Orijinalini görmek için tıklayınız : farklı kotta temel

cemali hasdemir
10-11-2006, 13:27
probina v13 kullanıyorum farklı kotlarda temel gerektiren bir proje üzerinde çalışıyorum. burada benim yaptığım bütün kolonları aynı kota indirmek.
yani v13 te kolonlara alt kot verilemediği için. farklı çözüm önerisi olan arkadaşların görüşlerini almak isterim.
teşekkürler...

statiker
10-11-2006, 13:34
probina v13 kullanıyorum farklı kotlarda temel gerektiren bir proje üzerinde çalışıyorum. burada benim yaptığım bütün kolonları aynı kota indirmek.
yani v13 te kolonlara alt kot verilemediği için. farklı çözüm önerisi olan arkadaşların görüşlerini almak isterim.
teşekkürler...

bence;alt kot veremediğin için projeyi aynı kotta hesaplarsın ama çizimlerde veya kesitlerde farklı kot olduğunu belirtirsin..ve donatı hesaplarında donatıları biraz daha arttırarak güvenli tarafta kalmaya çalışırsın..

cemali hasdemir
10-11-2006, 13:39
çizimlerde tabiki kotları belirtiyorum.
zaten üst kotta kalacalacak kolon temelleri fazla kolon yüküne göre hesap yapılacağı için emniyetli tarafta kalıyorum. burada tek sıkıntım kolon boyları büyümesi.

eotugen
11-11-2006, 23:16
kademeli temel yapmayı düşündüğüne göre bina yeterince büyük , bu riske girmek yerine binayı dilatasyonla ayır daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

honolululu
26-11-2006, 17:49
Probinanın yeni versiyonunda kademeli temel tanımı yapılabiliyor. Kolonları bir katta silip yukarıda kalan kolonun altına mesnet tanımı yapılailiyor. Ayrıca kolonların alt ve üst uçları da uzatılıp kısaltılabiliyor.

mühendis1973
02-03-2007, 09:24
sayın arkadaşım !

"Kolonları bir katta silip yukarıda kalan kolonun altına mesnet tanımı yapılailiyor. Ayrıca kolonların alt ve üst uçları da uzatılıp kısaltılabiliyor." demişsin ,lütfen biraz daha detaylı anlatırmısın hatta örneklersen daha iyi olur.
iyi çalışmalar