gokhankaan
11-10-2006, 09:10
Yoldan GeÇenlerde Mİ GÖrmemİŞ Bunu?
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Aksını Şaşıran Kolon... gokhankaan 11-10-2006, 09:10 Yoldan GeÇenlerde Mİ GÖrmemİŞ Bunu? [Only registered and activated users can see links] Mühendis 11-10-2006, 10:15 Malesef günümüzde bile bu tür yapılara rastlamak mümkün. İşçilik hatası bir kez daha karşımıza çıktı. Ayrıca ustalar bunu yaparken bu binanın kontrol elemanları nerde. Türkiyem işte. O kadar depremler geçirdik. Ama malaesef hala değişemedik. Acınacak durumdayız. by.bilgin 11-10-2006, 21:30 Bu kalfayla bu kadar olur. sahibi kör mü peki? mEtALfIrtINa52 12-10-2006, 18:59 ilginç ve bi o kadarda korkutucu bi resim Burak_LeBRoN 13-10-2006, 00:01 Sadece Eğitim şart... statiker 13-10-2006, 12:24 işte mühendisliğimizin geldiği son nokta..orada hiç mi kontrol mühendisi falan yok..veya yapan müteahhit görmüyor mu???nasıl bir mantık:mad: zlatan 13-10-2006, 19:02 herşeyin hayırlısı..önce sağlık..:rolleyes: cemali hasdemir 17-10-2006, 15:04 Malesef günümüzde bile bu tür yapılara rastlamak mümkün. İşçilik hatası bir kez daha karşımıza çıktı. Ayrıca ustalar bunu yaparken bu binanın kontrol elemanları nerde. Türkiyem işte. O kadar depremler geçirdik. Ama malaesef hala değişemedik. Acınacak durumdayız. işçilik hatası olma olasılığı çok yüksek. fakat bana göre biraz bilinçli yapılmış gibi, üst kattaki üç kolonnunda aksı kaydırılmış. biraz saçma olabilir ama bu tür kafalar birazcık alan kazanmak için her şeyi yapabilirler... ShinAkuma 19-10-2006, 07:22 Adamlar mühendise yada kontrole gıcıksa bu olayı yapabilecek kapasitede ustalar mevcut ülkemizde müteahhitlerin cogu ise nasılsa satarım gerisi önemli degil düşüncesinde yazık.... Raphsody 19-10-2006, 07:34 Ustaların malesef birçoğu böyle... Kendi işlerine karıştırmazlar, karışmadınmı da böyle yaparlar... mimlioenel 19-10-2006, 10:39 Yazik Tek Kelİme İle Yazik Bİrde Ana Caddede Bunu Yapabİlİyorlar Allah Bİlİr Fazla GÖrÜnmeyen Yerlerde Neler Yapiyorlardir. elros_s 21-10-2006, 11:41 ne denirki bu resime gelecek beni korkutuyo açıkcası neyse arkadaşlar görcez böyle yapılarda ders alıcaz.... brane123 21-10-2006, 22:06 valla açık söyliyeyim o kadar altından geçiyorum bu binanın (ümraniye-son durak) hiç dikkat etmemiştim!!!! pes valla bunun sorumlusu bence müteahhittir arkadaşlar M.Kemal VARCIN 22-10-2006, 17:39 Arkadaslar benim gorusum bu bina hata ile yapılmamıs bence bilerek yapılmıs cunku zemin kattaki kolon filizleri ile 1.kattaki kolonun dusey donatıları baglanırken bu durum farkedilmiştir.(zemin kattaki kolonun arka kısmındaki donatıları nereye baglayacaklar?)Bence 1 katta kullanılabilir alanı arttırmak için yapılmıs ancak yanlıs bir uygulama oldugunu herkes biliyor ama bence hata da olsa bilerek uygulanmıs diye dusunuyorum. Hata kimin derseniz yapıyı yaptıran sahıs (her ne kadar muteahit olsa da normal vatandas olsada) ve binanın teknik uygulama sorumlulugunu alan muhendisin ki eger gercekten aksı sasmıssa yani usta hatası ise bunlara ek olarak yapının mimarisini cizen mimarın hatasıdır. iyi çalışmalar... king38 24-10-2006, 00:24 eyvah buranın neresi olduğunu biliyorum ben de aynı şehirde yaşıyorum ama inşaatı hiç incelemedim yazık bize nazar 03-11-2006, 09:56 Niye böyle yapma ihtiyacı duymuşlarki? engineer_bil 03-11-2006, 10:18 boşvere boşvere bu hale geldik diyorum ben... mutlaka bu durumu farkedenler olmuştur ama "boşver" denmiş ve yapılan hata düzeltilmemiştir... dilerim mucizeler yine gerçek olur da can kaybı olmaz. bu ülkede birçok bina mucizelerle ayakta duruyor çünkü ((!)) geotech 03-11-2006, 11:17 Arkadaşlar, Maalesef benim bulunduğum şehirde yapılan yapılarda bu tip garipliklerin olmadığı inşaat görmedim. Yani aynı uygulama hatta daha fazlası sadece üst katta biraz daha yer kazanmak için kolonlar öteleniyor. Bu işin görünen yüzü görünmeyen alttan gelen filizlerin durumu bazen kesiliyor bazen de depren yönetmeliğinde verilen kurala aykırı olarak döşeme üst hizasından itibaren kolonla birlikte öteleniyor. Yani deprem yönetmeliğinde belirtilen "madde 7.3.3.4 şekil 7.2" max 1/6 eğim falan hikaye gibi geliyor. Birde kirişler kolon yada perdelere bindirilmeyip yanakta birleştiriliyor, böyle uygulamalar çok var ve maalesef hepside yapı denetim firmaları tarafından denetleniyor. zamora 03-11-2006, 13:49 Arkadaşlar doğru söylüyor bilinçli olarak yer kazanmak için yapılmış. Usta hatası değil bilakis ustalar kaçırmaz böyle şeyleri. Burası maalesef işçilik hatası değil. yavuz 06-11-2006, 20:22 Bence projeyi cizen mimar ve hesabini yapan muhendiste hata yoktur tabi uygulamayi yapan da onlar degilse... Cunku proje de bu sekilde bir hata olacagini sanmiyorum. Denetleyen yapi firmasi ve santiye sefi ve uygulamayi yapan muhendislik firmasi son derece sucludur. Keske resimde insaatin sorumlularinin isminin yazili oldugu panonun da resmi olsaydi...:) M.Kemal VARCIN 06-11-2006, 22:14 vallahi yavuz onun orda olmasının hiç bi faydası olmaz cunku burası turkiye biz once insaat yaparken su mantıktan cıkmalıyız.BİRSEY OLMAZ sozune artık o kadar sinir oluyorum ki dusunun demir teslimi yapıcam TUSu alan muhendis arkadasa teslimi dosemelerin bazıları eksikte olsa alıyorum ve TUS u alan meslektasım gidince nasıl olsa teslim aldık ya o binayı yapan taseron calısanına diyor ki ya o dosemeyide duz bagla bosver pilyeleri birsey olmasz diyor.bende ona o piilyeleri dosetmeden betonu dokturmuyorum.ve taseronla tartısıyoruz.Bence ordaki tabelanın olması turkiyede etkili degil yurtdısında olabilir ama turkiyede degil.Biz once millet olarak bazı zihniyetlerden kurtulmamız lazım.Bunlardan birincisi para.Para insanların gozunu burumus herseyi para olarak goruyor aynı cizgi filmlerdeki gibi.Adam parayı dusunuyor iki gun sonra o dosemeden kaynaklanan hatadan insanların olecegini daha sonra o TUS ve projeyi yapan meslektasımın iceriye alınacagını dusunmuyor.dusunmus olsa onu soylemez.İkincisi ise vurdum duymazlık. daha bunlara cok sey ekleyebiliriz ama en bastaki konular bunlar bence.Saygılarımla.... İyi çalışmalar... AHMETATLI 07-11-2006, 20:07 oha ve de çüş diyorum başkada bişey demiyorum... ylmzzz 09-11-2006, 23:47 projede hesaplanan momentin kaç katı acaba şimdiki durumuna göre? topoğrafya diye birşey var. hadi bu insanların ondan da haberi yok ama göz var nizam var yahu. ben de bir ara selçuk üniversitesinin binasını göstereceğim. mühendislik mimarlık fakültesinin ek binasının son katıyla ilk katı arasında 30cm civarlarında eğrilik var. bize derste öğreteceklerine hocalar kendi binalarına bir baksınlar... geotech 10-11-2006, 08:23 Sayın Meslektaşım, Selçuk Üniversitesi nde veya herhangi bir üniversite de böyle bir durumun olmasından oradaki hocalar sorumlu değildir. Çünkü oradaki hocaların görevi yapılan işleri denetlemek değil bilim üretmek mühendis yetiştirmek. O üniversitede bulunan yapı işleri dairesi maalesef denetliyor ve teslim alıyor, nasıl denetlemeyse. Bu tip örneklere her üniversitede rastlanıyor, benim bildiğim en az üç okulda yapılarda acaip hatalar var. Hocalar ancak şunu diyebilir yaparsanız bu şekilde yapı yapmayın tasarlamayın. ylmzzz 10-11-2006, 13:20 Sayın Meslektaşım, Selçuk Üniversitesi nde veya herhangi bir üniversite de böyle bir durumun olmasından oradaki hocalar sorumlu değildir. Çünkü oradaki hocaların görevi yapılan işleri denetlemek değil bilim üretmek mühendis yetiştirmek. O üniversitede bulunan yapı işleri dairesi maalesef denetliyor ve teslim alıyor, nasıl denetlemeyse. Bu tip örneklere her üniversitede rastlanıyor, benim bildiğim en az üç okulda yapılarda acaip hatalar var. Hocalar ancak şunu diyebilir yaparsanız bu şekilde yapı yapmayın tasarlamayın. inşaatın hocaları bina inşaatında geziyorlardı. görüp de uyarmamışlarsa bence mesleğini yapamıyorlar demektir. illa para kazandıkları işi mi kontrol edecekler. saygılar okorkun 10-11-2006, 15:38 Bu da Yangın Merdiveni???Denetcilerden okey almış ve Binaye Dersane Ruhsatı Verilmiş... [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) bal-kes 13-11-2006, 23:12 hadi bunu gözden kaçırıyosunuzda bu inşaatı hiç mi kontrol eden be kardeşim pes doğrusu cormali 19-11-2006, 00:15 arkadaşlar ben yakından bizzat gördüm.anlamak zor nasıl yapıyolar nasıl beceriyolar pes doğrusu serpilayacar 19-11-2006, 17:24 ben bile bu kadarını yapamam yuh delibalta1981 21-11-2006, 12:55 ooooooooooooooooooooffffffffffffffff off. zedan1212 21-11-2006, 15:08 Yapıyı Mühendise veya Yapı denetim elemenına bu haliyle kabul ettiriyorlarsa,yapı denetimi bu ülkede bilinçsizce yapılıyor demektir... karatemiz 21-11-2006, 18:41 böyle ustalarla mücadele şart scorpionya 23-11-2006, 12:46 işçilik hatası olma olasılığı çok yüksek. fakat bana göre biraz bilinçli yapılmış gibi, üst kattaki üç kolonnunda aksı kaydırılmış. biraz saçma olabilir ama bu tür kafalar birazcık alan kazanmak için her şeyi yapabilirler... ben de öyle olduğunu sanyorum sivil 02-12-2006, 15:39 Depremi nasıl beklediğimizin kanıtı!!!!!!! repoftr 03-12-2006, 22:37 eklemek istiyorum sanımıyorum bi mühendis el atmış olsun. eğer attıysa çok acemidir büyük ihtimal müteahhit in gazına gelmiştir "biz böyle nicelerini yaptık" diye. olmaması temennizmiz tabi susehri 04-12-2006, 11:40 gercekten korkutucu bı resım duncan2122 05-12-2006, 12:41 denetleme yeterli olmazsa olacağıbu.güler misin ağlar mısın :) sukruyilmaz 06-12-2006, 06:53 kesinlikle giriş katında daha fazla yer açmak için sivri zeka ustanın yapmış oldugu bir eylem. hatayli_34 19-01-2007, 13:22 inşaat bilgisi olmasına gerek yok bence görsen ve azcık düşünsen anlaşılır yaniii,,,, yazık türkiyem.... Miralay 26-01-2007, 14:22 Yer kazanmak için bilinçli yapılmış bencede. Pek usta hatasına benzemiyor. Asıl benim dikkatimi başka birşey çekti. Alttaki kolonların yanında uzanan şey duvar mı perdemi ? yiscanli 10-02-2007, 21:19 muhtemelen projede bi gariplik var ve bunu betonu bitinceye kadar belki de daha sonrasında fark edememişler... soad 07-07-2007, 21:00 Ben olsam bunu yapan mühendisi çağırıp bir dolu övgü dolu sözler söylerdim. othello 26-07-2007, 10:12 arkadaşlar bir şeyi gözden kaçırıyosunuz. alandan kazanmak isteyen müteahhit kolonu içeri doğru değil, dışarı doğru öteler ya da kesitin küçültür. resimden göründüğü kadarıyla tam aksine alttaki kolonun dış yüzeyi tarafında kalan alan hiç bir şekilde kullanılamaz bir ölü alan haline gelmiş. Bence bu bariz yapılmış hatayı iş işten geçtikten sonra farketmişler. Çözüm bulmak ya zor ya da pahalı gelmiş. Bu inşaatta bir mühendisin görevli olduğuna da inanmıyorum. Ama yapı denetimin bariz bir hatası olduğu açık. Zaten bildiğim kadarıyla bu bina iskan alamamış ve hala resimde göründüğü gibi duruyormuş. rudeboy 26-07-2007, 14:12 üst katın duvar işçiliğini kolaylaştırmak için aksı kaydırmış olabilirler.ustalar genellikle taşıyıcı elemanların ciddiyetini pek bilmezler. selcuklukartalı 28-07-2007, 10:27 ustalara bahane bulmaya gerek yok.bütün sorumluluk yönetmeliğe göre yapı denetim firmsında.proje de böyle ise (ki değildir),proje denetçisi ne iş yapıyor,(o gözden kaçırdı bunu diyelim),Oda ne iş yapıyor,(onlar için önemli değil işleri yoğun elemanan yetersiz diyelim),geldik inşaata yapı denetçisi-yard.kont.elemanı buraya hiç uğramamış belliki.uğramıştır belki birisi onayı vermemiştir istifa etmiştir.nasıl olsa imza atacak biri bulunur.ben yapıdenetim firmasında çalışıyorum.toplam 35 kişi kağıt üzerinde çalışmakta.aktif çalışan 2 kişiyiz düşünün.diğerleri imzalarını satan şahsiyetsizlerdir.yapı denetimde sen imza atmazsan atacak biri elbet bulunur.artık olacağı yok bu yapı denetim sistminin ,mühendis dediğimiz adamlar milleti sömürüyor.bu işi belliki türk vatandaşları yapamayacaklar.nasıl yurt dışından doktor getiriliyorsa yurt dışından denetim elemanları ithal etmenin vaktidir.saygılarmla Erman GÜDÜ 02-08-2007, 10:42 kolon sürekliliğinde yeni bir devrim gerçekten güzel olmuş.... cömezmüh 06-08-2007, 16:43 biz yine ağlanacak halimize gülelim dostlar.... eskici70 12-08-2007, 22:14 bencede bu ustalik hatasi degil,hatta ustalara zorlamayla yaptirilmistir bu kalip,sadece bir kac metrekare (toplamda) yer kazanmak adina... daywalker 12-08-2007, 23:20 evet.pek usta hatasına benzemiyor.yer kazanma adına yapılmış . canylmz 16-08-2007, 21:14 burda bir hatayi da gozden kacirmayalim arkadaslar; bitisik nizamlarda,bina tabliyelerin ayni kotta olmasini saglayalim.bunu saglamak proje muellifleri ve belediye calisanlarinin projeyi hazirlamadan once yerine gidip bakip incelemeleri gerekir.:D berkerinal 18-09-2007, 21:25 dış cephe kapatılıp birazda süslenince herşey gülikgülistanlık olacak eminim kasıtlıdır burası yoksa son kata kadar fark edilmemiş olması imkansız teramit 26-10-2007, 23:04 bilinçsiz bir hata gibi duruyor ama eğer öyleyse bunu farketmemek büyük denetimsizlik ister ki oda bu naçiz ülkede yeterince bulunur.Statik olarak bu tip yapılar yandaki yapılarıda kullandıkları için çokda güçsüz sayılmazlar ama hesaplanamayacak bir değer olduğu için baştan yapılması gerekir ki oda muamma bu kadar kat kolonun yeniden yapılması ciddi maliyet, bu bina uzun süredir böyle bende neden bitmedi diyordum,yanından geçince engellerden belli olmuyor fotoğrafın açısından ancak anlaşılıyor.Ümraniye belediyesi böyle şeyleri kolay affetmez muhtemelen mühür yedi işverende maliyet yüzünden onay alacak bir düzeltme yapamadı.. Netron 28-10-2007, 05:45 bu ne ya :S ilk depremde kolonlar gider :S destan81 01-12-2007, 16:56 arkadaşlar usta hatası olduğunu sanmıyorum. büyük ihtimalle alan kazanmak için ocekic 03-12-2007, 08:27 eminim ki bu imalat sırasında en çok tepkiyi işçiler vermiştir.buna rağmen parayı veren düdüğü çalar misali görüntü önümüzde!.... celenli 06-12-2007, 01:10 Fatihteki binaların yarısından fazlası bu şekilde.. Sokak sokak gezip bakabilirsiniz. Eskiden Şimdiki gibi kirişlerle 1 mt civarı çıkma yapılmadığı için. Ön cepheden kolonu 15-20 cm kaydırıp çıkma yapmışlar... gerçi hiç anlamıyorum cephesi max 5 metre olan bir yerde 20 cm çıkma 1 metrekare alan eder,muhtemelen bu 1 metrekareden alacağı parayı hesap ediyorlar :D black_hawk 01-01-2008, 17:03 ya burası ümraniye son durak...şehrin en işlek caddesi yazık beah nutkum kesildii...inş deprem filan olmaz gelecek 100 yılda istanbulda... amin!!!!!!1 Haluk_ 01-01-2008, 17:45 Cidden örnek gösterilebilecek bir fotoğraf. İnşaatın yapım kalitesi zaten kullanılan "inşaat çevre" perdesinden belli .... kavak kerestesinden, üflesen düşecek derecede inasana ve çevreye saygısız, kalitesiz bir güvenlik-koruma (!) perdesi. Diğer taraftan; 1) Hiç sevmediğim şekilde yandaki binalarla bitişik nizam yapılmış. Görebildiğim kadarıyla kat kirişleri yanındaki binalarla aynı kotta değil. Yani, deprem sırasında çok büyük ihtimalle farklı peryotlarla sallanacak binalarda çekiçleme etkisiyle, yapılar birbirlerinin kolonlarına vurma ihtimali çok yüksek. 2) Kullanılan asmolen döşeme sistemlerine zaten hep soğuk bakmışımdır. Kalıp maliyetini ucuzlatmak amacıyla icat edilmiş bu sistemi içinde olduğumuz deprem kuşağında kullanılmasını şimdiye kadar hala anlayabilmiş değilim. Ayrıca, ben olsam asmolen döşeme nervürlerine dik yönde en az 1 adet kiriş yerleştirip, nervürleri yanal burkulmaya karşı emniyete alırdım. celalsungu 10-02-2008, 17:44 Yapı denetim firmasını seçmek inşaat sahibinin elinde değil mi? Yapı Denetim bedelini Belediyeler alsa ve Yapı Denetim firmasını Belediye veya Meslek odası seçse, Yapı Denetçiler daha rahat çalışırlar. Bazı Yapı Denetim Firmalarını, Müteahhitlerin inşaat sahiplerine tavsiye ettiğini de gördüm. kasiff 21-04-2008, 10:55 ezbere iş yapan insanlar cogaldık ça bu böyle olur... birde sanırım caddeye baktıgından işyeri amaçlı kullancak bundan dolayı kolonlaraı kenara almış kınıyorum böyle düşünen statige saygısı olmayan insanlara |