Orijinalini görmek için tıklayınız : İnşaat Mühendisliğinde Ufak Bir Hataya Bile Yer Yoktur!!!

AYALUM
26-11-2006, 22:30
Evet arkadaşlar yazık ki inşaat mühendisliği için ufak bir hata bile büyük problemlere neden olabilir, aşağıda izleyeceğiniz videoda tamamen bundan bahsedilmektedir, eğer sabırla sonuna kadar izlerseniz gerçekten çok memnun kalacağınızı temenni ediyorum zira bizim için önemli ve ders çıkartılması gereken konularda gerçek hayatta meydana gelen olaylardan yararlanmışlardır...

[Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]

zamora
26-11-2006, 22:47
Birisi gerçeği yalana karıştırmış ve bilmeyerek siz de o görüntüleri yayınlamışsınız.

1. GÖRÜNTÜDEKİ KÖPRÜ espri niteliğinde internette yayılmış olan "bakın yol eksenini bile tutturamamışlar" niteliğinde bir görüntü

2. GÖRÜNTÜDE daha dikkatli bakarsanız iki binanın birleşim bölgesinde havaya uçurulan kolonları yani yıkılan bir binayı görürsünüz. Videoyu yapan kanadalı vatandaş bu binayı da hatalı hesap sonucu gibi göstermiş ama aslında yıkılan bir bina

SONRAKİ GÖRÜNTÜLER ise gerçek deprem görüntüleri ki bir kısmı 17 ağustosa ait.

Kusura bakmayın ama sizi aldatmışlar.

Daha Dikkatli Seyirler

AYALUM
27-11-2006, 00:44
dedikleriniz doğru olabilir ama yazık ki her yapılan hatanında kameraya çekilmesi mümkün değil yanılıyo muyum?? bence burda izlediklerimde gerçek hayatta olabilecek görüntüler, nitekim planlı bir yıkımda yıkılmayan bina, insanlar dans ederken çöken döşeme, toprak kaymasından meydana gelen yollardaki çatlaklar, viyadüklerde çıkan problemler bunların görüntüleride mevcut bu çekimde, ve ana tema ufak bir hata bile büyük problemler çıkartabilir bizim mesleğimizde zannedersem bu çekimi izleyen arkadaşlarda da aynı izlenim olacaktır, umarım bir de olumlu taraflarını da eleştirirsiniz, sagılarımla...

statiker
27-11-2006, 11:28
dedikleriniz doğru olabilir ama yazık ki her yapılan hatanında kameraya çekilmesi mümkün değil yanılıyo muyum?? bence burda izlediklerimde gerçek hayatta olabilecek görüntüler, nitekim planlı bir yıkımda yıkılmayan bina, insanlar dans ederken çöken döşeme, toprak kaymasından meydana gelen yollardaki çatlaklar, viyadüklerde çıkan problemler bunların görüntüleride mevcut bu çekimde, ve ana tema ufak bir hata bile büyük problemler çıkartabilir bizim mesleğimizde zannedersem bu çekimi izleyen arkadaşlarda da aynı izlenim olacaktır, umarım bir de olumlu taraflarını da eleştirirsiniz, sagılarımla...

haklısın..inşaat mühendisliğinde yapılacak en ufak bir hata bir çok kişinin hayatına mal olabilir..

serhatkayisi
27-01-2007, 10:30
mükemmel bir video eline sağlık

rfcnr
21-03-2007, 23:42
eline sağlık arkadaşım güzel paylaşım.

en sonda üzerine döşeme yıkılan adama bayıldım :) aynı nasreddin hoca hikayesi gibi.

oski_life
22-03-2007, 01:13
eğer ufak hatadan kasıt sayısal hesaplamalarsa ben bunların ufak hatalar olduğuna inanmıyorum. Hesap yaparken bütün olacakları öngörecek bilgisi varsa küçük hatalar yapsa dahi emniyet gerilmesi gibi toleranslarla bu hata kapatılabilir.

Bence bilgisizlik, dikkatsizlik ya da ben yaptım oldu anlayışı. Özellikle ülkemizde bu böyle...

scFB
28-03-2007, 01:25
Bence de süpermiş, özellikle en sonu...
Benim eski çalıştığım şirketin eski ortağı inşaat mühendisi bir vardı, adam bütün okulları birincilikle bitirmiş; o hep şöyle derdi: "Taş, tuğla öldürmez, insan öldürür, cahillik öldürür."
Yani kendi ellerimizle kendi mezarlarımızı inşa ediyoruz...

(Bu cümleme, işini iyi yapan ve işi bilen kişileri katmıyorum, inşaat yapmak günümüzde çok basit bir iş olarak görüldüğü sürece, kayıplar hep olacaktır. Bence işi, uzmanlarınca ve eğitimini almış kişilerce dikkatlice, her detay gözönüne alınarak yapılmalı...)