Orijinalini görmek için tıklayınız : Allplan Nedir?

MahmutAy
30-11-2006, 16:20
Geleceğin teknolojisi ile donatılmış akıllı CAD ALLPLAN paketi, tasarımdan sunuma kadar, planlama aşamalarındaki ihtiyaçların tümünü karşılayan komple bir programdır.
ALLPLAN akıllı bir CAD sistemidir ve komple bir sistem olarak gelişmiş modülleri sayesinde mimarın tüm beklentilerine cevap verir:

· Tasarım
· Çizim
· Modelleme
· Metraj
· Çatı ve merdiven konstrüksiyonu
· Organizasyon
· Sunum COM - hızlı ve kullanışlı menü sistemi
COM yepyeni bir planlama teknolojisidir.
Kullanıcı arayüzü olmadan çalışma imkanı verir.
COM teknolojisi ile planlama yeni bir boyut kazanıyor: Kolay, hızlı ve güvenli bir hale geliyor. ALLPLAN paketinin içerdikleri: 2 ve 3 boyutlu mimari, çizim, ölçülendirme, yazılandırma, Sembol ve makro tekniği, veri ve proje yönetimi, 2 ve 3 boyutlu mimari objeler, merdiven çizimi, taban alanı hesabı, metraj hesabı, DXF/DWG arayüzleri, 3boyutlu tasarım kontrolü, maskeleme tekniği, yeni başlayan ve profesyonel modları, COM, eskiz fonksiyonu, Windows arayüzü, Windows veya Windows NT.
Seçenekler:
Scan modülü - Scanner’da taratılmış çizimleri ALLPLAN verileriyle birleştirme
imkanı Katı Modelleme - serbest 3 boyutlu modelleme, hacimsel/alansal/tel çerçeve
modelleme, Boolen operasyonları, 3 boyutlu objeler, birleşim objeleri Visual - Render - 8192*8192 çözünürlüğe kadar Renderer (Flat-Phong-Gouraud-Raytracing), gerçekçi animasyon, OpenGL desteği, Film oluşturma, doku atama, 16 milyon renk seçeneği, aynalama, ışık hesabı, ışık kaynakları (Spot, konik, ....), güneş ışığı hesabı, VRML arayüzü, Pixel resmi formatlarının kullanılması (BMP, Tiff etc.) Workgroup - Proje yönetimi, katman yönetimi, ağ yönetimi Boyama - RAL renkleriyle mimari renklendirme, alan ve Pixel çalışmaları, ekranda ve çıktıda renkli gösterim.
Kütüphaneler Mimari 2 boyut, mimari 3 boyut, detaylar, tesisat, elektrik, kalıp, çelik 2 boyut, çelik 3 boyut, peyzaj/şehircilik, içmimari, çocuklar için yapı, Allplan artist.

Bilgisayar donanımı (minimum):
Pentium III - 128 MB RAM - Sabit Diskde 1 GB boş alan + 400 MB sistem sürücüsünde boş alan - 17" ekran - Windows NT 4.0 SP 6a USB Port desteklemiyor, Windows 2000 Servis Pack 3, Windows XP Servis Pack 1,
İnternet Explorer. Exp 5,5 ve üstü - Windows uyumlu her türlü ekran kartı
1024 x 768 x 64K 8 MB (Open GL destekli) - Klavye - 3 tuşlu mause

1. Allplan İnşaat V2004 nedir?
[Only registered and activated users can see links]
Allplan inşaat 2 ve 3 boyutlu donati çizimi konusunda gelistirilmis meslege özel bir CAD yazilimidir. Allplan inşaat ayni zamanda komple bir 2B çizim ve 3B modelleme programidir.

2. Allplan İnşaat V2004 Kimler Kullanabilir?
Özellikle statik hesap ve çizim aşamalarını ayırmış olan tüm mühendislik büroları kullanılabilir.

3. Allplan İnşaat V2004 Avantajları Nelerdir?
Kullanımı çok kolaydır.

Windows arayüzü ve Türkçe olması sayesinde öğrenimi çok kolaydır. Çok büyük parametrik donatı kütüphaneleri vardır. Tanımlı alanlara otomatik donatı çözümlerini kendisi yapar.

2B çizim programlarına göre en az %30 zaman tasarrufu sağlar.
Donatı etiketlemelerini ve metraj listelerini otomatik verir. Çizgiler yerine akıllı elemanlarla çalışılması nedeniyle, üzerlerinde tüm veriler saklanır. Bu da revizyonları kolaylaştırır.

Proje üzerindeki revizyonlar kolaylıkla yapılabilir.
Çalışmanızı 3 boyutlu model üzerinden yaptığınızdan dolayı, plan, kesitler ve görünüşler birbiri ile ilişkilidir. Bu, ana modelinizde yaptığınız tüm revizyonların diğer tüm görünüm ve tabiki büküm listelerinin de otomatik olarak değişmesi anlamına gelir.

Diğer CAD sistemleri ile veri alışverişi yapabilir.
Plan ve kesitleri kendiniz çizebileceğiniz gibi başka bir CAD yazılımından da veri kaybı olmaksızın Allplan inşaat içine alıp üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.

Yüksek çizim kalitesine ulaşmak çok kolaydır.
İstediğiniz pafta düzenlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Diğer CAD sistemlerinden farklı olarak aynı pafta üzerinde farklı ölçeklerde çizim ve datayları birleştirme şansı veririr. Ayrıca ölçeğe göre çizim standartları otomatik değişmektedir.

Mimari modüllerin eklenerek 3 boyutlu mimari proje çizimine olanak tanır.

Allplan Mimari CAD Sistemini entegre ederek gelişmiş mimari özelliklere de sahip olabilirsiniz.

4. Allplan İnşaat V2004 Genel Özellikleri Nelerdir?
Allplan inşaat’ da hızlı ve hatasız donatı çizimi için parametreleri değişebilen hazır donatı profilleri kullanılır. (Çubuk, etriye, çiroz, pilye, hasır, v.b.) Çizilen donatıların etiketlerini, istediğiniz bilgileri (Donatı çapı, adedi, aralığı, L boyu, çelik sınıfı, v.b.) donatı özelliklerinden otomatik alarak yerleştirir.
Çizilen her donatının detaylı metrajını otomatik verir. Ayrıca kendi metraj listenizi oluşturma imkanı tanır. Meraj listelerinde de ağırlık kat sayıları girebilirsiniz.
Allplan inşaat’ ın sunduğu çelik sınıflarını değiştirebilir veya kendi çelik sınıfınızı ekleyebilirsiniz. (BST 420 S, BST 500 S, v.b.)
Allplan inşaat, oluşturduğunuz sistemdeki her donatının, imalata veribilecek kalitede büküm listelerini oluşturur.
Allplan inşaat içindeki serbest donatı komutlarını kullanarak her türlü serbest şekildeki donatıları oluşturabilirsiniz. Bu sayede merdiven, rampa, çatı, v.b. eğik sistemlere de kolaylıkla donatı çizimi yaparsiniz.
Çizimin her aşamasında sınırsız kesit alma ve güncelleme şansı tanır.
Unutulmaması gereken önemli özelliği ise poz numarasını tek bir komutla güncelleyen bir sisteme sahip olmasıdır. Bu sayede poz numaralarında ve metrajda hata yapma olasılığınız sıfırlanır.

Bilgisayar donanımı (minimum):
Pentium III - 128 MB RAM - Sabit Diskde 1 GB boş alan + 400 MB sistem sürücüsünde boş alan - 17" ekran - Windows NT 4.0 SP 6a USB Port desteklemiyor, Windows 2000 Servis Pack 3, Windows XP Servis Pack 1,
İnternet Explorer. Exp 5,5 ve üstü - Windows uyumlu her türlü ekran kartı
1024 x 768 x 64K 8 MB (Open GL destekli) - Klavye - 3 tuşlu mause

uitvoerder
05-01-2007, 22:43
ustad cok iyi program bende kullanmaya calisiyorum ama cok karisik. ama insanin eli alistiktan sonra cok iyi projeler cizilebilir.....

zlatan
07-01-2007, 16:41
fiyatı nedir yada kırığını bulabilirmiyiz diye sormayı düşünsem.

zamora
07-01-2007, 16:55
3DMAX ın kötü bir kopyası, yetenekleri çok düşüktür, gerçekliği sınırlıdır, çalışması zahmetli, öğrenmesi zor bir programdır. Kendi Renderleri dandik olduğu için Cinema4D gibi bir program altında render yapılması daha uygun olmakta bu da 2. bir program daha öğrenmenize yol açmaktadır.

BENCE 3DMAX öğrenin.

Kolay Gelsin

green_moon
17-01-2007, 12:52
bence güzel bir program arkadaşımdan almıştımda 1 ay kullandım 3d maxsı kullanmadım ama oldukça ii bir program _GreeN_MooN_

anka
05-06-2007, 20:19
Çok süper bir program bu programda yapılmış çizimleri gördükten sonra da programa karsı baya bir ilgim var .Duyduğum kadarı ile de program internet tabanlı bir program.Kullanmak içinde 30-50 ytl arası bir ücret ödemek gerekiyor

arcilker
26-09-2007, 07:07
Arkadaslar ben 4 yıldır allplan kullanıyorum ve eger öğrenirseniz rakibi olmayan bir program
1-max ile karşılaştırmış bazı arkadaslar bir kere aynı kulvarın oyuncuları değiller max ile cinema 4d yi karşılaştırın
2-arcicad vb. gibi yazılımlara göre çok avantajlı
3-[Only registered and activated users can see links]
4-allplan+cinema 4d muthiş sonuclar

yuxelmurat
27-04-2008, 22:51
3DMAX ın kötü bir kopyası, yetenekleri çok düşüktür, gerçekliği sınırlıdır, çalışması zahmetli, öğrenmesi zor bir programdır. Kendi Renderleri dandik olduğu için Cinema4D gibi bir program altında render yapılması daha uygun olmakta bu da 2. bir program daha öğrenmenize yol açmaktadır.

BENCE 3DMAX öğrenin.

Kolay Gelsin

amelelik yapmak isteyen 3dmax ogrensin

allplan 2008 ile modelleme inanılmaz kolay ister organik olsun ister açılı herturlu mimari veya serbest elemanlar istenildigi gibi modellenir ister autocad gibi cad çizim dosyası hazırlarsınız ister max gibi 3d gorsel render ve animasyonlar allplan cinema 4d ile birebir uyumludur cinema 4d ile maxden daha kısa surede aynı kalitede renderlar alına bilir maxde kaliteli render için vraya ihtriyac vardır ki cinema 4d dede vray vardır ayırıca cinema 4d nin kendi render motoru global illumination(eski adı radiocity) ayarşar iyi yapıldıgında vrayden asagıya kalmaz ki max+vrayde 10 saatte alınan render aynı kalitede max 2 saatte alınır.

bence autocad kullanmak ameleliktir okulda proje çiziyorum arkadaslarla msnde konusyorum ne yaptın işte biri diyor ben çizimi bitirdik kesitlere geciyorum ben daha çiziyorum diyorum ertesi gun kırtasıyede karsılasıyoruz ne yaptın dyoum 2. kesite geçtim sen ne yaptın diyor bende diyorum 4 kesit çizdim 3-4 tane çizgisel perspektif aldım cinemada render alcagım diyorum arkadas daha 2 kesit çizecek + autocadı 3 boyut yapcak + içerden alınırmı bilmiyorum autocad okdar işe yarayan bi programmıdır 3 senedir kullanmıyorum perspektif alcak + onu vraye atıp render alcakki ben 4 render alna kadar o 1 render anca alcak sorarım bu amelelik degilde nedir?

erart
10-07-2008, 16:25
biri çevrim içi olsun ve şu demo versiyonu nasıl kuracamı bana bi anlatsın tawf lüttttfennnn

fgamimarlik
27-01-2009, 21:48
merhaba,

[Only registered and activated users can see links] adresinde sitemize üye olarak download bölümünden hem demo versiyonunu hem de kurulum prosedürünü içeren dosyayı indirebilirsiniz

selamlar

hatem7
01-04-2009, 14:23
Bu forumdaki arkadaşların ne düzeyde allplan kullandığını bilmiyorum ama allplanı maxle kıyaslayan bi arkadaş var herhalde mimari proğramın ne olduğunu bilmediği için böyle bir hata yaptı. max in render kalitesinin allplandan daha iyi olduğu dogrudur zaten allplan render ve modelleme programı değil mimari çizim programı o yüzden renderının kaliteli olmasıda gerekmiyor. örnegin projemizi çizdik maliyet hesabı yapıcaz işte burda mimari program olmasının avantajını kullanıyoruz oluşan 3b modelden metraj verisi alabiliyoruz max ögrenin diyen arkadaşa sormak istiyorum max te metraj verisi elde edebiliyormuyuz aceba kıyaslama yaparken biraz bilgi sahibi olanlar kıyaslama yapsınlar lütfen... Allplanı kıyaslıyacaksanız revit yada archicad le kıyaslayın.
bu arada bilginiz varmı bilmiyorum Avrupada lisansli kullanım bakımından birinci sırada allplan