Orijinalini görmek için tıklayınız : perde kiriş çakışması

torunoğlu
07-12-2006, 16:16
merhaba arkadaşlar gene ben:Dbir sorum daha olacak.ekte gönderdiğim resimde:K110 kirişinin i ucunu E1 düğüm noktasına tutturdum ama analiz öncesi raporda buyüzden uyarı alıyorum.bu hesaplarda bi sorun çıkartırmı? 'i' ucunu perdenin soluna da tutturdum ama kirişin sona kadar dewam etmesi gerekli.her iki durumdada analiz yaptırınca mesnette kesit yetersiz diyor.ayrıca yapıda mekanizma oluşmuş olabileceğini söylüyor, arıyorum ama böyle bir durumu bulamıyorum.çok soru sordum kusura bakmayın ama eskişehirde bu programdan anlayan pek kimseyi tanımıyorum.kendi çabamla we sizin sayenizle öğreniyoz:Dşimdiden çok teşekkürler:o

[Only registered and activated users can see links]

torunoğlu
07-12-2006, 16:16
merhaba arkadaşlar gene ben:Dbir sorum daha olacak.ekte gönderdiğim resimde:K110 kirişinin i ucunu E1 düğüm noktasına tutturdum ama analiz öncesi raporda buyüzden uyarı alıyorum.bu hesaplarda bi sorun çıkartırmı? 'i' ucunu perdenin soluna da tutturdum ama kirişin sona kadar dewam etmesi gerekli.her iki durumdada analiz yaptırınca mesnette kesit yetersiz diyor.ayrıca yapıda mekanizma oluşmuş olabileceğini söylüyor, arıyorum ama böyle bir durumu bulamıyorum.çok soru sordum kusura bakmayın ama eskişehirde bu programdan anlayan pek kimseyi tanımıyorum.kendi çabamla we sizin sayenizle öğreniyoz:Dşimdiden çok teşekkürler:o

H.Kumral
07-12-2006, 17:14
ekli dosyayı bir türlü açamadım
ama anladığım kadarı kirişiniz ile perde birleşiminde bir problem var gibi
şöyle açıklık getirebilirim sonuçta perdeyi iki nokta ile tanımlıyorsunuz
bu iki noktadan birine elemanınız bağlanmalı

açıklamayı r13 kullandığınızı düşünülerek yaptım

onurtunaboyu
07-12-2006, 17:33
Soruya cevap veremiycem ama resmin linkini buraya yerleştireym dedim.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Bu arada gözüme takılan nokta 1 ve 2 aksı arasında bir aks olmadan o P10perdesini nasıl tanımladınız?

arasinsaat
07-12-2006, 18:37
merhaba
dosya menusu altında proje arsivle yapıp sadece veri dosyalarını secili olarak arsivleyip , gonderebilirsen bi bakmak isterdim
buyuk ihtimalle modelinizde hata var yapıyı yeniden modellemeniz gerekiyor
bu durumlarda ,prota ya mail atıp yardım isteyebilirsin.modelindeki hatalara bakıp cevapliyabilirler .
iyi calısmalar.

torunoğlu
08-12-2006, 00:42
Soruya cevap veremiycem ama resmin linkini buraya yerleştireym dedim.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Bu arada gözüme takılan nokta 1 ve 2 aksı arasında bir aks olmadan o P10perdesini nasıl tanımladınız?

aslında perdenin o ucunda da aks war ama perde boyu kadar (25cm)çıktıda gözükme özelliğini we aks isimlerini kapattım oyüzden gözükmüyor.

H.Kumral
08-12-2006, 08:12
pekala dediğimi dikkate aldınızmı perdeyi tanımladığınız 2 noktadan birine mi bağladınız kirşinizi tanımlarken?

onurtunaboyu
08-12-2006, 08:33
Ben yine gözüme takılan bişey sorucam. Akslar üzerinde duruyorum çünkü problem akslardan kaynaklanıyor gibi.

kirişlerin oturduğu aks kesişiminde x oluyor. Perdeye oturduğu yerdede daire içinde x oluyor. K132 kirişinin aksı sanki kirişin sol ucundan 0 mesafe kaçıklıkta fakat perdeye oturduğu aks perdenin sağ ucundan 0 uzaklıktaki aksta. Aslında aksların hepsini açarak resmi koysanız daha iyi olurdu sanırım.

Düşümcem ise V14 te S ile tanımlanan kolonun istediği aksına kirişi oturtabiliyoruz ama perdenin içinde Rijit kiriş tanımlı olduğu için içinden geçen bir kirişe izin vermiyo olabilir (Benim düşümcem)

torunoğlu
08-12-2006, 21:23
arkadaşlar ben projeyi yolluyorum.oradan daha rahat görebilirsiniz.yolladığım bu projede mekanizma ile ilgili hata wermiyor çünkü merdiveni oturtmak için koyduğum kirişi sildim.sorun ordan kaynaklanıyodu galiba.sildiğim kirişin yeri 25/220 boyutlu iki perdenin arasındaydı zaten dikkatli bakınca aksını görebilirsiniz.bu kirişin mesnet momentleri pozitif çıkıyodu.ama bu imkansız yani kirişi tanımlarken bi hata yapmışım ama ne olduğunu bilmiyorum.bu kirişi tekrar koysam aynı hatayı werecek sizce ne yapmalıyım??ayrıca yukarda remini gönderdiğim kısmıda incelerseniz sewinirim (14 wersiyonu)

eotugen
25-12-2006, 17:41
hata veren kirişlerin tanımlama noktalarını değiştirdim karışıklık olmaması açısından p6 perdesinin hemen yanından başka bir aks tanımıyarak kirişi burdan girdim sorun ortadan kayboldu,ayrıca alt kısımdaki küçük döşemeleri kaldırdım çünkü onları programa hesaplatamazsın ayrıca hesap isteyen döşemeler değil zaten onları autocad de çizersin tekrar ve nervür döşemede de aynı şekil çıktı almadan önce düzenleme yapman gerekir, son olarak merdiven için yerleştirdiğin sonra sildiğin kirişe de lüzum yok zaten merdivenin 2 perdeye oturuyor projenin son hali linktedir.
*not donatı hesabı yaparken donatı çapı minimizasyonu yöntemi senin için daha kolay olabilir. Ahmet Topçu hocamıza saygılar

torunoğlu
25-12-2006, 23:37
teşekkür ederim dosyayı indiriyorum.galiba ogü lüsün
ayrıca memnun oldum iyi çalışmalar

torunoğlu
25-12-2006, 23:45
170*25LİK perdeleri nasıl girdiniz?ben perde komutuyla girince SP şeklinde yazıyor.

onurtunaboyu
26-12-2006, 11:00
Evet ya bende merak ettim o perdenin nasıl girildiğini. Normalde boyu eninin 7 katı olan elemanlar perde oluyo (25*7=175) 175den küçük eni 25cm olan elemanları Sp olarak görüyo probina. :confused:

arasinsaat
26-12-2006, 16:44
ben bu konuda sadece sunu soyleyebilirim probina aksların hep ortadan verilmesi ile iyi calısan bi program zaten tum tanıtım filmi , örnek proje vs akslar her zaman kolon, kris ,perde nin genellikle ortasından gecer mimari aksların dısında bu akskarı tanımlayıp oyle calısmak gerekiyor yani benim fikrimce oyle

eotugen
31-12-2006, 13:52
arkadaşımız perdelerin bitiş noktasına aks koymuş ancak o kadar sündürmüş ki aksı gözle görmek çok zor yoksa 2 ucunu tanımlamadan perde dediğiniz gibi girilemez.