkta proje haricinde verilen herhangi bir dersin genel kültürden bir farkı yoktur şahsim görüşümdür saygılarımlaa 048407 09-05-2006, 22:16 Ya Ben Dau Deyim Tarihle Beraber Cografya Dersi Aliyoruz Ne Alakaysa..... NESE G.B 11-05-2006, 11:45 selam ben almanyada okudum.....okulda "Türk mimarligi kökeni ve tarihi" dersleri almayi cok isterdim.. maalesef olmadi...cok eksigim var hala...o zamanlar derslerden ve cevremde imkanda yoktu ... daha sonrada is hayatina karisip gittim.. firsat olmadi...simdi kendi cabamla ordan burdan bir seyler kapmaya calisiyorum... sevgiler... Mühendis 11-05-2006, 14:56 Okullar da genellikle sadece mimarlık değil bir çok ders yüzeysel geçiliyor. Bu bizim eğitim sistemimizden kaynaklanıyor. Malesef gördüğüm kadarıyla özellikle (bazı) öğretim görevlileri konuların ayrıntılarına girmiyorlar veya girmek istemiyorlar. Bu da bizim almamız gereken eğitimin bir çok açık yanları olduğunu gösteriyor. Mesela Avrupa ülkelerinde eğitime çok fazla önem veriliyor ve kaynak aktarılıyor. Bizde ise bu şimdiler de biraz biraz oluşmaya başladı. Bizden sonraki nesiller inşallah daha da güzel eğitimlerde yetişeceğine inanıyorum. nekromania 29-06-2006, 13:28 öncelikle kültürel değişim yaşatıyorlar mezun olduktan sonra mimarlığı piyasada öğreniyorsun ! kural bu osenturk 26-07-2006, 23:00 arkadasar bence mimarlığı ya da inşaatı okulda öğrenmek imkansız bişiy. mimarlığı okulda öğrenmek kısmen inşaat göre daha kolay olabilir. çünkü mimarlık daha çok pğrojkeye dayalı oluyor ama inşaat genelde şantiye bilgisi gerekiyor. bu da mevcut sistemimizde okullarımızda göremedigimiz bir konu. tabi mimarlıgın da şantiye kısmının önemi geçilemez ama inşaata göre daha yüzeysel oldugu kanaatindeyim. heybeli 28-07-2006, 13:59 Merhaba arkadaşlar.Okul döneminde gereksiz gördüğümüz bir çok dersin daha sonra bizlere ne kadar faydası olduğunu daha sonradan farkediyoruz buna inanın.Tabiki sizlere katılmamak mümkün değil.Mimarlık okulda öğrenilmiyor.Kelimeleri öğretip cümle yapmaya hazırlıyorlar sadece.İşin içine girmeden konuşmayı öğrenemiyorsunuz buda bazı sıkıntıları getiriyor tabiki.Çömezlik gibi :) ama onunda tadı farklı gerçekten!!!Mimarlık tarihi konusuna gelince ben o dersi çok severek aldım.Dört dönemlik bir dersti.Benim için zaman kaybı değil aksine beni geliştirdiğine inandığım zevkli bir dersti. Ahmet Pervane 27-08-2006, 23:15 Birdefa okullarda öğrencilere oltanın kullanılmasını,balık tutmasını öğretmeleri doğrudur. Yoksa bir iki kilo balık verirseniz bu bittiğinde tekrar vermeniz gerekir. Arkadaşların bütün ifadelerine katılmakla birlikte eklememiz gereken bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum. Mimarlık dedinizde hemen aklıma ''Depreme dayanıklı yapı tasarımı' geldi. . Ancak mimarlarımıza B.A yapı tasarımı yaparken kolon ve kirişlerin mutlaka x ve y yönünde çerçeve oluşturması gerektiğini düşünme yeteneği verilmelidir diye düşünüyorum. Bunu düşünmeyen bazı mimarlarımızın tavanda kiriş görülmesın diye kirişlerin tamamını konsollara çıkararak kolonları sadece döşemelere bağlayan bir yapı tasarımın depreme dayanıklı yapı tasarımı olduğunu söylemek mümkünmü? Eğer Mimar sadece tasarlar mühendisde hesaplar dersek o zaman bir sorun yok. Bu konudan dolayı bayağı sıkıntı yaşıyorum. Salon ve odalara kapalı çıkmalar isteniyor ama tavandada kiriş istenmiyor. Bu durumu yönetmelikler de yasaklamıyor. Ama benimde içime sinmiyor.Bu konuda mimar ve mühendis arkadaşlarım ne dersiniz? Mühendis 28-08-2006, 07:48 Birdefa okullarda öğrencilere oltanın kullanılmasını,balık tutmasını öğretmeleri doğrudur. Yoksa bir iki kilo balık verirseniz bu bittiğinde tekrar vermeniz gerekir. Arkadaşların bütün ifadelerine katılmakla birlikte eklememiz gereken bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum. Mimarlık dedinizde hemen aklıma ''Depreme dayanıklı yapı tasarımı' geldi. . Ancak mimarlarımıza B.A yapı tasarımı yaparken kolon ve kirişlerin mutlaka x ve y yönünde çerçeve oluşturması gerektiğini düşünme yeteneği verilmelidir diye düşünüyorum. Bunu düşünmeyen bazı mimarlarımızın tavanda kiriş görülmesın diye kirişlerin tamamını konsollara çıkararak kolonları sadece döşemelere bağlayan bir yapı tasarımın depreme dayanıklı yapı tasarımı olduğunu söylemek mümkünmü? Eğer Mimar sadece tasarlar mühendisde hesaplar dersek o zaman bir sorun yok. Bu konudan dolayı bayağı sıkıntı yaşıyorum. Salon ve odalara kapalı çıkmalar isteniyor ama tavandada kiriş istenmiyor. Bu durumu yönetmelikler de yasaklamıyor. Ama benimde içime sinmiyor.Bu konuda mimar ve mühendis arkadaşlarım ne dersiniz? Malesef dedikleriniz de haklısınız. Günümüz de bu tür örneklere sıkça rastlıyoruz. Size tamamiyle katılıyorum. Bina sistemini düşünmeden sadece mimari açıdan binayı tasarlamamak gerekli. Olası bir deprem de (depremi yaşamış bir kişi olarak) o binanın halini ve içindeki insanları düşünmek bile istemiyorum. mimarjimm 28-09-2006, 22:31 bu konuda mimarlık eğitimi alan bir öğrenci olarak katılıyorum ancak bizim üniversitemizde biz öğretilen ya da öğretilmeye çalışılan artık bir mimarın dediğiniz gibi sadece yapıyı tasarlamak değil o yapının ayakta sağlam güvenli bişekilde de durabilmesini sağlamak tabiki bizim tüm tüm statik detaylarını bilmemiz kolay bişey değil ancak bir projenin bir mimar adayı olarak her zaman statikçi ya da inşaat mühendisi arkdaşlarla tasarlandıktan sonra tartışılmasından ve hem güvenli hemde bu çevremizde gördüğümüz birbirine benzer biçok binanın yerine onların üstüne tasarım yönünden bişeyler katmamız gerektiğine inanıyorum ... yoksa piyasada oluşan ya da olşturulan birer kopya dizilerinden de ibaret değil mimarlık ...konuyu toplamak gerekirse : ben mimar ve inşaat mühendisi ve diğer (makine elektrik) gibi mühendis arkdaşların birlikte en iyiyi en ekonomik ve en estetik şekilde yapılabilceğine zor olsa bile istenirse yapılabileceğine inanıyorum ...keşke kontrol sadece hayali kontol yapan yapı denetim şirketlerine diilde sitenin başındaki mühendislik yeminini kavramamız gerektiğidir...bu nedenle iş ahlakı denen şey ortaya çıkıyor...sanırım bu söz durumun ciddiyetini daha iyi açıklıyor ...: unutmayalım ki : bir tıp doktoru masada bir kişiyi bırakır ameliyatta ancak bir binanın depremle birlikte harap olmasında binlerce kişi hayatını kaybedebilir....en içten saygılarımla ... 1architect 31-10-2006, 14:51 eğitimimizin eksiği,çok yazık aslında bence inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümlerinin bir yapı okulu içinde düşünülüp bu konularda uzmanlaşmak isteyen insanlara beraber çalışmadan önce beraber örenme fırsatı verilmeli bence,çünkü bi mimar projeye statik olarakta yaklaşabilmeli ama aynı zamanda bi inşaat mühendisi de bir projeye bir tasarım,bir eser gözüyle bakabilmeli ki güçlü ve güzel binalar vücuda getirelim.herkese kolaygelsin.. |