Orijinalini görmek için tıklayınız : çizgisel yükler

torunoğlu
05-12-2006, 23:20
probinada çizgisel yük girebiliyoruz.benim projem asmolenli döşeme ve çizgisel yük girmek istiyorum ama program yükü algılamıyor.anladığım kadarıyla çizgisel yük normal döşemede çalışıyo.bende duwar geçen döşemelere çizgisel yük koyamadığım için hareketli yükü 1.5 kat fazla giriyorum.sorum şu;asmolene çizgisel yük girebiliyormuyuz yoksa hareketli yükü 1.5 kat arttımim mi??
şimdiden teşekkürler

H.Kumral
06-12-2006, 08:20
torunoğlu sanırım haklısın nervür döşemelerde dediğin gibi bu işi yapamıyoruz hareketli yükü arttırmak elbette bir çözüm olabilir

honolululu
06-12-2006, 13:31
PROBINA'da da kirişli kirişsiz plak döşemelere, kirişli kirişsiz radyelere konsol döşeme uçlarına çizgisel, noktasal ve alan yükü girilebilir.
Sadece nervürlü ve kaset döşemelere bu yükler girilemiyor.

Probina için konuşursak, eğer nervür döşemeye bu yükler girilecekse, t/m ya da kN/m cinsinden büyüklüğe sahip duvar yükünü, duvar uzunluğu ile çarpıp ton ya da kN cinsinden ifade edip bunu döşeme alanına bölerseniz, t/m2 cinsinden daha doğru bir değer elde edersiniz.

Plak Döşemelerde böyle bir şeye ihtiyaç yok. Plak döşemenin donatı hesabını yaparken Moment Katsayıları kullanılıyorsa bu yükler otomatik olarak döşemeye yayılır. Eğer Sonlu Elemanlar Kiriş Yükü Hesabı ya da Sonlu Elemanlar Döşeme Analizi yapılıyorsa, bu yükler otomatik olarak en yakın düğüm noktalarına ağırlıklı olarak paylaştırılır.

Yine Probina'da Kirişlere herhangi bir fonkiyon yük tanımlanabilir. Kolon başlarına ve perde başlarına moment, eksenel kuvvet, kesme gibi 6 doğrultuda kuvvet atanabilir. Perde üstlerine de herhangi bir fonksiyon yük tanımlamak mümkündür.