FearlessOs
04-12-2006, 13:59
arkadaslar bana ahşap dogramalar hakkında bilgi lazım eger yardımcı olabilirseniz sevinirim .. şimdiden teşekkür ederim...
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahşap doğramalar hakkında bilgi FearlessOs 04-12-2006, 13:59 arkadaslar bana ahşap dogramalar hakkında bilgi lazım eger yardımcı olabilirseniz sevinirim .. şimdiden teşekkür ederim... delibalta1981 05-12-2006, 12:16 arkadaslar bana ahşap dogramalar hakkında bilgi lazım eger yardımcı olabilirseniz sevinirim .. şimdiden teşekkür ederim... babam ve abim 32 yıldır bu işi yapıyorlar.hangi bilgilere ihtiyacınız varsa söyleyin.yardımcı olmaya çalışırım.saygılar FearlessOs 06-12-2006, 11:00 her türlü bilgi lazım ...ahşap dogramalara ornek . nasıl yapılır , hangi agaç türleri kullanılır vs... YılDıZlı 13-05-2007, 13:33 Banada Lazım Yardımvı Olursanız Sevinirim.. Mel75 07-10-2007, 00:36 Türkiye'de genelde çam, meranti ve sapelli kullanılır. Avrupa da daha yaygın olarak Çam ve Meranti kullanılır. Genelde standart IV 68 pencerelerdir. Kesit kalınlığı yani. Türkiye'de kaliteli ahşap doğrama üretimi yapan önemli firmalardan birkaçı: Arbor-Selectron: [Only registered and activated users can see links] Maspen: [Only registered and activated users can see links] Çamın mutlaka emprenye edilmesi gereklidir. Meranti ve Sapellide yapılmasa da olur, zira dayanıklı ağaçlardır. Pencere üretiminde kullanılan profiller genelde üç parçanın yapıştırılmasıyla oluşan lamine profillerdir. Sağlamlık açısından genelde tercih edilen Zıvanalı yani geçmeli birleşimlerdir. Fakat bu zıvanaların derzlerinin boya öncesi yalıtımını doğru dürüst yapan firmalar Türkiye de ne yazık ki nadirdir. Ahşap pencerelerin boyası hakkında daha fazla bilgi verebilirim isterseniz. [Only registered and activated users can see links] Selamlar, Melih [Only registered and activated users can see links] |