Orijinalini görmek için tıklayınız : stor boşluğu

torunoğlu
10-10-2006, 20:46
arkadaşlar proda stor boşluğunu programa nasıl tanıtacaz bilgisi olan warmı???

torunoğlu
13-10-2006, 22:28
arkadaşlar sorularımı anlayan warsa allah rızası için bi cewap

eotugen
23-10-2006, 12:39
stor boşluğu ne valla anlamadım

statiker
04-11-2006, 13:29
stor boşluğu ne demek kardeş anlamadım?

onurtunaboyu
04-11-2006, 13:42
Biraz geç olucak ama;
Stor boşluğu ne anlıyamadım fakat döşemede boırakılması gereken boşluğu nasıl tanımlamanız gerektiğini bildiğim kadarıyla söyliyim. (Beklediğiniz cevap olmayabilir)
Probinada döşeme içine tanımlanan boşluklar yine bir aks kesişimi referans alınarak tanımlanıyor. Yalnız boşlukla kiriş arasındaki mesafe 0 olunca döşeme boşluğu tanımlanmıyor. Ben tanımlarken boşluğun bütün değerlerini 50 giriyorum. Sonra deneme yoluyla boşluğun boyutlarını ve yerini oturtuyorum ama dediğim gibi kirişle boşluk arasında 1cm bırakmak gerekiyor.
Umarım aradığınız cevaptır.

honolululu
26-11-2006, 19:57
Stor boşlugu ne demek ben de anlayamadım ama, eger binanın ortasında ciddi bir boluk varsa, otellerde, alışveriş merkezlerinde olduu gibi, o kısıma hiç döşeme girmemek en iyisidir. Döşemelerin birbirine temas etmediği durumlarda "Rijir Diyaframların" belirlenmesi programa bırakılırsa birden fazla diyafram oluşabiliyorsa b program (v14) bunları belirleyebiliyor.
Ayrıca gene arada kalan ufak döşemnin özellikler sayfasından da "Dİyafram oluşturmayan Döşeme" dediginiz zaman bu dosemenin rijit diyaframa katkısı ihmal edilebiliyor. Döşeme boşluklarının kat alanının 1/3'ünden fazla olduu durumlarda kullanılabilir diye düşünüyorum. Onun dışında diğer ufak çaplı boşluklar onurtunaboyu arkadaşımızın da dediği gibi kiriş kenarlarından 2-3 cm pay bırakılarak yapılıyor.

statiker
27-11-2006, 08:26
arkadaş stor boşluğu diye bi şey yazdı ama,,,sonra kendisi de cevap veremedi?ne demek acaba bildiğimiz boşluğu mu kastediyor?

torunoğlu
27-11-2006, 22:12
stor boşluğu panjur yuvalarının girdiği kısımdır.alttan bakıldığında boşluk gibi gözükür ve üstünde belirli bir kalınlıkta döşeme vardır mesela asmolenli binalarda stor boşluğu bırakılacaksa boşluk kısmına döşeme allt kotundan itibaren 25cm yüksekliğinde kalıp çakılır ve üzerine 7 cm beton dökülür böylece döşeme üstünden bakıldığında orda boşluk olduğu anlaşılmaz ama döşeme altından bakıldığında 25cm yukarıya doğru çıkıntı görülür.cevap biraz geç oldu kusura bakmayın.ha bu arada bu anlattığım şeyin başka bir adı varsa bilmiyorum.mimari projemde karşıma çıktı