arc07
13-11-2006, 09:14
kolonlarda beton dökümü sonrası oluşan geniş boşluklar ve bozuk yüzeyler için,mevcut betona yapışacak ve donatıları saracak gerekli mukavemete sahip ne tür bir tamir harcı kullanmalıyız.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : kolon tamir harçları arc07 13-11-2006, 09:14 kolonlarda beton dökümü sonrası oluşan geniş boşluklar ve bozuk yüzeyler için,mevcut betona yapışacak ve donatıları saracak gerekli mukavemete sahip ne tür bir tamir harcı kullanmalıyız. statiker 13-11-2006, 11:20 kolonlarda beton dökerken,vibratör kullanarak veya titreşim yaparak tam dolmasını sağlamalısın.bu çok önemli bir ayrıntıdır.geniş boşluklar çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.bunun önüne geçmelisin.tamir harcını kullanmamaya bak.. mimlioenel 13-11-2006, 12:15 kolonlarda beton dökerken,vibratör kullanarak veya titreşim yaparak tam dolmasını sağlamalısın.bu çok önemli bir ayrıntıdır.geniş boşluklar çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.bunun önüne geçmelisin.tamir harcını kullanmamaya bak.. SANIRIM ARKADAŞIMIZ SENİN DEDİĞİN ŞEKİLDE DÖKMEMİŞ BETONU VE ÇATLAKLAR KALMIŞ BU ÇATLAKLARI ONARMAK AMAÇLI NE ÖNERİLEBİLİR? zamora 13-11-2006, 15:17 Geniş boşluklar lafı her halde yarık değildir. Kopan bazı ufak tefek parçaları kastediyorsunuz herhalde eğer yarık ise bu çözüm işe yaramaz. Ben klasik beton tamirini yazıyorum. Sikanın ürünleri kullanılabilir. İnce tamir harçlarına bakınız. -------------------------------------------------------- Çimento esaslı, özel tane boyutunda dolgu, ürün performansını ve işlenebilirliğini arttırıcı kimyasal katkılar içeren tek bileşenli yüzey tamir harcı ve TSEK belgeli olmalı. Uygulama alanları Yapılardaki restorasyon çalışmalarında, Boyama, seramik kaplama, izolasyon öncesinde düzgün yüzey sağlamada, İnce çatlakların doldurulmasında, Dökülmüş, oyulmuş, kırılmış, kopmuş beton, sıva vb hasarlı yüzeylerin onarılmasında, Brüt beton, prefabrik beton, gazbeton, briket, tuğla yüzeylerde, 1-5 mm. uygulama aralığı. Teknik özellikler Uygulama Sıcaklığı: +5 ºC / +35 ºC Karışım Oranı: 5,5-6 lt su / 25 kg toz Kap Ömrü: 25 dakika Priz Süresi: 1- 1,5 saat Kullanıma alma süresi: 6 saat sonra Tüketim: Ortalama 1,5-2 kg/m² ( 1 mm kalınlık için) Ambalaj: 25 kg. kraft torba Raf Ömrü: Açılmamış ambalajında kuru ortamda 12 ay Test sonuçları Basma dayanımı: > 11 N/mm² Kırılma dayanımı: > 4 N/mm² Yapışma mukavemeti: > 0,5 N/mm² Uygulama talimatı Yüzeyi yapışmayı önleyecek kalıntılardan arındırınız. Yüzeyin sağlam ve kürünü almış olmasına dikkat ediniz. Uygulama öncesinde, yüzeyi nemlendiriniz ya da daha iyi sonuç almak için Kalekim astar ile astarlayınız. 25 kg. toz harcı 5,5-6 litre su üzerine yavaşça boşaltarak topak kalmayıncaya kadar karıştırınız. (Karışım için düşük devirli mikser kullanılması önerilir.) Harcı olgunlaşması için 5-10 dakika dinlendiriniz, uygulamaya başlamadan tekrar karıştırınız. Zemindeki kopuk, çatlak, kırık bölgeleri mala ile iyice doldurunuz. 1-5 mm. arası kalınlıkta uygulanabilir. Yüzeyi nemli sünger ile perdahlayınız. Hazırlanan harcı 25 dakika içinde tüketiniz. Kullanım süresi geçmiş harcı atınız. Uygulama sonrası, yüzeyin 24 saat içinde zaman zaman nemlendirilmesi önerilir. Ben bir adet örnek yazdım. Yapı Kimyasalları satan birisi ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz. lustremoon 27-03-2007, 19:16 SİKADUR 43 3 Bileşenli Epoksi Reçine Harç.ÖZELLİKLERİAgregalar ve epoksi reçinelerin birleşimi solventsiz ve3 bileşenli tamir ve dolgu harcı. KULLANIM ALANLARIEndüstiriyel döşemelerdeBordur kenar taşlarındaKöprü mesnetlerindeBeton havalimanı pistlerindeVinç rayı altlarında AVANTAJLARIsolventsizBüzülmeden sertleşirYüksek mekanik dayanıma sahiptirDüşük sıcaklıklarda bile hızla sertleşirAşınma ve darbe dayanımı yüksektir UYGULAMABütün yüzeyler temiz olmalı;birikmiş sular kurutulmalı oynak parçacıklardan arındırılmalı ve çimento şerbetiyüzeyden arındırılmalıdır.Astar henüz tam kurumamış durumdayken karıştırılmış sikadur-43 ü yayıp mala ile iyice yerleştırınız .ASTARLAMASikadur 43 'ün (A+) bileşenlerinin her setten mak.%10 unu kullanarak astarlama yapılır.Sert bir fırça ile uygulanır. ÖNEMLİ UYARILAR 1) Rutubetli yüzeylerde ( yüzeyde serbest su bulunmamakkaydıyla ) sikadur-31 i astar olarak kullanın. 2) Hertabaka için maksimum kat kalınlığı yayılma ve doldurma için 6cm ( buyuk alanlarda 3,0 cm ). Yeni betonun minimumyaşı ortam koşullarına bağlı 3-6 hafta. 3) Açıktaki uygulamalarda sikadur-43 ün yüzeyine sikadur-52sürülerek geçirimsizlik saglanır.4) Uygulama sıcaklıkları minimum +5 derece maksimum +30derece olmalıdır. TEKNİK BİLGİİşlenebilirlikSıcaklık ºCNormal TipYavaş Tip1060 dakika2045 dakika60 dakikaSüre3020 dakika45 dakika4030 dakika Renk : Kum Rengi Karşım Miktarı( Ağırlıkça )A : B : C = 2 : 1 : 21( Hacimce )A : B : C = 2 : 1 : 19Karışım Yoğunluğu2,00 kg / lBasıç Dayanımı 1. Gün50 - 80 N / mm²28. Gün75 - 100 N / mm²Eğilme Dayanımı1.Gün25 - 40 N / mm² 28.Gün30 - 40 N / mm²Yapışma Dayanımı(Beton)1GünBeton KoparYapışma Dayanımı(Çelik) 28Gün3,0 N / mm² Uyğulama Kalınlığı maks:6cm Büyük alan 3,0 cmUygulanacak Zemin Sıcaklığı( +5ºC + 30ºC ) 1 . Gün20 N / mm² 28 . Gün 20ºC %65 Bağlı Nem,10 günYoung Modülü27,000 N / mm² Tip SeçimiNormal TipYavaş Tip0º C - 25º C10º C - 35º C ben de bir firmada kalite kontrol görevlisi olarak çalışıyorum sık rasladığımız imalat hatalarından biri bu sgregasyon, ve temizlik sıkıntısı bu malzeme işimiz görüyor ama uyğulamasında birebir gözetim altınızda olmalı çünki uyğulamada hata olursa olumlu sonuçlar alamazsınız kolay gelsin. celalsungu 21-02-2008, 20:45 Brüt beton tamir harcı seçilirken, hazır betonu kullandığınız firmaya da kullanılan betonun rengine en yakın sonuç veren beton tamir harcının hangi marka olduğu sorulabilir. Bu mümkün olmazsa değişik markaların ürünlerinden deneme yapılarak görünümü en uygun tamir harcı seçilebilir. |