Orijinalini görmek için tıklayınız : Güçlendirme Sempozyumları

ahiska
26-12-2006, 00:22
yapı güçlendirme ile ilgil vatandaşımızı bilgilendirecek sempozyumlar fuarlar.toplantılar hangi ilde kaç defa yapılıyor. bir elin parmaklarını geçmez belki ama isterimki yanılıyor olayım. halkımızın bu tür gerekli olan bir konuda bilinçli olduğunu şahsendüşünmüorum ve bu sorununda ortadan kalkmasını istiyorum. saygılarımla

Erman GÜDÜ
07-09-2007, 08:57
Sadece güçlendirme mi ? Halkın her konuda bilinlenmesini isteriz. (inşaat aşamasında). Artık 1m2 yer kavgaların edilmediği herkesin işini adam gibi yaptığını bir düşünsene. Belki bir ütopya bu ama gerçekleştiği zamanda güçlendirmeye ihtiyaç kalmaz. Unutmamalıyız ki Güçlendirilen binalarda bir zamanlar ofislerde tasarlanıp uygulandı. Zamanının sıfır binasıydı.

Seminerler konusunda tamamen haklısın. Herşeyi düşünen Sayın ODAMIZ umarız onuda yapacaklar umarız...

murat_ang
14-02-2008, 18:10
Bu konuda sizlere hak veriyorum. Yeterince seminerler, sempozyumlar yapılmıyor. Halktan ziyada bu işi ciddi yapan mühendislerin yani bizlerin bilgilendirilmesi gerekir. Türkiye bu konuda oldukça duyarsız görünüyor. Söylediğiniz gibi İMO'nun bir an önce bu işe el atması gerek..

Volkan Donbaloğlu
14-02-2008, 22:16
Bu konuda sizlere hak veriyorum. Yeterince seminerler, sempozyumlar yapılmıyor. Halktan ziyada bu işi ciddi yapan mühendislerin yani bizlerin bilgilendirilmesi gerekir. Türkiye bu konuda oldukça duyarsız görünüyor. Söylediğiniz gibi İMO'nun bir an önce bu işe el atması gerek..

Arz talep meselesi bence. Hep beklememek lazım. İMO yapsın gidelim olmaz. Ayrıca kim gitti odaya böyle böyle bir durum var, şunu istiyoruz diye. Bizde bir şeyler yapalım.

Yapı Mühendisi
14-02-2008, 22:25
[Only registered and activated users can see links]

Bu tür seminerler yapılmıyor değil.Yukarıda benim de katıldığım ulusal bir sempozyum var mesela.

Sempozyumlar yapılmasına yapılıyorda , bunlar tiyatro oyunları gibi şehir şehir gezemiyorlar.Akademisyenler öyle yapsalar idi mesleki faaliyetlerini yapacak zaman bulamazlardı.İğneyi batırmadan önce bir düşünmek gerek.Bu tür sempozyumlar internette , üniversitelerde , odalarda vs.duyuruluyor.Onlar gelmiyorsa/gelemiyorsa siz gidin.Eğer bilim amacınız samimi ise.
Ama biz gitmiyoruz/gidemiyoruz.Çünkü çoğunlukla zaman bulamıyoruz yada yeterli önemi vermiyoruz ki veriliyor olsa idi forumdaki makaleler , tezler , bu tür sempozyum bildirileri çok kişi tarafından okunur takip edilir olurdu ama eğlence konularının belki onda biri kadar dikkat çekiyor.
Yada nasıl olsa paket programlar var diyoruz gitmiyoruz.
Eleştirel yapınızı koruyun ama lütfen mantık çerçevesinde gerçekleşsin.

Saygılar.