Bu sektördeki herkese selamlar.
Ben inşaat teknikeriyim.
Herkesin burda bulunma amacı kendi dallarında daha iyi bir seviyeye gelmek.
Bunun için bi fikrim geldi. :D
burada bir sohbet bölümünün açılmasını ve orada kişilerle birebir eksik olduğumuz konularda daha iyi tartışıp doğruları yakalamak.
Bu konu ile ilgilenirseniz sevinirim.
Diğer arkadaşlarında sevineceğini düşünüyorum.
bende katılıyorum sohbet odaları olsa eksiklerimizi tamamlamak veya yeni bişeyler öğrenmek için daha iyi olur anında sorularımıza cevap bulabiliriz.bu haliylede çok faydalandım çok şey öğreniyorum ama öğrencek ve soracak o kadar çok şey varki ilgilenirseniz sevinirim bende:)
Raphsody
16-01-2007, 20:44
İyi hoş güzel olur da... Çok zor vakit bulup gelebiliyoruz bu foruma. Forumda böyle birşeyin yapılması mümkünmü bilmiyorum ama, yapılsa bile (forumda bunca farklı başlık altında bunca farklı konu var iken) çok efektif olacağını düşünmüyorum... Kaldı ki, çelik ile ilgilenen arkadaşlarımız ayrı, betonarme ile ilgilenenler ayrı, mimar arkadaşlarımız ayrı... Vs vs... Herkese ayrı bir sohbet odası açarsak kimse birbirini bulamaz... Buluşamayınca da sürdürülebilir olmaz... (Kişisel fikrimce...)
Arkadaşlar hepiniz bu konuyla ilgilenmesini diliyorum.
Raphsody arkadaşım ben kendi adıma konuşayım ben burda geyik muhabbeti yapmak için açalım demiyorum. senin düşüncenede saygım var.
tek istediğim genel bir sohbet ortamı olur.ortada tartışılır konular.
sadece ben merak ettiklerimi sorup,yada bi başkası sorup öğrendikten sonra çıkıp gitmeyecek. iki kişi orda konuşurken sende bilmediğin bir çok konu hakkında bilgi edinmiş olacaksın.
yoksa ben merak ettiğim şeyleri bir kişiye sorarım öğrenirim. anlatan kişi ve sadece ben görürüm aramızda konuşulanları.
Fakat bir düşünsene sen bi konuda yardım almak istedin. konuşmaya başladınız bende merak ettim. sana öğreten kişinin sölediklerine kulak verdim. Bu benim herkesin öğrenme açlığını bi nevi ortadan kaldırır.
Bu konuyla ilgilenelim arkadaşlar herkes için önemli olduğunu düşünüyorum.
Daha sıcak bir ortam
Bilgilerin birebir paylaşıldığı bir yer.
forum yöneticileri lütfen kulak verin heryerde bütün forumlarda yazan bir cümle.
(Bilgi paylaştıkça güzeldir.)
Saygılarımla.
Raphsody
17-01-2007, 08:33
Başka arkadaşların da bi fikrinin alalım derim ben... Çoğunluk isterse muhtemelen biz de onlara uyarız...
Bu arada eğer bir sohbet odası açılırsa orada niye geyik yapılmasın? Yapılır... Ve hatta yapılsın da... (Tamamen orman olmasın sadece...)
Birçoğumuz (hiç birbirimizi aldatmayalım) bilgisayarı oyun oynaya oynaya öğrendik... Tamamen bilginin olduğu, başka hiç bir şeyin olmadığı bir yerde bulunmak sıkıntı verir... Sadece iş konuşulan, sadece mesleki muhabbetlerin yapıldığı bir yer boğar bir zamandan sonra... Bu yüzden forumda eğlence, kültür, tartışma ortamları var... Yoksa biz de burada fazla durmak istemezdik...
tevekkül
17-01-2007, 08:41
ben sohbet odası yapılması fikrine katılmıyorum. forumun kalitesine gölge düşüreceğini düşünüyorum.
zaten forumlarda birebir konuşmalar bile yapılabilir. üstelik yazılanlar kalıcıdır. sohpet ise her an bir danışmanın bulunmasını gerektirir ki bu imkansız.
üstelik sohpet odaları her an yanlış kelimelerin yazılabilmesi, karşılıklı atışmalar gibi hoş olmayan şeylere de gebedir.ayrıca yanlış bilgilendirme de olabilir.forumda bu tip bir olayı farkeden bilgili mühendisler düzeltme yapabiliyor.
birebir görüşme ise, zaten forumda isteyen arkadaşlar msn adreslerini veriyorlar. bu şekilde veya pm yoluyla sağlanabilir.
saygılar...
ıyı dusunulmus mumkunatı varsa cok hoş olurdu bunun ıcın bı anket yapabılırsınız boyle bır seyı onaylayanların sayısını gormek ıcın benden 1 oy geldı bıle ıyı calısmalar
EmreDalgıç
11-02-2007, 02:20
tevekkül'e katılıyorum.
İyi niyetli bir öneri fakat bireysel karşılığı dışında bir faydası olacağını sanmıyorum. Forumun amacına ters düşer. Burada bilgilerimizi paylaşmak için toplanıyoruz. Sohbet odasında konuşulacak konular dolayısıyla arşivlenemeyeceği için, o anda odada bulunmayan kişiler bundan bir fayda sağlayamaz.
Diğer taraftan sohbet odasında görev alacak kişiler daha fazla enerji tükecek, foruma eskisi gibi zaman ayıramayacaktır. Foruma olan ilginin zamanla azalacağını düşünüyorum. Bu da genel olarak paylaşımın zarar görmesi demek.
Böyle iyi..
nrcn1113
11-02-2007, 10:26
Şimdi diyelim ki mod arkadaş bir kişiye konuyu derinlemesine anlattı diğer arkadaşlar da konuyu kaçırdı. Bir kişiye daha anlattı. Ben mod olsam habire anlat anlat, değil artık 3.kişiye anlatmak o konuda belge bile yayınlamam. Forumun güzelliği ve özelliği zaten yazılı olmasında.
Bazen aylarca geriye gidip bir konuyu bulabilmekte. Mesela şimdi ben petek kiriş ile ilgileniyorum. Bu konuda geriye yönelik bir çok açıklama buldum.
Ha diyeceksiniz ki çözüm oldu mu henüz hayır ama örneğin raphsody nin,bozanın zamoranın ascetic in bu konudaki daha önceki Xsteel örneklerine baktım petek kiriş örneklerine baktım.
Sonuç: Ben şahsen chat odalarının foruma zarar vereceğini düşünenlerdenim.
MahmutAy
24-02-2007, 21:10
Bu sektördeki herkese selamlar.
Ben inşaat teknikeriyim.
Herkesin burda bulunma amacı kendi dallarında daha iyi bir seviyeye gelmek.
Bunun için bi fikrim geldi. :D
burada bir sohbet bölümünün açılmasını ve orada kişilerle birebir eksik olduğumuz konularda daha iyi tartışıp doğruları yakalamak.
Bu konu ile ilgilenirseniz sevinirim.
Diğer arkadaşlarında sevineceğini düşünüyorum.
Arkadaşlar sohbet odalarında soru ve cevapların olması çok güzel ama soru cevap sürecini biraz daha uzatıp bunların forumda yazılı olarak daha sonraki kişilere de iletilmesi bence daha mantıklı.
yani sohbet odasında cevap alınacak bir gün hatta belkide saatler sonra aynı soru tekrar sorulacak.
Benim görüşüm bu
by_fenaaa
24-02-2007, 22:57
V-Bülten'in böyle bir özelliği mevcut...
ama İnsaatforumu'ndaki amaç Bilgileri Arşiv Etmek...
ama olmaz diye bişey yok...
ama Bilgi Paylaşımı veya AKLA TAKILAN SORULARA cevap için yeni bir KONU açmak daha mantıklı gibi