Orijinalini görmek için tıklayınız : ide de radye
Merhaba eni 6m boyu 9m ve yüksekiği 10 m olan bir depo projesi ödevim var ama ben daha radye temelinde takıldım ampartmansız sürekli temel çizip içine 30cm kalınlığında döşeme koyup çözdüm perde detayları var ama radye donatısı yok ikinci denememde ise önce radye kenarlarını belirleyip içine döşeme koydum fakat olmadı yardımlarınızı bekliyorum:
Radye donalatılarını temel aplikasyon planında görebilirsin. Eğer temel apl. planında radye döşemenin donalatıları görüntülenmiyorsa radyeye döşeme hesap aksı tanılamılısın.
Bunun iki yolu var Döşemenin özeliklilerinden Statik sekmesinde yer alan Betonarme Hesap Akslarını oluştur seçeneğini tıklarsan döşemeyi çizdiğinde hesap aksı otomatik oluşur.
yada Döşeme çiz penceresinde yer alan Betonarme hesap Aksı çiz seçeneğiyle kendin hesap aksı tanımlayabilirsin.
radye döşeme betonarme raporunu alırken projede hatalar tesbit edildi uyarısı alıyorum ve 1.projede kesiti yetersiz yada kurllara uygun olmayan objeler var 2.projede,mevcut donatısı,gerekenden az olan döşemeler var hataları işaretli. Bunun için döşeme ve sürekli temel kalınlığını 1m ye çıkarmama ramen sonuç değişmedi çizimler yapılıyor ama hata devem ediyor.Sürükli temel yerine radye döşeme şeridini kullanıp daha sonra döşeme ilave etsem doğru olurmu? teşekkürler.
radye döşeme betonarme raporunu alırken projede hatalar tesbit edildi uyarısı alıyorum ve 1.projede kesiti yetersiz yada kurllara uygun olmayan objeler var 2.projede,mevcut donatısı,gerekenden az olan döşemeler var hataları işaretli. Bunun için döşeme ve sürekli temel kalınlığını 1m ye çıkarmama ramen sonuç değişmedi çizimler yapılıyor ama hata devem ediyor.Sürükli temel yerine radye döşeme şeridini kullanıp daha sonra döşeme ilave etsem doğru olurmu? teşekkürler.
1. proje icin kesiti yetersiz elemanı tam olarak bilmeden tam bir sey soylemek zor ancak ilgili elemanin kesitini buyutmen bir cözüm olabilir
2. proje icin genel analizden once katlarda doseme analizi yaptir ve daha sonra doseme donatilarini incele burada yetersiz donatılara sahip dosemelere ek donatı ekle (yada donati sayisi veya capini arttir)
radye doşeme raporu alırken ''projede kesiti yetersiz yada kurllara uygun olmayan objeler var'' hatası alıyorum hatada radye doşemede çift donatı gerekli diyor. doşeme boyutunu buyuttum çapları buyuttum ama bir turlu olmadı. idede çift donatı koymayıda bulamadım nasıl yapabilirim? şimdiden teşekkurler.
"değiştir--obje edit--betonarme hesap aksı" bu yolu izleyip radye dösemendeki tüm hesap akslarının donatı tipi ve çalışma tipini seçebilirsin
projeni koyabilirsen buraya kontrol edebiliriz
fayeniceri 20-01-2008, 08:52 ben de aynı uyarıyı alıyorum,bu ilk radye planım ,radye bir türlü kurtaramadım, üstte ki arkadaşlarla aynı sıkıntılar işte, bakarsanız sevinirim [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
ben de aynı uyarıyı alıyorum,bu ilk radye planım ,radye bir türlü kurtaramadım, üstte ki arkadaşlarla aynı sıkıntılar işte, bakarsanız sevinirim [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
projenizde zemin emniyet gerilmesi kontrolünü ortalama gerilmeye göre yapmışsınız ve radye temel altında oluşan ortalama gerilme girdiğiniz zemin emniyet gerilmesini aşmış
-temel alanını arttırarak bu gerilmeyi düşürebilirsiniz ancak ortalama gerilmeye göre tasarım yapacaksanız yüksek gerilmelerin oluştuğu yerlere dikkat etmek lazım(zemin grubu z4)
-üst yapıdada max. normal kuvvet kontrolü sağlamayan kolonlar var önce bunları düzenleyip enson temel tasarlamak gerekiyor bence
KUTLUMÜH 03-03-2008, 09:07 yalnış yere cevap verilmiş arkadaşlar...
Yapı Mühendisi 03-03-2008, 19:26 Depo yeraltında mı , üstünde mi ?
Üzerinde trafik yükü var mı ?
Kaç gözlü ?
Dış kenarlar düz mü, payandalı mı ?
Depo-sıvı-zemin etkileşimi var mı?
Hidrodinamik itkilerin farklı değerleri dikkate alınabiliyor mu?
Sıvının tersinir yüklerle çarpma etkisi dikkate alınabiliyor mu?
Gömülen kısımda zemin etkileri dikkate alınabiliyor mu ?
vs.
muz_o2000 18-03-2008, 09:13 Arkadaşlar ben de bi soru ile katılmak istiyorum.
Temeli radye olan bir projede radye alt kotunda asansör çukurunu nasıl oluşturuyorsunuz?
Erman GÜDÜ 23-06-2008, 11:47 Arkadaşlar ben de bi soru ile katılmak istiyorum.
Temeli radye olan bir projede radye alt kotunda asansör çukurunu nasıl oluşturuyorsunuz?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyoruz. Ben radye döşemeyi attıktan sonra asansör perdelerini asansör alt kotuna kadar uzatıyorum (örneğin -1m gibi) daha sonra o altta kalan perdelere ana radyeden bağımsız ekstra radye atıyorum ve sıkıntı olmadan oluyor. Bu yaptığım işlem doğru mudur? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar...
musabilir 18-02-2009, 23:54 radye temel ide statikte q ve g değeri ne alacaz ???normal döşemede g=150 q=200 alıyoruz radye de nolur??
|