Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunlar Da Benden

zamora
02-12-2006, 19:20
Daha Önce asmolen bir döşeme ile ilgili olarak yazmıştım. Betonarmede bazı kabullerin gözden geçirilmesi gerekiyor diye.Eklediğim bazı fotoğraflar bunun en güzel kanıtı 2 kolona oturan 4 kiriş sistemli binada sadece bir bölgede çatlak vardı.

Bir aile dostumuzun tanıdığının bir binası idi. Rica üzerine yardımcı olmuştum.5 Kat Çift daire ve inşaat sahibinin kendisi ve akrabaları ile oturmak için yaptırdığı bir bina idi. Kaldırılmış kolonlar, saplama üstüne saplam kirişler...
Çelik kolonlarla takviye yaptırdım ama o bina 2 senedir sağlam ayakta durmaktaydı.

KOLONA BASMADAN DOLAŞIP DURAN KİRİŞLER

(Köşedeki duvar üzerindeki görüntü çimento şerbetidir kolon değil)

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

ÖZEL "MAFSAL İMALATI"

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

BAŞKA BİR MAFSAL NOKTASI

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

KOLONSUZ DOLAŞAN KİRİŞ BAŞKA BİR NOKTA

İnşaat sahibi detayları (!) Kalıpçı ustası ile karar vererek çözdüklerini söylüyordu.
Tabi ben binayı dolaşırken buraya mühendis gelmedi mi dediğimde inşaat sahibinin övünerek söylediği şey çok ilginçti :

"Bodrum katta 2-3 noktada saplama kirişe mühendis itiraz ettiği için ben de onu kovdum"

tevekkül
03-12-2006, 14:19
fıkra gibi yaw:D bu adamın adı temel mi?

bence bu bina düşey yükleri taşır uzun yıllar.ancak en ufak bir deprem etkisi gelmesin, temelde farklı deformasyonlar olmasın diye dua etmeli daima.

sukruyilmaz
06-12-2006, 07:31
kolona basmayıp dolaşan kirişler ne zamana kadar rahatca dolaşabilecek?zamana baglı sehimler oluşmıyacak mı?kirişlerin boyutları abartılı mı değil mi?güçlü kolon zayıf kirişten vazgeçip,güçlü kiriş sıfır kolon mı yapsak acaba,kirişleri tuglalara oturturuz olur biter,ne kalıp derdi ne ne beton derdi ne etriye sıklaştırma derdi,ohh bi sorun kalmıcak ortada.

bletchley
24-12-2006, 23:23
inşaat sahibinin sözü süpermiş ya ; Bodrum katta 2-3 noktada saplama kirişe mühendis itiraz ettiği için ben de onu kovdum...:eek:
Ayrıca mafsal açıklaması da çok yerinde olmuş, şekil çok açıklayıcı ( teşekkür )

engineer_bil
27-12-2006, 00:29
bence binalarda bir döşeme bir duvar neyimize yetmiyor arkadaşlar(?) bu mühendisler de çok israfçı(!!!)
bu duruma sadece gülüyorum:D acaba biz boşuna mı okuyoruz? ülkemizde herkes inşaatÇI (!) nasılsa.....

Raphsody
27-12-2006, 08:34
Paranın gözü körolsun... :D

Anlayana davul zurna saz... :D

serkan_o
03-01-2007, 15:14
cok muteahhıt tanıyorum.. hepsı okumak care degıl ıs sende bıtıyor demıslerdı.. megerse bu olsa gerek..allah akıl fıkır versın..

tardem
07-01-2007, 10:40
biz teknik elemanlar resimlerin anlattığını çok iyi biliyoruz. ama maalesef ülkemizin çoğu yerinde bu şekilde yani duvarlar üzerine bindirme kirişler inşa ediliyor.sebeb gayet açık . kolon koymanın masrafı düşünülüyor.ama bazı inşaatlarda yarma kolon diye bişey konuluyor. ama sadece o katta oluyo nedense.bir alt katta o kolon olmayabiliyor.

umut
20-01-2007, 20:51
inşallah sadece o inşaat sahibi o binanın altında kalır övündüğü şeye bak
üç kuruşluk zekaya sahip insanları müteahhitlik yapmalarına izin verilirse olacağı bu

omu097
29-01-2007, 14:02
pişkinliğin bu kadarı da yani...pes walla

baharay
03-02-2007, 19:47
türkiye' de bu işi ciddi anlamda yapan sayılı inşaat şirketi var.
mühendislik düşüncesinin rahatça kullanılıp, ortaya çıkan sonuçlar hangi şirketleri ayaklandırdıgı açık...
bu duruma alışık olalım....
burası türkiye bazen işler ters gider(-bilir, zorunda kalabilir, gitmek zorundadır vs.)
bazen nefret ediyorum...

bkocaman
04-03-2007, 05:52
bence orda kirise de gerek yok yaa, hatta duvarı da kaldır, döşeme kendini tasır Allah tarafından :)

lion42
13-05-2007, 00:09
Arkadaşlar Burada Bir Yanlişiniz Var.hiç Bir Malsahibi Mühendisi Inşaattan Falan Kovamaz.heralde Mesaja Cevap Veren Arkadaşlarim Projeci Değiller.çünkü Yapinin Fenni Mesulu Olan Mimar Ve Mühendisler Yapi Kullanma Izin Belgesi Alinmasi Sirasinda Belediye çağrilarak Ruhsata Imza Atmasi Istenir.siz Eğer Gider Belediyeye Fenni Mesullukten Istifa Ettiğinize Dair Dilekçe Verirseniz O Müteahhitte Başka Bir Fenni Mesul Bulmak Zorunda Kalir.yani Yeni Fenni Mesul Yeni Bir Para Demek.mal Sahipleri O Riske Pek Girmezler.ayrica Belediyedeki O Inşatin Dosyasina Inşaat Ile Ilgili Olumsuzluklari Not Ettirerek Sizden Sonraki Fenni Mesulünde Aksakliklari Gidermeden Inşaata Devam Edilmesini Engelleyebilirsiniz.sadece Sizi Inşaattan Kovmaya Kalkacak Adamdan Korkmamak şarti Ile Sizin Projenizde Kimse Sizden Izinsiz Değişiklik Yapamaz.

angela
13-05-2007, 11:32
Bugün -herkesi ve heryeri kastetmiyorum- ama mühendisin amele kadar değeri olmadığı bir ülkede yaşadığımızı unutan ve sanki çok değerli bir meslek grubu imişiz gibi davranan ve HAYAL DÜNYASINDA YAŞAYAN ARKADAŞLARA ŞUNU SÖYLÜYORUM :

-NEDEN BU KADAR gerçeklerden uzak yaşıyorsunuz?
-Neden kendi dünyanıza kapanıp kalmışsınız. ve olmadığınız halde
-MIŞ gibi yapıyorsunuz. Gençleri yanlış yönlendiriyorsunuz. O sizin söyledikleriniz işin resmi prosedür konumu.
Siyaset yapmayacağım ama yeri geldiğinde başbakana bağlı kuruluşların bile posta koyduğu bir memlekette hangi prosedürlerden bahsediyorsunuz.

Resimleri görmüyor musunuz.Sizce bunlar fotomontaj mı ? FOTO HATA bölümü komple bunlara ayrılmamış mı. Kim kime sormadan proje değiştiremiyormuş acaba ?

Dediğiniz kadar etkin ve yetkin bir meslek grubu isek memlekette bu kepazeliğin sorumlusu hangi fenni mesuluyetinin sahibi olanlardır acaba !

GEÇİNİZ KARDEŞİM GEÇİNİZ !

KRAL ÇIPLAK !

soad
07-07-2007, 20:51
Karaktersiz adam....

statiker
08-07-2007, 15:50
ne yapılırsa yapılsın sorumlular teknik elemanlardır,,müteahhit değil!!!

muh_bulent
15-07-2007, 09:08
herkes mühendis olursa ülkeninhali duman olur:):):):)

Erman GÜDÜ
02-08-2007, 10:54
bu binada kirşi aktarma elemanı değil taşıyıcı eleman olmuş. bu bina her yönde kuvvet taşır. hayran kaldım. bize öğretilenler yalanmış....

cömezmüh
06-08-2007, 16:15
bazıları ciddi derecede uçuyor.baksana ben uçuyorum zaten kolona ne gerek demiş adam.şişşşşt kardeeeeş titre ve kendine gel ayakların yere bassın accık.hiç akıllanmıcaz 17 ağustoslu,92-60-39 yıllarındaki deprem kayıtlarını dizi olarak tvde yayınlamak lazım insanlar korkularını çabuk unutuyorlar unutturmamak lazım......

nrcn1113
06-08-2007, 20:20
ne yapılırsa yapılsın sorumlular teknik elemanlardır,,müteahhit değil!!!

Teknik elemanın suçu nedir anlamadım. Mühendis girememiş ki sorumluluk alsın kapıdan kovulmuş

engmurat
01-11-2007, 11:34
inşallah sadece o inşaat sahibi o binanın altında kalır övündüğü şeye bak
üç kuruşluk zekaya sahip insanları müteahhitlik yapmalarına izin verilirse olacağı bu

Müteahhitlik konusunda yeni düzenlemeler yapılacak diye duymuştum...:confused:
'''''OKUL''''' okuyanlara müteahhitlik belgesi verilmeli..
'''''PARASI''''' olanlara değil!!!...:mad:
Hükûmetimizden bunları bekliyoruz...
Ancak mimarlar ve mühendisler de gerek ODA bazında gerekse BASIN-YAYIN yoluyla konuya dikkat çekmeliler...

Saygılarımla..