torunoğlu
10-10-2006, 20:20
programla l kolon girmek istiyorum.buyüzden önce normal kolon girip sağ tıklayıp poligon kolon editörüne giriyorum.burda çiziyorum ama ok dediğimde ekranda kolon akslara sıfır olması gerekirken birmiktar kaçmış gözüküyo.bu sorunu nasıl çözebilirim??bu programdan mı yoksa benden mi kaynaklanıyo??
son bi sorumda çıkma nasıl yapabilirim??
şimdiden teşekkürler:confused:
honolululu
03-12-2006, 16:55
Probinanın son versiyonundaki sürümlerden birinde SP2 ya da SP3 olması gerek böyle ir problem vardı. Daha sonra düzeltildi. SP4 şu andaki en son sürümü. Orada böyle bir problem olmaması lazım.
torunoğlu
03-12-2006, 22:53
mesela asansör perdesi girmek istiyorum ve üç ayrı kolon çiziyorum saha sonra analiz öncesi yaptığımda hata olarak bu kolonların içiçe girdiğini söylüyo bi anlam veremedim.daha önce bu asansör perdesini poligon kolon editörüyle çizmiştim ozamanda sonatılar asansör boşluğunun içinden çıktı:)bu poligonlarla başım dertte:D
H.Kumral
04-12-2006, 07:52
anlıyorum pekala hiç çözümü inceledenmi o uyarıyı aldıktan sonra
mesela orta kolon modeli değilde kabuk modelini oluşturarak çözerek bir analizin sonuçlarını inclelermisin yalnız bir konu var o asansör perdesini donatırken biraz mühendislik katman gerekecek işin içine
honolululu
04-12-2006, 11:39
Asansör perdesi modellerken mutlaka perde elemanları birbirine düğüm noktalarından tutturularak çalışılmalı. Tek bir asansör kovasını da poligon kolon olarak modellemek yanlış sonuçlara yol açabilir. Özellikle kova boyutları büyükse ve düzensizse.
ascetic arkadaşımın da dediği gibi, perdelerin düğüm noktalarından ayrı ayrı girildiği asansör kovası modelinde hesaplanan donatılar biraz fazla olabilir. Çünkü her perde panelinin donatı hesabı ayrı ayrı yapılmaktadır. Halbuki toplam kesitin flanj etkileri daha ekonomik sonuçlar çıkmasını sağlayabilir.
Ama sanırım en doğru yaklaşım, asansör kovalarının perde olarak girilip, orta kolon ya da kabuk modellerinden birinin kullanılmasıdır.
kolay gelsin :)
kazimalatli
29-12-2006, 21:43
editörden x ve y koordinatları girin arkadaşlar..kesin ve net çözüm