Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhteşem Kiriş
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
engin girgin 08-01-2007, 18:43 mükemmel işçilik... :D
M.Kemal VARCIN 08-01-2007, 20:08 Ağlanacak halimize guluyoruz yazık yaa nediyeyim ki.Burda tek hatalı insaat muhendisi neden cunku oda yasa cıkararak genc insaat muhendislerinin onune perde kuruyor.Ne alaka demeyin!!.Hangi meslektasım TUS gereginin dısında yada daha dogrusu beton dokumunden once değilde ondan onceki durumlarda kontrole gidiyor?10 parmagımı gecer mi? Sanmıyorum.(İstisnalar kaideyi bozmaz).Odamız biz insaat muhendislerine yasa cıkaracagına bu tur usta kısmına yasa cıkarmaları lazım bu soz gerek odaya gerek yetkili merciye.Bunu bırakın genc muhendis arkadasımız bu hataya dussun bunu insaat muhendisi olmayı hayal eden cocuklar bile yapmaz.İşte ustalık bu fotografla belli oluyor.Eline keser civi alan usta oluo elinde birikmiş para olan muteahit oluyor.Olanda insaat muhendisine oluyor.Baska soze gerek yok.Burası Turkiye emegi olana saygı ve hak yok.İnsallah bu tur hatalar 17 agustos depremi gibi can yakmaz.İnsallah biz Turk toplumu olarak illaki canımız acıdıktan sonra birseyleri duzeltmeyiz,ileri goruslu oluruz.Saygılarımla...(Bu yazıma bir cok kişi ne alaka diyecek biliyorum fazla uzatmak istemiyorum kısa ve oz ancak bu kadar oldu.Benim gibi dusunenler ise bu yazıya hak vereceklerdir)
İyi Çalışmalar...
Raphsody 09-01-2007, 08:01 Kalıp denk gelmediğinde "Yahu bir yanlışlık var bu işte" demediler mi acaba?
hakan.ins 09-01-2007, 08:22 bunu yapabilmek beceri ve vicdansızlık ister.Para uğruna yapılanı değiştirmeyen bu vicdansız zihniyet olduğu sürece üzülerek ve istemeyerek söylüyorum ama biz daha çok 17 ağustoslar görürüz
statiker 09-01-2007, 13:08 eleştirilere aynen katılıyorum..ama şunu da unutmamak gerekiyor..
KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ...
sonuçta herşey biz mühendislere bağlı..bu binanın illa ki bir statikçisi veya fenni mesulu vardır..
Arkadaşlar bu bina ile ilgigi bir açıklama yapmak istiyorum bina Ankarada Bir Resmi Kurum binasıdır. Binadaki tek hatada bu değil birçok hata var. Tabiki adına hata denirse...
mimlioenel 09-01-2007, 14:19 valla süper kiriş uçuyo çünkü:)
zzmegaron 10-01-2007, 07:51 bence muhteşem işçilik olmuş.....
bence kiriş ucmaya dogru yol almış arkadşlar
vahap1313 10-01-2007, 09:57 tek kelimeyle....yazık
Yapı Mühendisi 19-01-2007, 13:56 Saplama kiriş vardı , bu da yeni versiyon kiriş ;
SALLAMA KİRİŞ
extremeengineer 19-01-2007, 14:49 Saplama kiriş vardı , bu da yeni versiyon kiriş ;
SALLAMA KİRİŞ
bn de tam buna uygun bı ad arıodm bu tam oturmus, acep demırler nasıl bağlandı o noktada
pascal37 19-01-2007, 14:58 krişin fazla ömrü yok!
yiscanli 10-02-2007, 21:14 bir de utanmadan köşebent takıp sıva çekmişler... eskiden insanlarda utanma dürtüsü vardı orayı kırdırıp kimsenin görmemesi için sıvatma yoluna gidilirdi... şimdi merkezi temiz çıksın diye köşebent takıyorlar!!!!
Beton dökülürken kalıp patlamışta olabilir yatay gelen kirişin ucu düzgün değil gibi
walla adam zor olanı başarmış...bu adam bu kirişin kalıbını nasıl yapmış merak ettim doğrusu...mimaride eşi benzeri görülmemiş bir tasarım harikası,tebrikler yaratıcılıkta sınır yok..
islamkarakurt 17-07-2007, 09:47 bu resimde göze çarpan yanlızca ustanın yaptığı hata ve denetlemedeki eksiklik değil bence....
Birbirine saplanan bu iki kirişin farklı açılar yaparak birleşmesi mühendislikte istenen ve pekde görülmüş bir durum değildir. Bu birleşime karar veren mühendisin nasıl bir hesap yaptığını merek ettim doğrusu... Gerçi yanlışta olsa bu halini bile becerememişler ya...
Diğer bir husus ise resimlerden görebildiğim kadarıyla bu hataların yanında güçlü kiriş, zayıf kolon gibi bir yanlış uygulamada yapılmış olabilir...
A.Gökhan ALPTEKİN 17-07-2007, 15:56 Bu nasıl bir imalattır yahu yazıklar olsun resmen Allah'a emanet duruyor...
statiker 17-07-2007, 19:56 'uçan kirişler' dedikleri tasarım bu olsa gerek:D
Erman GÜDÜ 18-07-2007, 22:00 bu kirişi yapanda yaparken görüpte bişey demeyende kontrol esnasında kabul eden kontrol mühendiside vatan hainidir. bu memlekette terzinin işine bile saygı gösterilir ama herkes inşaat mühendisidir...
İşçilikten önce mühendislik ayıbı. O kirişler imal edilirken bir kontrol eden yok muydu acaba. Hele de kamu kurluşuna ait bir bina olduğunu okuyunca açıkçası utandım...
arifnihat 01-08-2007, 12:17 tamam çok hatalı bir yapı ama hakikaten çok komik yaw:D
cömezmüh 06-08-2007, 16:53 buyur burdan yak:)
bunun nasil yapildigini da anladim.bence merdivende bir esneme hareketi gozlemlendi,mudahaleyi yapmak icin bir imalat yaptilar.o da soyle olmustur bence;acili giden kirise dikkat edin merdiven doseme genisliginin merkezi gibi yani ortalanmis,bu da kolona bastirilmaya calisilmis.imalatin is programina bakalim; once kisa kirisi dokmusler ama merdiven dosemesini ortalayamamislar,sonra da acili olan kirisi ortalayarak dokmusler..:)))
yaa bunu yapan usta, mühendis iş bitip karşısına şöle bir geçip yaa bu pek göze hoş gelmiyo acaba bi terslik mi var diyedemi hiç huzursuzlanmadılar nasıl vicdan rahatlığı ki bu anlamıorm:mad:
ustalar farklı uçlardan başlayıp tek noktada birleşmişler ama gps kullanmadıklarından aks şaşmış biraz:)tünellerde bile dağın öbür ucundan 15 cm hatayla buluşuyorlar
möhendis 10-11-2007, 20:53 ya taşır o yükü bir şey olmaz
erdaldonmez 23-11-2007, 19:33 Arkadaşlar Atip Tutmayalim Lütfen!!!!!!!!
Kalip Patlamasina Magruz Diagonel Bir Kiriş Bu Siva Ile Merkez çikilmiş Ayrica Statik Bakimdan Hiç Bir Sakincasi Yok Mühim Olan Net Beton Payidir Demir Içerisindeki Lütfen Okuyalim ögrenelim Ama Lütfen Bu Bir Kalip Patlamasi Ama Sistem Hatasi Yok Denemez Konsol Bir Kirişi Diger Bir Konsol Kirişe Bindirmek Dekordan öteye Geçmez....
şimşek06 26-11-2007, 15:22 gerçekten bu ne ya ??
Arkadaşlar Atip Tutmayalim Lütfen!!!!!!!!
Kalip Patlamasina Magruz Diagonel Bir Kiriş Bu Siva Ile Merkez çikilmiş Ayrica Statik Bakimdan Hiç Bir Sakincasi Yok Mühim Olan Net Beton Payidir Demir Içerisindeki Lütfen Okuyalim ögrenelim Ama Lütfen Bu Bir Kalip Patlamasi Ama Sistem Hatasi Yok Denemez Konsol Bir Kirişi Diger Bir Konsol Kirişe Bindirmek Dekordan öteye Geçmez....
Allah razı olsun yaw..okudum okudum mesajları hayrete düştüm,bu yukarıdakileri yazanlar hiç kalıp+beton dökümü görmemiş hayatlarında belli ki.
Ha tamam kalıp açtığına göre başarısızdır ama önce sorunun bu olduğunu anlayabilecek mühendis adaylarına ihtiyaç var
MUSTAFAFRT 29-11-2007, 19:53 ben bu kirişi yapan adama tek kelime sölerim ACEMİ. statikten anlamıyor bu adam nerde gorulmuş yandan baglama ve kolon kalınlıgında kiriş olmaz olamaz. hafif bir yatay harekette o bina ne hale gelir bilmiyor. zaten bilse onu öyle yapmaz
erdaldonmez ve schiba arkadaşları alkışlıyorum bu binada statik hata yoktur dedikleri için,yatay bi kuvvet geldiğinde bu eğik kiriş diğerini ne hale getirir yada ordaki kolon neye maruz kalır bi düşünün,yorum yazanlara atmayın dieceğine kendilerinin bi açıp okumaları lazım,yoksa tekrar mı okusalar okulu??? ewet ewet tekrar okusunlar okulu....
aksungur 05-02-2008, 16:54 demek birde resmi kurum binası hııı...cok enteresan gerçekten...
bu kirişi hiç bir yrde bulamazsınız o yüzden keyfini çıkarın:)
semsipasa 27-03-2008, 23:01 bir de dikkat ettiniz mi merdivenin tam ortasında iniyor koca ve asimetrik kirişimiz
ucu da çıkmış Allah muhafaza
haşırt diye bir ses her an gelebilir uzunca bir vatandaşımızın kafasından
o kirişe uçuyo diyenler sizler inşaat müh olmayın bi zahmet.o kiriş merdiven altı kirişi,yani kirişli merdivenin kirişi.tabiki öyle yukarı dogru çıkacak.burdaki hata sahanlık altından gelen kirişin,merdiven kirişine denk getirilememesi.buda tabi başıboşlugun bi ürünü.bunu gören hiç bi mühendis bu sekilde bırakmazdı.yazıklar olsun o ustalara.....
cemil.bardi 25-04-2008, 01:06 helal olsun zor is
hakan.ins 06-08-2008, 10:28 valla bu işi yapan adamı tebrik etmek lazım bunu yapan bir insan olamaz :(
bir insan böyle bir hatayı nasıl yapabilir ki aklım almıyor gerçekten yazık!!
rooobzoom 20-11-2008, 20:58 bu kirişin kalıbını yapan ustayı tebrik etmek lazım sebebi işçilikten kaçmaması. trajikomik dedikleri bu olsa gerek
bunu yapmakda baya zor aslında
Evet yanlış yapmak düzgün yapmaktan daha zor.
demiraydemir 10-03-2009, 00:40 ee mühendisliği büroda oturmak anlayanların eserlerinden biri daha işde
manivela 20-05-2009, 21:04 nedendir bilmem birden şu fıkra geldi aklıma: :cool:
mısır hükümeti kızıl denizin altina tüp geçit yapmak için ihale açar. ihaleye ingiltereden, amerikadan, japonyadan ve türkiyedende temelin firmasi olmak üzere birer firma katilir. firmalari teker teker mülakata çagirirlar ve teknik bilgi isterler.
ingiliz firmasi:
- biz iki taraftanda eszamanli olarak tüneli kazmaya baslariz ve denizin altinda tam ortada bulusuruz. tüneller arasinda maksimum 1 metre bir Metre fark olur. 30 metrelik enindeki tüneldede 1 metreyi rahatlikla düzeltiriz derler.
amerikan firmasi:
-bizde ikitaraftan kazmaya baslariz ve tam ortada bulusuruz maksimum 50cm farkolur derler.
japon firmasi:
- biz iki taraftan kazmaya baslariz ve tam ortada bulusuruz. Maksimum 20cm farkolur derler.
sira bizim temele gelir.
temel:
-valla bizde iki taraftan kazmaya baslariz. ortada bulustuk bulustuk bulusamadik iki tüneliniz olur der
|