Orijinalini görmek için tıklayınız : paspayının görünüşü

betonarme
12-11-2006, 19:50
arkadaşlar genelde karşımıza çıkan kavramlardan biriside paspayı kavramıdır.bunun nasıl bırakıldığına ilişkin bir resim koydum.Görülmeye değer inşaat muhendisliği öğrencilerinin bakmasında yarar var ...demirlere takılan yıldız şeklindeki (resimdede görülmekte )bunlar sayesinde paspayı ayarlanıyor.stajda görmüştüm ve resminide çektim paspayının görevine gelince kenetlenmeyi ve aderansı sağlıyor.Ayrıca donatıyı paslanmalardan koruyor. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

AYALUM
13-11-2006, 02:14
vallahi pas payı iyi güzelde donatı baya bi korozyona uğramış, stajdayken keşke söyleseydinde fırçayla temizleselerdi donatıyı...

angela
27-02-2007, 00:39
Bellİ Oranda Paslilik BaĞlanmayi Dahada GÜÇlendİrİyor

Bu ilmi bilgiye nereden ulaştığınızı öğrenebilir miyim

statiker
27-02-2007, 10:47
Bellİ Oranda Paslilik BaĞlanmayi Dahada GÜÇlendİrİyor Ama Bu Çok Pasli OlmuŞ

ben de ilk defa duydum...gerçekten ilginç...donatı da paslanma istenilen bir şey değildir(miktarı ne kadar olursa olsun!)

M.Kemal VARCIN
27-02-2007, 18:46
Yanlıs yorumlamıyorsam sanırım o su basman için yapılmıs parapet(&kucuk perde).Eger oyleyse keske ciroz kullanılsaydı.

gokhanyilmaz
09-03-2007, 13:54
"Bellİ Oranda Paslilik BaĞlanmayi Dahada GÜÇlendİrİyor" bu sadece nervürsüz demirlerde geçerli bişey ama artık kalmadı onlarda ki yinede paslı demir çürük olduktan sonra bağlanmayı güçlendirse neye yarar .. :confused:

Le_vent
18-04-2007, 16:34
Bu ilmi bilgiye nereden ulaştığınızı öğrenebilir miyim
:D çok iyi yaa.

statiker
19-04-2007, 16:32
:))) ilginç

schiba
19-04-2007, 20:38
size çok ilginç gelmiş arkadaşlar ama herşeye tam bilgi sahibi olmadan
fikrisabitle gitmeyin.Benim diyeceklerimin çoğu çelikçi inşaat müh.den bilgiler artı biraz tecrübe.
Demir fabrikadan çıkarken zaten üzerinde ince bir yağ tabakası var şantiyeye demir yıkıldığında zaten göreceksiniz ki o tabaka 3-4 gün sonra gidiyor ve hafiften pas tutmaya başlıyor;esasında ona pas demek de pek doğru değil ya.Tabi açık hava da aylarca kalmış,paslanmış demirden bahsetmiyoruz yanlış anlaşılmasın.Sonra demiri yatırmadan üstünü süpürebilirsen iyi.Ha süpürtemezsen de zaten demirci atarken o zaten kendi düşer çoğu.Yani haklılık payı var arkadaşın

Erman GÜDÜ
02-08-2007, 21:10
betonarmede devrimmmmm...paslı demir :D:D:D:D

kumpas
02-08-2007, 21:29
Aşırı olmamak şartıyla ,demirdeki paslanmaya tolerans gösterilebilir...
Resmi buraya ekleyen arkadaşa teşekkür ederim ancak;bu fotoğraf pek açıklayıcı değil.2-3 fotoğrafla birlikte açıklayarak anlatsaydın belki daha anlaşılır olabilirdi...
Benim stajım 1 hafta önce bitti ve bu konu ile ilgili elimde fotoğraflar var.Ekleyebilirsem eklemeye çalışacağım...

SerkanÇelik
02-08-2007, 22:36
Çoğu paspayının slayt halinde gösterildiği ,kullanım yerleri ve resimlerinin bulunduğu site:
Paspayında dikkat edilmesi gerekn konu çeşitliliğinin çok olmasından dolayı amacına yönelik ürünleri tercih etmek:düşey taşıyıcı sistemler için imal edileni döşemede kullanırsanız souç alamazsınız.
[Only registered and activated users can see links]

pilye
03-08-2007, 11:09
bencede paslanmasın die pas payı atılrı ama neyse... temizlenemsi lazımm... ama çalışma güzel teşekürler... foto için

Yapı Mühendisi
03-08-2007, 11:25
Arkadaşlar amma takılmışsınız hafif korozyon durumuna.

Evet hafif korozyon iyidir.

(Buyrun destekçi ben..)

Düz demirden nervürlü demire neden geçtik arkadaşlar ?

Aderans ve kenetlenme nedeniyle.

Peki bir miktar çok az korozyon ne işe yarar ?

Yine aynı işe yarar.

Özellikle sürtünme katsayısını artırır.Yüzeyde girinti çıkıntılar betonla dolacağından bu aderans ve kenetlenmeye katkıda bulunur.

Ha korozyon dediysek kesitin yarısı erimiş hali kadar değil tabi.Yüzeysel.

Demiri inşaata indirdikten kısa bir süre sonra kararmaya başlar.Arkadaşın bahsettiği yağ olayı.

Peki hafif korozyon iyidir dedik diye demirleri suyun içine atıp çürümesini bekleyeceğiz ?

Tabi ki hayır.

İnşaatta mı bekleteceğiz ?

Tabi ki hayır.

Sadece anlatmak istediğim hafif korozyonlu demirin kullanılmasında sakınca olmadığıdır.

Sürtünmeyi artırıcı bir çaba içine girmemize de gerek yok.

Zaten demirler nervürlü.

A.Gökhan ALPTEKİN
03-08-2007, 15:47
Ayrıca paspayı donatının sıva veya alçının üst yüzeyine pas kusmasını önlemek için de kullanılır...

sinemiz_35
05-08-2007, 11:34
acıkcası ben bunu santıye stajımda santıye sefimden ogrenmiştim hafif korozyon olayını. ben bi mimar adayıyım bu konularda cok bı bılgım yok ama sefim artık bole seylere gerek olmadıgını yonetmeliklere gore nervurllu demir kullanıldıgını soylemıstı. yalnız hem insaatta boylemidir bilmem ama benim gordgum insaatta da nervurlu demırler yıgın olarak bekledikleri icin hafif korozyona ugruyolardı. sanırım bu bıraz yıllardan beri suregelen insaat yapım standartlarına donmus geleneklerle ilgili. nervurlu demırı aderans arttırmak istiyeceklerini sanmıyorum. fotograftakı demırler geleneklere uygun yapılmıs bı santıye oldugunu gosteriyor. :)

sercangur
09-08-2007, 12:10
pasli demir:) walla bi devrim.. bence eksik bilgi gokhan yilmaz arkadasa katiliyorum..

ayred
11-08-2007, 12:45
cok garıp gelebılır ılk duydugunuzda ama haklı arkadas.bana da deneyımlı yılların muhendisi bı abımız söyemişti önce şaşırdı ama şu acıklmayı yaptı: araştırılmış tezlerde, az paslı demır mi cok paslısı mı yoksa hiç passız demirmi daha ii diye ve aderansı en çok az paslı demir sağlamış. yani uydurmasyonda degil.

civ_eng
15-08-2007, 16:27
muntazam bir kavram ; artık inşaatlarda paslı demir kullanıyoz :)

çağrı
15-08-2007, 20:20
Salih PEHLİVAN konuyu çok güzel açıklamış söylediklerine katılıyorum ayrıca zaten artık her yerde nervürlü demir kullanma zorunluluğu olduğu için yarım paslı 1.5 paslı tartışmasına hiç gerek yok :)

M.Kemal VARCIN
15-08-2007, 20:33
Arkadaslar bu konu paslılıktan cıkıp artık tartısmaya kadar gidecek.Bunun için konu tarafımdan kilitlenmiştir.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...